K18 hair mask & K18 behandling (recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks) till Lyko.se

  - Annons -

  K18 har de flesta hår-intresserade hört talas om vid det här laget! Jag har testat både den hypade K18 hair mask-produkten Leave In Molecular Repair Mask (adlink) och K18 behandling som man gör på salong.

  Vad har K18 för effekt på håret och vad är skillnaden på Olaplex och K18 behandling?

  Det och min personliga recension får ni i detta inlägg! :)

  k18 behandling, k18 hair, k18 hår, k18 lyko, k18 rea, k18 hair mist, k18 hair mask, k18 Leave In Molecular Repair Mask, olaplex,

  Mitt hår efter K18 behandling på salong! Jag gjorde det hos Monica Werner på Colour and the shape i Uppsala.

  - Annons -

  Vad är K18?

  K18Peptide™ är en molekyl som kliniskt bevisat kan återställa skador på håret och återställer keratinkedjorna på bara 4 minuter!

  Utlovas: Håret repareras och återställs till ett nästan oskadat tillstånd som är både starkare och mer elastiskt.

  Den balansen, alltså ej för starkt/hårt hår men inte heller för elastiskt, är nyckeln för ett välmående hår :)

  Jag brukar jämföra hårstråna som spagetti. Är det för mycket styrka och för lite fukt i håret så är det som okokt spagetti. Det går lätt av p.g.a. att det lätt bryts. Är det tvärtom, för lite styrka jämfört med fukt så blir håret elastiskt, som överkokt spagetti. Och bryts lätt av den anledningen istället.

  frisör, olaplex eller k18, hur fungerar det

  På salongen där jag gjorde K18 behandling så läste jag en broschyr om K18. Jag gick en hårologi-utbildning förut och trots att jag inte är frisör så tycker jag att kemin bakom är otroligt intressant!

  Vad är K18 hair mask? (Leave In Molecular Repair Mask)

  K18 Leave In Molecular Repair Mask (adlink) är egentligen inte en hårinpackning utan en leave-in produkt.

  • Tvätta håret med schampo (avsluta inte med balsam!)
  • Applicera K18 hair mask i handdukstorkat hår
  • Låt verka i 4 minuter
  • Styla som vanligt (skölj ej ur)

  Så enkelt!

  Hemmakuren behöver inte användas varje tvätt utan upprepas vid behov. Jag gjorde två hårtvättar i rad och tog sedan en paus och sparar resten till senare tillfälle.

  k18 behandling, k18 hair, k18 hår, k18 lyko, k18 rea, k18 hair mist, k18 hair mask, k18 Leave In Molecular Repair Mask, olaplex,

  - Annons -

  Vad är K18 behandling?

  Man kan också göra K18 behandling på salong. Det är då i sprayform och sprayas på håret.

  Jag gjorde K18 behandling i samband med en blekning för att det ska slita mindre på håret och min frisör avslutade även med leave in K18 hair masken.

  Jag hade även Olaplex i blekningen, så Olaplex och K18 går att kombinera.

  Olaplex eller K18?

  Jag är varken frisör eller kemist men så som jag fått det beskrivet för mig så fungerar Olaplex genom att reparera svavelbindningarna i håret (om håret är som en stege så är svavelbindningarna stegpinnarna i mitten). Vilket ger mer styrka i håret.

  Olaplex är jättebra att blanda i blekningen! Olaplex är också bra som behandling/hemmakur om håret saknar styrka, men om ditt hår snarare saknar fukt så upplever vissa att Olaplex gör håret ännu torrare för att det kan bli lite hårt. Alla hår behöver inte mer styrka. Men om håret behöver det så är Olaplex jättebra!

  Det som K18 gör är att reparera keratinet i håret, alltså inte bara stegpinnarna av steget utan hela stegen inklusive sidopinnarna. Det reparerar inte bara håret utan gör det även mjukt och frizzfritt.

  Med andra ord, det ena behöver inte utesluta det andra. Jag skulle t.ex. aldrig bleka håret utan Olaplex. Men om du har torrt hår så skulle jag inte rekommendera att som hemmakur använda enbart Olaplex, då är K18 eller en kombination bättre!

  k18 behandling, k18 hair, k18 hår, k18 lyko, k18 rea, k18 hair mist, k18 hair mask, k18 Leave In Molecular Repair Mask, olaplex,

  Till vänster är K18 hair mask och till höger är K18 behandling i sprayform.

  K18 recension

  Jag har som sagt testat både K18 Hair Mask och K18 behandling på salong.

  - Annons -

  Min K18 behandling på salong är lite svår att avgöra resultatet på eftersom den gjordes i samband med blekning och avslutades även med K18 Hair Mask efteråt. Håret var SÅ mjukt efteråt och kändes otroligt välvårdat trots nyblekt! Men jag har inte testat enbart K18 behandling på salong som en ensam behandling.

  Däremot kan jag säga att min frisör är FRÄLST. Ju mer slitet hår desto tydligare resultat. Hon som ofta testar nya produkter sa att det är sällan man får wow-känsla, men K18 är verkligen WOW tycker hon.

  Hemmakuren K18 hair mask har jag däremot testat flera gånger, helt utan andra produkter. Bara schampo och sedan 3 pump av K18 (jag förstår inte hur lite kan räcka så långt !!)

  Denna leave-in hair mask är väldigt intressant. Först är håret ganska torrt efter bara schampo, man behöver bara pyttelite produkt och det känns ganska bra men inte wow. Sedan efter 4 minuter så har håret blivit jättemjukt och går att borsta igenom utan problem! Då kommer wow-känslan!

  Efter 4 minuter är det bara att föna och styla som vanligt.

  Summa summarum: Jag har inte jätteslitet hår så kan inte yttra mig om hur det hade blivit på ett hår som är väldigt skadat. Men jag förstår hypen som alla pratar om och tror verkligen på denna produkt!

  olaplex eller

  K18 hair mask finns i 5 ml, 15 ml och 50 ml. Jag har 15 ml hemma. Den är otroligt dryg så stirra inte blind på priset vs mängden innehåll, för du behöver så ytterst lite!

  K18 hair mist är alltså sprayen som enbart går att göra som en K18 behandling på salong. Men K18 Leave In Molecular Repair Mask (adlink) är den du köper för hemmabruk.

  Två tummar upp säger jag! :)

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish