Helena testar – NYX Lingerie

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  NYX har en sminkserie som heter Lingerie som innehåller matta liquid lipsticks och krämiga ögonskuggor. Jag fick dom i en goodiebag för ett tag sedan och det har kliat i fingrarna sedan dess! I dagens sminkning har jag testat båda dessa i en jordnära look och tänkte visa den och samtidigt ge en första-användningen-recension :)

  img_4312_111

  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base (Golden Medium)
  Puder som neutraliserar rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
  Contouring – Pixi Book of Beauty Contour Creator
  Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
  Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  Ögonbryn – gloMinerals Precision Brow Pencil (Brunette)

  img_4321

  - Annons -

  NYX Lingerie Liquid Lipstick:

  Applicering – Lägger man ett tunt lager så är det väldigt skönt på läpparna, men med den här nyansen så tycker jag att det behövs fler appliceringar för att få ett heltäckande resultat. I alla fall på mig som har så färgstarka läppar även osminkad som skiner igenom. Torkar ganska snabbt och då kan man enkelt lägga på ett till lager.

  Känsla – Med fler lager så är känslan ganska torr, inte lika hemsk-torr som Full Throttle läppstiften från NYX som jag inte klarar av att ha på läpparna, men ganska torr precis som de flesta matta liquid lipsticks. Jag personligen föredrar mjukare matta läppstift, men det här funkar utan problem ändå, men jag rekommenderar pyttelite läppbalsam under.

  Färg – Jag har nyansen Embellishment och jag ÄLSKAR den! Så snygg! Perfekt grårosabeige (eller vad säger man?). Superfin!

  Hållbarhet – Håller otroligt bra ytterst på läpparna, innerst blir det dock torrt och fnasigt efter ca 3 timmar vilket antingen försvinner när man äter eller ser snustorrt ut. Då får man ta en pappersbit och ta bort lite och bättra på igen. Och det går ju bra så länge man är medveten om det :)

  NYX Lid Lingerie Eye Shadow:

  Applicering – Det kommer ganska mycket kräm på applikatorn direkt så jag rekommenderar att skrapa av lite på kanten innan man applicerar direkt på ögonlocket, men det gick bra ändå. Vänta med att tona ut tills det har börjat torka, vilket den gör ganska snabbt, då är det lätt att få en mjuk uttoning. Detta gör jag med en separat mjuk borste.

  Känsla – Direkt när jag applicerat den så känns den blöt och ganska stark på ögonlocket, kan vara bra att veta för er med känsligare hy på ögonlocken. Den osade upp lite mot ögat när man hade den på undre fransraden också, men inte jättemycket.

  Färg – Jag har nyansen Night Glow som ser lite mörkare ut i hylsan än vad den blir på huden, men den är en riktigt snygg minkbrun färg som blir metallisk/skimrig på ögonlocket. Den blir allra mest metallisk där man applicerat utan att tona ut, men i uttoningen blir den mattare. På mina närbilder så ser uttoningen till och med mörkare ut, men det är den inte i verkligheten det är bara ljuset som reflekteras så på bild :)

  Hållbarhet – Jag testade utan ögonskuggsprimer i den här sminkningen för att testa hållbarheten, vissa krämögonskuggor sitter så bra att det blir som ögonskugga och primer i samma. I slutet på dagen så hade det dock glidit bort i globlinjen så jag rekommenderar ögonskuggsprimer under (har inte testat med det än).

  - Annons -

  Billigast är dom båda på Kicks där läppstiften kostar 89 kronor och ögonskuggorna 79 kronor.

  eyeone

  Ögonen gick otroligt snabbt att göra! Hade inte så mycket tid men hann ändå göra den här ögonmakeupen.

  stegisforsteg_111

  1. Benvit kajalpenna längs vattenlinjen och ut lite i ögonvrån, Benecos Natural White Kajal
  2. Brun ögonskugga längs undre fransraden, samma som contouringen, Pixi Book of Beauty Contour Creator
  3. Krämögonskuggan på hela ögonlocket, NYX Lid Lingerie Eye Shadow (Night Glow)
  4. Tona ut skuggan med en mjuk men ganska kompakt borste
  5. Krämögonskuggan även längs undre fransraden
  6. Svart eyeliner längs övre och halva undre fransraden, Pixi Lash Line Ink
  7. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara

  Klart!

  img_4295_111 img_4269_111

  Sammanfattning – Jättebra produkter och nyanserna Embellishment och Night Glow tillsammans blir en riktigt snygg look.

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  1. Snyyygt! Du har så himla fina bryn. Har en fråga om eftervård vid permanent make-up. Ska man smörja med helosan medan skorpan är kvar?har hört att man inte behöver smörja, stämmer det? Hur länge brukar det ta innan skorpan lossnar? Hur tvättar man ansiktet under läkningstiden? Gör det nå om det kommer vatten på brynen tänker jag. Tack för en jätte bra blogg! :-)

   • Tack! :) Ja det ska man, vi rekommenderar det i alla fall, men det är viktigt att inte smörja för mycket för är det blött hela tiden så kan skorpan bli som en gegga bara och det är så klart inte bra. Morgon och kväll räcker bra och en gång mitt på dagen om man känner att det behövs.

    Läkningen tar en vecka och återbesöket kan göras redan efter 2 veckor, men för många lossnar skorporna redan efter 3-4 dagar men det är väldigt individuellt. Det blir inte jättetydliga skorpor heller eftersom det bara är smala streck som tatueras.

    Man ska vara försiktig med vatten eftersom vatten är uttorkande, men det gör inget om det kommer lite vatten på när man tvättar ansiktet eller duschar. Men man ska inte skölja länge under vatten. Jag brukar ta makeuremover på bomull eller makeupservetter och torka bort sminket runt omkring innan jag tvättar ansiktet och sedan inte ha rengöringskräm på tatueringen om man tvättar med vatten efteråt. Själva tatueringen rengör jag med ljummet vatten på en bomullspad och stryker över bara.

    Hör av dig om du har fler frågor :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish