Helena testar – Maybelline Master Contour Duo Stick

- Annons -

Contouring med krämprodukter har aldrig varit min favorit, jag föredrar puder både arbetsmässigt och resultatmässigt. Men man kan få ett mycket mer effektfullt resultat med kräm och med en bra produkt så är det enkelt att få till lika mjuka skuggningar som med pudercontouring.

Jag har fått hem pressprov på Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick (adlink) som är en kräm-contouring-produkt som ska underlätta contouring med ett smart stift med både shading och highlighter. Båda krämerna är matta.

Jag har satt denna på prov och här är min recension:

img_6385_111

Produktbeskrivning
“Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick – ett 2-i-1 contourstick som både har en highlighter och en nyans för skuggning. Med en matt krämig formula på contouringen, gör det enkelt att applicera och skapa konturer och höjd i din makeup.”

- Annons -

Pris
99 kronor för 7 gram

img_6389_111

Form
Den är lite konformad och spetsig på toppen, i övrigt ganska trubbig.

img_6396_111

Nyans
Jag har nyansen Medium i det här inlägget, och båda färgerna är fina tycker jag, ganska neutrala vilket passar bra till contouring.

Applicering
1. Applicera i ansiktets djupa delar (som du vill fördjupa mer) med stiftets mörka sida.
2. Sedan på ansiktets höga delar (som du vill framhäva mer) med stiftets ljusa sida.

Man får väldigt bra precision, dels eftersom det är kräm så att man gör tydliga streck med den innan det tonas ut, men också för att det är ett stift. Man måste dock vara försiktig så man inte råkar få ljust på det mörka och tvärtom. Säkert lätt hänt när den använts några gånger.

Uttoning
Tona ut alla kanter antingen med pensel eller beauty blender. Jag tycker beauty blender är enklast. Krämen glider lätt på huden, men jag tycker verkligen inte att den var enkel att tona ut och få jämn. Det blev lätt ojämnheter och då fick man applicera mer av stiftet för att jämna ut.

Det är som att om man var lätt på handen så tonas det inte ut tillräckligt mycket och ser ojämnt ut, och jobbar man mer så blir den för mild och ger nästan ingen contouring-effekt alls och då måste man applicera mer.

Resultat
Efter ganska mycket jobb med beauty blendern så gick det att få snyggt, men jag tycker inte krämerna smälte ihop jättebra med basen under (beror kanske på vad man har för foundation också) och tyckte att highlightern fick huden att se lite torr ut. Det höll dock bra hela dagen.

- Annons -

img_6434_111 img_6439_111 img_6468_111 img_6483_111

Sammanfattning – Går att få snygg men meckig att använda då den är svår att tona ut och få jämn. Och resultatet är inte såå bra att jag tycker det är värt extra tid framför sminkspegeln. Kan dock tänka mig att om man har en torr hy och en otroligt krämig foundation under så kanske den är lättare att tona ut. Jag har använt den till flytande foundation men eftersom jag har oljig hy så är det en ganska nedmattande foundation ändå.

Bra pris ändå, men jag har svårt att tänka mig att den är lätt att använda slut på produkten, hur gör man när det bara är lite ljust och lite mörkt kvar i stiftet? Då får man nog lätt med ljust på det mörka och tvärtom. Och den mörka lär ta slut mycket snabbare än den ljusa också.

betyg-2
I betyg får den 2/5 av mig bara, den är inte jättedålig men jag förstår inte poängen då den varken underlättar contouring eller blir ovanligt snygg på huden, och syftet med två i ett-produkter är ju att det ska underlätta och gå snabbare.

Någon av er som testat? Vad tycker ni?

sidfot-namnloggo

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish