GA.MA IHT Tourmaline

- Annons -

Jag trodde att jag gillade min plattång (som dock börjar bli ganska gammal) tills jag i förra veckan fick hem plattången GA.MA IHT Tourmaline från det italienska märket GA.MA Italy Professional. Den älskar jag!

GA.MA’s stylingverktyg lanserades i Italien av Mario Gardini och säljs nu, 45 år senare, i över 50 länder. Den första modellen GA.MA 110 var erkänd av stylister på 70- och 80-talet. Sedan dess har företaget expanderat utvecklar bättre och bättre produkter, och IHT Tourmaline har fått flera utmärkelser bland annat Årets Professionella Plattång i Sverige, Danmark, Storbritannien och Polen!

IMG_9146_111

Modellen IHT Tourmaline är smal och snygg, och sladden är väldigt lång vilket jag blev lättat över för jag hatar korta/halvlånga sladdar när jag fixar håret.

Värmen fördelas jämnt över de keramiska plattorna, och den är riktigt effektiv! Mitt löshår är ganska svårplattat, dels för att det är mycket grövre än mitt eget hår samt lite halvlockigt, men också för att jag alltid sover i flätor vilket gör att jag alltid måste platta bort lockar vilket tar en stund. Men med denna plattång så är det inga problem, inte ens fast jag kör på låg värme!

- Annons -

Jag lyckades till och med göra en liten lock! Jag som är kass på hår och speciellt dålig på lockar, kanske ska även jag kunna lära mig detta? Måste googla lite videotutorials nu hehe :)

IMG_9084_111

Det andra som överraskade mig positivt är den digitala skärmen som visar de exakta graderna. När man sätter på tången så står den på 0° och så ser man hur den snabbt ökar 1,2,3,4,5,6….. och det går jätte, jättesnabbt att få den till 140° som är standardinställningen! Jag testade även att höja och sänka, och det går också jättesnabbt, även när den ska bli svalare. Helt perfekt om man som mig har dåligt tålamod och vill veta exakt när jag kan börja använda den – eller hur långt det är kvar innan jag kan det.

140° är som sagt inställningen som den stannar på första gången, men plattången har även ett minneskort som memorerar den temperaturen man använder mest och kommer gå direkt till din favorittemp när du slår på den! 140° är den minsta temperaturen, och 230° är den högsta.

IMG_9170_1111

Knapparna är enkla att förstå utan att behöva läsa instruktionsboken, även för otekniska lilla jag!
+/- reglerar värmen.
Av/På-knapp.
M-knappen får värmen att regleras till 200° direkt utan att man behöver trycka på + eller -.

Inget mer konstigt än så! :)

IMG_9179_1111

Kostar 849 kr på Eleven.se

IMG_9191_111

- Annons -

Älskar att det står “använd aldrig apparaten när du är barfota” haha. Det måste ju vara någon säkerhetsgrej de har skrivit för att inte kunna bli stämda OM någonting med elen skulle hända? Ska man platta håret i gummistövlar eller? :) Eller finns det någon annan logisk förklaring till detta?

Hur som helst, denna plattång kan VERKLIGEN rekommenderas! Snabb värme, effektiv, smal och lättarbetad, håret glider lätt mellan plattorna,  jämn värme, lång sladd, digital skärm. Ingenting att klaga på :)

Kramar från mig!

- Annons -
Föregående artikelTjejproblem
Nästa artikelDagens fråga
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

4 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish