Gröna ögon – Framhäva gröna ögon med ögonskugga

  - Annons -

  Har fått en del frågor om gröna ögon och vilka färger som framhäver grönt och hur man kan framhäva gröna ögon med ögonskugga. Så nu tänkte jag förklara hur man framhäver grönt på bästa sätt och ge lite extra fakta.  :)

  Hur framhäver man gröna ögon?

  Grönt framhävs bäst genom att använda dess komplementfärger som är lila / lilarosa, har gjort ett helt inlägg om komplementfärger som jag kan rekommendera.

  Klicka här för att läsa mitt inlägg om komplementfärger.

  Sminkning som framhäver gröna ögon:

  Gröna ögon - Framhäva gröna ögon med ögonskugga

  Här ser ni en lila sminkning som framhäver grönt, jag har redigerat min ögonfärg mycket för att det tydligare ska framgå i bilden. :) Om ni vill se denna sminkning i steg för steg så kan ni klicka här för att komma till inlägget.

  - Annons -

  Kan även tips om denna ljus lila sminkning som också passar bra! Klicka här för att komma till inlägget.

  Jag har även gjort många andra sminkningar med lila eller lilarosa. Du kan kika in taggen “lila sminkningar” här på bloggen så hittar du mycket inspiration! :)

  Vilken hårfärg framhäver gröna ögon?

  Personer med grön ögonfärg passar bra i både kalla och varma nyanser i håret. Man bär bäst upp det man känner sig bekvämast i. Varmare hårfärger som koppar får den gröna ögonfärgen att poppa lite extra.

  Hur många har gröna ögon?

  Det är väldigt få i världen med grön ögonfärg, endast 1-2% av hela världens befolkning. Det kan jämföras med 8% som har blåa ögon och hela 79% som har bruna ögon.

  Ändå är det många som just efterfrågar sminkningar och sminktips till gröna ögon, vilket är kul! :)

  Hur får man gröna ögon?hur får man gröna ögon tabell

  Om det blir gröna eller inte beror på ögonfärgen hos föräldrarna. Hur många
  procent chans att få grön ögon varierar beroende på föräldrarnas ögonfärg.

  Har gjort en liten rolig bild som demonstrerar i procent. De två ögon till vänster är föräldrarnas ögon och de tre ögonen till höger anger chansen att få respektive ögonfärg i procent. Siffrorna är inte exakta men ger en fingervisning. :)

  Jag är lite av en nörd när det gäller ögonfärger! Miska får ofta höra om att två personer med blå ögon inte kan få ett barn med bruna ögon. Men att två personer med bruna ögon kan få ett barn med blå ögon! Så skulle vi få barn så hade det med 100% blivit blåögt.

  Jag hoppas att detta inlägg var till nytta för dig! Skriv gärna en kommentar om du har några funderingar eller om det är något annat du har på hjärtat! :)

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish