Små lockar i håret (Steg för steg med bilder)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  “Hej. Fin sminkning! Fast det du gör är alltid fint.
  Jag har en fråga som inte har med inlägget att göramen jag skulleså ggärna vilja veta hur du lyckas med dina så väldigt fina små lockar i håret. Kan du inte göra ett inlägg om det? Vi är säkerligen flera som vill veta det. Vet att du haft det någon gång för längesen men hittar det inte igen. Kram på dig :)”

  Jag får jätteofta frågor om mina lockar, jätteroligt! Jag har gjort ett detaljerat inlägg om det förut, men eftersom jag får så mycket frågor så
  tänkte jag att jag helt enkelt kan publicera det igen :)

  Mina lockar är små våglockar, och jag tycker dom påminner väldigt mycket om Shakiras lockar, det ser så naturligt ut om man gör det lite slarvigt.

  Sånna här lockar blir alltid snyggast efter några timmar tycker jag, när dom har lagt sig lite mer till rätta, då får man en lite mer ”snyggt slarvig” look, lite mer som Shakira!

  Mina bilder är tagna direkt efter jag var klar, men allra snyggast kommer dom vara ikväll. Och det bästa är att dom brukar hålla jäkligt bra också, så dom kommer säkert vara snygga i flera dagar :)

  - Annons -

  liten-locktång

  Locktången jag har använt för att få så här små och fina lockar, det är en väldigt liten vågtång – HH Simonsen Go Mini Beach Waver finns HÄR och kostar 599:-.

  Jag rekommenderar dock inte att använda den för ofta, då det inte går att reglera värmen, den är alltid prick 200 grader vilket egentligen är för varmt för håret. Så glöm absolut inte värmeskyddande spray! Men jag har använt den många gånger och det har gått bra :)

  inställningar-locktång-kopiaa

  Den enda inställningen är on eller off.

  smålockigt-hår

  1. Spraya håret med värmeskydd, jag älskar Living Proof Instant Protection som skyddar håret upp till 232 grader.

  2. Dela upp håret i under- och överhår. Eller ännu mer uppdelat om du har tjockt hår.

  3. Börja locka underhåret, jag brukar börja i bakhuvudet och jobba mig fram, det tycker jag är lättast!

  4. När du har kommit till överhåret så lägg håret i en bena som du inte vill ha. Vill du t.ex. ha snedbena så gör en mittbena.

  - Annons -

  små-lockar-bena

  Här ser ni varför ni inte ska locka i den benan som ni vill ha sen, haha.

  5. Lägg över lite hår från ena sidan till den andra så att lockarna blir snygga även i benan.

  6. Dra isär håret så att det inte är uppdelat i slingor längre, och rufsa till det litegrann! Jag brukar headbanga några gånger, då brukar det lägga sig snyggt utan att bli frissigt.

  hårspray-lockar

  7. Spraya med hårspray på hela frisyren. Jag gillar GHD Style Final Fix Spray*! Den blir ganska hård i håret om man tar mycket, men den får lockarna att hålla hur bra som helst :)

  smålockar-hår

  Och sen är det klart!

  Och som sagt, här är lockarna helt nygjorda, men de kommer bara bli snyggare och snyggare, det är bara att puffa upp volymen och spraya torrschampo när det behövs. Och blir det en tova, t.ex. när man sover, så får man reda ut det men fingrarna, det blir inte snyggt om man borstar igenom det.

  smålockiga-vågor

  Så här ser det ut bakifrån!

  - Annons -

  smålockigt-hår-bildFörsökte göra en cool movement-bild men jag lyckades sådär (som vanligt) haha :)

  Här är ett gäng lockiga looker från den senaste tiden:

  Små lockar i håret (Steg för steg med bilder)

  Har ni några frågor så är det bara att hojta till! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej! Har du ngt bra tips på produkt – är naturligt blond med grå inslag men vill ha den röda färgen på håret som du visar på en bild.
   Vänligen, Ewa

   • Hej! Jag färgade så med vanlig hårfärg först (hos frisör) med mörkröd i botten och ljusare koppar i längderna. Sen använde jag nog en koppar-hårinpackning varje hårtvätt. Men du måste nog använda vanlig hårfärg först eftersom du har mer/mindre helt obehandlat hår. Bara att säga till om du har fler frågor :)

  2. Denna har jag! Provade en gång själv o det blev halvdant hehe.. Hur länge håller du still innan du går vidare? Tips på hur man gör detta på sig själv så effektivt som möjligt? Hur lång tid tar det för dig att ordna hela håret? :)

   • Jag håller still lite olika beroende på vad jag vill ha för slags lockar, ju längre man håller desto tydligare blir lockarna och dessutom blir dom mer hållbara. Då håller jag kanske i 10-15 sekunder? Svårt att ha tiduppfattning haha. Men hela håret brukar ta ungefär 40 minuter. Att hålla länge är bra om man inte ska vara klar direkt efter, då blir dom snyggast efter några timmar och dessutom kan man ha kvar dom i 1-2 dagar efteråt. Men ska du iväg direkt så rekommenderar jag att hålla lite kortare så man får den där slarvigt snygga looken direkt.

    Jag börjar i bakhuvudet, vilket är lite krångligt, underhåret i bak drar jag fram och lockar från sidan, men längre upp på bakhuvudet brukar jag locka genom att titta i två speglar så att man ser huvudet bakifrån. Sedan gör jag sidorna av håret, börjar i underhåret och jobbar mig uppåt.

    Med andra ord, vill du ha hållbara lockar så håll locktången längre i håret och locka mindre slingor, men vill du göra det snabbare och vara snygg direkt så kan du ta större slingor och hålla kortare tid!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish