ghd Curve – Locktång

  - Annons -

  I onsdags var jag på ett event med ghd på Musikaliska i Stockholm, ett pressevent inför lanseringen av ghd’s allra första locktänger som börjar säljas den 1 oktober!

  Jag som inte är 100% insatt på hår fick jättemycket tips och ny kunskap, superroligt! Nu tänkte jag dela med mig av infon till er :)

  Själv har jag inte testat locktången än (4 olika tänger lanseras, och vi fick med oss en av dom hem!) men vi fick se hur man använder alla och av det jag såg kan jag nog påstå att jag rekommenderar dessa till er. Men jag återkommer när jag testat själv!

  Finns att köpa på t.ex. Lyko.se

  ghd Curve - Locktång

  - Annons -

  185° är den optimala styling-temperaturen

  Först och främst, att man aldrig ska styla håret med värme över 200° det har säkert många av er hört, 200° är hårets smältpunkt och med det sagt förstår ni alla hur enormt mycket det sliter på håret. Jag brukar för att vara på den säkra sidan använda ca 150° värme när jag använder stylingverktyg (det ska jag sluta med nu) men ghd’s produkter är 185° exakt, varken mer eller mindre, och det är väldigt genomtänkt!

  Ghd har själva forskat och kommit fram till att 185° är den optimala temperaturen när man ska styla håret, för vid 185° så uppnår håret ”the glass transition phase” vilket innebär att håret kan formas lätt och håller sin form när det har svalnat, utan att värmen ger skada på håret. Så ni som kan reglera temperaturen på era tänger, välj 185°! :)

  ghd Curve - Locktång

  Vad skiljer mellan de 4 locktängerna?

  Det är två ”klassiska” locktänger där man snurrar upp håret och får det att hållas kvar med hjälp av en klämma.
  Den ena, Classic Curl Tong, är 26mm och är till för en klassisk look och fungerar bra på alla hårlängder.
  Den andra, Soft Curl Tong, är en stor locktång på 32mm och gör större mjukare lockar. Passar personer med långt hår.

  De andra två är wands, alltså en avlång tång utan klämma där man själv håller i håret.
  Den ena, Classic Wave Wand, är en ovan tång för att skapa glamourösa lockar. Passar personer med långt hår.
  Den andra, Creative Curl Wand, är en konformad tång som ger en mer beach-look och passar alla hårlängder. Denna kan man använda till många slags lockar och bara fantasin sätter gränser!

  ghd Curve - Locktång

  Egenskaper hos ghd’s locktänger

  Tängerna har alla detaljer jag söker efter i ett stylingverktyg:
  On/off-knapp
  Lång sladd
  Automatisk avstängning efter 30 minuter
  Blir varm snabb, efter bara 10-20 sekunder
  Stylar håret snabbt, du behöver bara hålla håret i 5-8 sekunder
  Jämn värme hela tiden (tack vare tri-zone teknologi)
  Rätt värme
  Keramik-plattor
  Hållbart resultat
  Skadar inte håret
  Ger snygga glansiga lockar
  Universal voltage – kan användas i alla länder
  2 års garanti

  Med dessa egenskaper får man alltså ett snyggt och hållbart resultat som inte ger dig slitet hår. Använder man deras Curl Hold Spray så ska man få ett resultat som till och med håller på natten så att man kan vakna och ha lika snygga lockar dagen efter! :)

  IMG_1309_111

  Denna locktångsserie heter alltså ghd Curve, lanseras i oktober (på utvalda salonger och finns även på Lyko.se) och har ett rekommenderat pris på 1599 kr per locktång.

  - Annons -

  IMG_1317_111

  Snygg väska fick jag till också! Den är Limited Edition, och jag funderar faktiskt på att ha den som sminkväska haha. Någon som är förvånad? :)

  IMG_1337_111

  IMG_1350_111

  IMG_1353_111

  ghd Curve - Locktång event

  Bjuder till sist på några bilder från eventet. Det rosa håret är lockat med Soft Curl Tong som jag fick med mig hem! Det blonda håret är lockat med Classic Curl Tong och högersidan visar hur resultatet blir om man borstar lockarna.

  ghd-wand

  Jag glömde kameran hemma därför är det dåliga mobilbilder från eventen, det var inte direkt det bästa foto-ljuset där inne heller. Men bilden till vänster är resultatet med Classic Wave Wand, och bilden till höger är Creative Curl Wand!

  Det ska bli superspännande att testa själv, både hur lockarna blir, hur enkelt det är allt locka själv och främst om hållbarheten blir så bra som ghd lovar!

  - Annons -

  Blir ni nyfikna? :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish