Framhäv solbrännan med smink

- Annons -

Många kommer tillbaka till jobb/skola efter semestern nu, och har fått en fin solbränna som är riktigt snygg att framhäva! Eller kanske redan börjar bli av med brännan (för mig håller den en otroligt kort stund) och vill framhäva den lite extra för att folk ska se att man faktiskt varit ute i sommar ;)

Hur som helst så kommer här en sminkning och ett gäng tips på hur du kan sminka dig mer solbrun, inte bara fuska på brännan lite utan framför allt hur man framhäver den!

produktkollage2

 1. Solpuder Ganska självklar produkt för att fuska fram brännan lite extra, välj gärna en lite kallare nyans så kan du använda den som contouring och bara maxa på lite mer än vanligt! Jag har använt Paese Bronzing Powder (2M)
 2. Guldlyster – Guldig glow på kindben, haka, brynben, nyckelben och axlar är såå vackert och tar verkligen fram det extra i en solbrun hudton. Jag har använt en guldig highlighter ur Pixi Book of Beauty Glow Getters.
 3. Lysande korall-läppar – Det här är den bästa läppfärgen om man vill se solbrun ut, en gång frågade min kollega om jag hade solat när jag hade den här läppfärgen och då var jag så vinterblek som jag kan bli, ni vet en sån färg som gör att man ser brun ut fast man inte ens är det :) Det här är gloMinerals Cream Glaze Crayon i nyansen Mimosa.
 4. Kall ögonmakeup – gloMinerals Micro Precise Eyeliner (Navy). En kall ögonsminkning (t.ex blått och grått) skapar kontrast, t.ex. på samma sätt som gult och orange framhäver blåa ögon och att lila framhäver gröna ögon. Blått och sådana kalla färger framhäver det guldiga, varma i huden och får solbrännan att sticka ut lite extra.
 5. Vit ögonskugga –  Paese kashmir (601). På samma sätt som kallt framhäver varmt, så framhäver ljust mörkt. Det kan man också ha i åtanke :) Därför la jag till lite vit ögonskugga under eyelinervingen och i ögonvrån också.

IMG_2871_111

Bassmink:
Foundation – Pixi H2O Skintint (Nude)
Concealer – Pixi Correction Concentrate
Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Relief Powder
Contouring – Paese Bronzing Powder (1M)
Highlighter – Pixi Book of beauty (Glow Getters)
Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

- Annons -

Ögonbryn – Freedom Brow Pomade*
Läppar – gloMinerals Cream Glaze Crayon (Mimosa)

Untitled-111_111

 1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
 2. Svep på ett puder istället för ögonskugga
  (Vi som har oljiga ögonlock kan behöva primer även om vi inte ska ha ögonskugga, för att eyelinern inte ska kladda på ögonlocket. Vattenfast eyeliner löser ofta upp sig av olja)
 3. Markera vinkeln på eyelinervingen med en linje från yttre ögonvrån och utåt, gloMinerals Micro Precise Eyeliner (Navy)
 4. Forma eyelinervingen
 5. Följ linjen från vingen och “dra in” eyelinern till mitten av ögonlocket.
 6. Måla smalare i innerkanten av ögat.
 7. Blå mascara på överfransarna, Yves Rocher Volume Vertige Mascara (Bleu)*
 8. Vit ögonskugga i ögonvrån och under eyelinervingen, Paese kashmir (601)

IMG_2852_111 IMG_2854_111

Inte superbrun, meeen då skulle ni se hur blek jag såg ut innan sminket ;)

Kram på er! ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

 1. Snygg sminkning! jag har en fråga om ett annat inlägg, vilken brynpenna/skugga använde du i detta inlägg som heter “Colorful från 21 Nov, 2013”? den har en nyans som jag gärna skulle vilja ha.

  • Hej hej! Jag minns inte alls faktiskt, men jag tror att jag använde gloMinerals Brow Pencil (Taupe) på den tiden, och det ser ut som den på bilden. Finns på Byher.se :) Kram!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish