Helena testar – L´Oréal Paris Infallible primer

- Annons -

Som ni vet så har jag extremt oljig hy och bara älskar att testa nedmattande produkter!

Därför blev jag glad när L´Oréal Paris kom med nyheten Infallible primer, eller Mattifying Base som det står på min förpackning. Det är samma produkt men av oklar anledning står det Infallible Primer på vissa bilder/webshopar och Mattifying Base på vissa, kanske är en uppdatering av förpackningen bara. Har en spekulation om det längre ner i inlägget :)

Jag fick denna primer som pressprov och blev genast nyfiken och har satt den på prov!

IMG_3440_111Utlovas:

•        Transparent primer i gelkonsistens med mattande effekt
•        Skapar en perfekt grund innan du applicerar din foundation
•        Ger en sammetslen yta
•        Förebygger att makeupen smetas ut och försvinner under dagen
•        Minskar synligheten av porer.

- Annons -

Lanserades i butik v.46 och rekommenderat pris är 99 sek.

Formula
Primern är en silikonprimer vilket både syns och känns vid första anblick, om man vet hur silikon är. Hela primern är i princip bara cyklopentasiloxane och dimethicone vilket är de två vanligaste silikonerna i skönhetsprodukter.

Silikon är en jättebra ingrediens i primers då det verkligen gör huden silkeslen och fyller ut linjer och porer, utan att täppa igen huden och utan att tränga in i huden, molekylerna är för stora för det.

Dock vet jag inte om silikoner helt ensamma utan andra ingredienser är speciellt nedmattande? Det känns inte som att dom absorberar olja jättebra i alla fall. Sköna på huden och gör det slät och len men inte så nedmattande.

Användning
Primern kommer i en tub vilket jag tycker är praktiskt, enkelt att dosera önskad mängd. En liten klick räcker till hela ansiktet och huden blir jämnare och slätare.

IMG_3453_111

Resultat
Jag har använt denna primer i flera dagar och med olika foundations, både mineral och olika flytande samt bb-cream, men märker inte jättestor skillnad på just den nedmattande effekten faktiskt. Kanske lite skillnad jämfört med utan primer, men jag blir ändå blank väldigt snabbt. Den jämnar ut huden men är inte jätteutfyllande på stora porer.

Egen spekulation är att primern först var gjort för att vara mer nedmattande och döptes till mattifying base, men p.g.a. typ enbart silikoner i ingrediensförteckningen så är den inte särskilt nedmattande och bytte därför snabbt namn till bara Infallible Primer för att inte vara så missvisande. I produktbeskrivningen står det att den har en nedmattande effekt men det är inte främst det som produkter utstrålar vid första anblick (om man jämför med produkten som jag har). Kolla på t.ex. Åhléns hemsida så förstår ni vad jag menar :)

Silikoner
Vad gäller cykliska silikoner som är väldigt omdebatterat nu så anser jag att det bör undvikas i hudvård och hårvård, för nästan alla som använder det i duschen och kroppslotions utan att reflektera över innehåll eller pris är i princip helt genomtäckta av silikoner. Och utifrån nygjorda studier så misstänks cykliska silikoner ge skador på lever, andningsorgan och fertilitet.

Att däremot ha silikoner i en primer, läppstift eller liknande anser jag personligen inte vara en hälsorisk. Allt handlar ju om mängd, även citroner är giftiga, brandfarliga och miljöfarliga om man kollar på dom så noga. Men en liten mängd gör ingen skada på varken oss eller på naturen. Silikoner är bara skadligt om man får in det i kroppen, och det går inte igenom huden, och det skulle behövas en enorm mängd för att det ska finnas en risk.

- Annons -

Jag använder produkter med silikoner i makeup, men undviker det i hudvård och hårvård. Dels för att inte vara täckt i silikoner men även för att jag vill lägga pengar på ingredienser som faktiskt vårdar hår och hud, och inte bara är för att ge en slät och len känsla.

Betyg-3

Sammanfattning – En utslätande och väldigt len och skön ansiktsprimer. Dock inte särskilt nedmattande, kanske lite på personer som blir pyttelite blanka. Jämnar absolut ut huden bra men inte jättemycket på stora porer.

Alltså, som en “vanlig ansiktsprimer” så rekommenderar jag den för en slät och jämnare yta, men inte för er som vill ha ett extra matt resultat.

Har någon av er hunnit testa denna? Vad tycker ni?

Kram! ♥

Sidfot-Namnloggo

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

 1. Hej 😊.

  Läste detta i lägg då jag googlar mattande primers. Men denna var alltså inte så mattande som du hoppats? Och du skrev du har rätt oljig hy.
  Jag har nog världens mest oljiga t-zon 😁, så undrar om du har nåt bra tips på produkter?
  Primers, foundation, mineralpuder osv 💞.

  Ha en fin dag/ Mia

  • Hej Mia! :) Nej precis jag upplevde inte så mycket just nedmattande effekt, mer bara utslätande och silkeslen.

   Däremot är jag jättenördig på andra nedmattande produkter som jag kan tipsa om! Jag har egen webbshop också (creativemakeup.se) och började sälja Primern Paese Makeup Base (Mattifying) och pudret Paese Bamboo Silk Powder för 5-6 år sedan och har använt dessa sedan dess, pudret har 26 recensioner med 5-stjärnigt genomsnitt och primern har 43 recensioner. Den kombon är riktigt bra för oljigheten! Foundationen jag använder mest är Pixi H2O Skintint, finns också på Creativemakeup.se, den är en gel så den passar jättebra för oljigheten trots att den är flytande och återfuktande. Inte nedmattande i sig men tillsammans med pudret och primern så är den jättebra. Med dom tre produkterna får du lång hållbarhet och huden håller sig matt längre samtidigt som du får ett fint och naturligt resultat.

   Jag söker ev. testpersoner med oljig hy för en grej längre fram, är du intresserad så får du gärna maila mig på helena@creativemakeup.se :)

   Hojta till om du har fler frågor!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish