Tips för en fin ljus sminkning

- Annons -

En ljus sminkning (och med ljus så menar jag ljusare än hudtonen) är en sminkning som många tycker är fint och känner sig bekväma i, jag också! :)

Idag vill jag ge er ett tips som jag brukar använda mig av, jag har nog visat det tipset i några sminkningar men jag tror inte att jag har skrivit ut det detaljerat i texten. Men i samband med dagens sminkning så tänkte jag även berätta hur jag har tänkt!

Med många ljusa ögonskuggor så kan sminkningen kännas ganska platt, för ljusar man upp på ett stort område runt ögat så försvinner alla former på något vis. Oftast brukar jag av den anledningen bara lägga ögonskuggan nederst på ögonlocket (alltså inte hela ögonlocket) och i ögonvrån, för då behåller ögat ändå sin form på något vis.

Men vill man ha sin fina, ljusa ögonskugga över hela ögonlocket och tona ut kanterna ganska högt upp mot brynen, då kan man applicera en ännu ljusare ögonskugga i mitten av ögonlocket och i ögonvrån! Det smälter in så bra att man knappt tänker på att man har två skuggor, men ögat ser direkt med 3D-format ut :)

Dagens sminkning är en sådan sminkning, hoppas ni gillar den!

- Annons -

IMG_4166_111

Ser ni att det är lite ljusare i mitten av ögonlocket och i ögonvrån?

Jag har alltså lagt en ljusrosa ögonskugga på hela ögonlocket, i ögonvrån och innerst på undre fransraden, och sedan duttat på en vit ögonskugga i mitten av ögonlocket och i ögonvrån. Fint va? :)

Läppstiftet är Nyx Soft Matte Lip Cream i nyansen Amsterdam.

IMG_4210_111

Ljusrosa ögonskugga på hela ögonlocket, i ögonvrån och innerst på undre fransraden, Paese Diamond Eyeshadow (nyans 11)
Vit ögonskugga i mitten av ögonlocket och i ögonvrån, Paese Diamond Eyeshadow (nyans 7)
Brun ögonskugga längs undre fransraden och yttre ögonvrån, Yag mineral eyeshadow (Cacao Brown)
Svart mascara på alla fransarna, Golden Rose Miracle Lash Mascara.

IMG_4160_111 IMG_4162_111

Visst är Paese Diamond-skuggorna fina? De verkligen lyser! :)

- Annons -
Föregående artikelGA.MA Hårfön
Nästa artikelTorr hy & foundationval
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish