GA.MA Hårfön

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag fick hem en ny hårfön från GA.MA för någon vecka sedan, och jag tokälskar den! Herregud så snabbt det går att föna håret nu :)

  GA.MA Professional Maestrale Ceramic Hairdryer 2000W finns att köpa HÄR och kostar 449 kronor. Tyvärr tillfälligt slutsåld för tillfället men hinner den komma in inom kort så är det ett bra julklappstips!

  Hårfönen har en kraftfull AC-motor och ett keramiskt galler som skyddar håret från att torka ut och bli slitet, samt ett avtagbart filter för enkel rengöring.

  Min första reaktion var dock “är hårfönar så här tunga???” haha! Jag använder fortfarande min mini-lilla rosa hårfön som jag köpte för att kunna ha i handväskan när jag bodde på internatskola och pendlade hem på helgerna. Och den vi har hemma hos mamma är nog minst lika gammal som jag är och luktar bränt om man använder den mer än 3 minuter.

  - Annons -

  Såå, jag visste inte om det är så här tunga nya, fina hårfönar ska vara, eller om det är jag som bara är van vid skruttiga hårfönar. För att jag kunde känna av lite mjölksyra när jag testade den första gången är liksom inget bevis på att den är tung, jag är så svag att jag knappt kan öppna en dörr ;)

  Hur som helst, den väger typ ett halvt kilo och är ganska stor, så det är ingen rese-fön direkt men den har bra kraft! Jag fönar hellre håret med en tung fön i en minut, än fönar det i tre minuter med en som väger lite.

  Ett extremt stort plus är de olika inställningarna!

  Först och främst kan man (som med nästan alla hårfönar) ställa in hur hårt den ska blåsa. Det finns två lägen att välja på.

  Sedan kan man även ställa in hur varmt man vill att den ska blåsa, det finns tre temperaturer plus en kylknapp! Värmen ställer om sig väldigt snabbt, så om du har på den varmaste men plötsligt vill ha det kallare så går det på en sekund så blåser den kallt.

  Kylknappen är bra för att få längre hållbarhet på frisyren, när du fönar håret så är hårstråna varma och lättformade, vilket gör att de kan formas även när du slutat föna innan de har svalnat. Därför kan det vara bra att kyla ner håret när du har fönat klart.

  Med hårfönen kommer dessutom två munstycken – Det smala är till för att kunna koncentrera luftflödet och ger mer precision, och den stora diffusern är bra för er med naturliga lockar som annars kan “blåsa sönder” och bli frissiga. Diffusern ger en jämnare luftfördelning och kan även användas av oss utan lockar för att få mer volym.

  Kortfattat:
  * Hårfönen är effektiv och torkar håret snabbt.
  * Det går att variera användningen (med inställningar och munstycken) beroende på vad man har för hår/vill uppnå för resultat.
  * Sladden är lång (2,5 meter)
  * Låter inte jobbigt mycket
  * Ganska tung men annars väldigt behaglig att använda

  Två tummar upp säger jag! :)

   

  - Annons -

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Hej! Den nya sidan verkar lika bra som den förra, ska bara komma ihåg att gå in på rätt :P Har en fråga angående Babybliss Curl Secret, har du hört om den funkar på långt hår? Och då men jag hår som går ner till rumpan. Har andra locktångar och får locka håret i två omgångar för att hela längden ska bli någorlunda vågig.
   Ha det bra!

   • Vad glad jag blir! Och jag förstår dig helt och hållet, jag råkar själv gå in på imakeyousmile.se ibland :) Helenaronnblad.se sitter inte i fingerminnet än haha.

    Svaret på din fråga är att det ska funka, men jag har inte testat så jag vågar inte lova till 100%. Men jag har testat på syrrans hår som är väldigt långt och tjockt och vi hade inga problem alls! Den största skillnaden är att man inte kan ta lika tjocka slingor, så det tar lite längre tid då man måste göra fler lockar än på mitt hår. Men hennes hår som går till midjan (kanske ännu längre) blev fint lockigt även i topparna :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish