Kajaltips längs vattenlinjen

  - Annons -

  När jag hade skrivit gårdagens inlägg om svart kajal längs vattenlinjen och tips kring det, så fick jag en kommentar med frågor om hållbarheten. Så det tänkte jag skriva lite om nu :)

  kajalpenna

  1. Välj en bra produkt
  Hur lång hållbarheten är och hur fin svart färg man får, det beror allra mest på kvalitén på kajalpennan. En billig, torr penna kommer du aldrig få att hålla längs vattenlinjen hur du än gör. Den bästa/mest hållbara pennan jag har testat är Paese Linea Automatic Eyeliner, den finns i fyra färger, är enkel att måla med och dessutom håller den hela dagen!

  2. Krämiga produkter
  Ett tips som har spridits mycket när man googlar på detta, det är att fixera kajalpennan längs vattenlinjen med en ögonskugga för att få den att hålla. Detta gäller dock bara kajalpennor som man applicerar på huden har jag kommit fram till efter att själv har experimenterat med detta, och man bör alltså inte göra detta “knep” på vattenlinjen enligt mig. Det är nämligen så att ju torrare produkt du har, desto mer vatten från ögat kommer den produkten att suga upp och då släpper det ännu snabbare! Dessutom kan det kännas torrt och obekvämt för ögat.

  Med andra ord, välj gärna en lite krämig penna som istället fixerar sig och blir torr efter en stund. För om pennan fortsätter att vara krämig så kommer den också att glida runt och till slut försvinna när du blinkar.

  - Annons -

  Ett tips om du testat pennor i en affär är att måla en linje på handen, är den krämig så kan du tona ut den direkt med fingret, men om du låter den sitta på handen en stund och den blir mer eller mindre gnuggsäker efter någon minut, då är den lämplig för vattenlinjen.

  3. Två lager
  Har du en sådan penna som jag rekommenderar i ovanstående punkter, så får du ett ännu bättre resultat om du applicerar två lager! Om du drar många gånger med pennan direkt så kommer du ändå inte få direkt mycket mer produkt längs vattenlinjen, men om du målar en gång, väntar en stund så att pennan hinner fixera sig på vattenlinjen, och sedan målar en gång till – då funkar första lagret mer som en bas för det andra lagret och resultatet kommer bli mycket mer hållbart!

  paese-linea-automatic

  Det är denna penna från Paese som jag rekommenderar, både till vattenlinjen och som en vanlig eyeliner längs fransraderna! :) Den kostar 129 kronor och finns i svart, brunt, blått och plommonlila.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish