Läsarfråga – Misslyckad ögonbrynstatuering

  - Annons -

  “Hejsan
  Jag lider varje dag för att jag var dum och gjorde en ögonbrynstatuering i 3d. Den är hemsk så hemsk att jag inte längre kan stå och prata med folk för att jag skäms så över hur jag ser ut. Jag vet att du gjort 3d tatuering fast med bättre resultat men jag hoppas ändå att du kanske har kunskap om hur man kan sminka över den? Jag är blond och tatueringen är nu efter 1,5 år fortfarande svart/grå. Den har släppt från mitten och bakåt men längst fram där man defenitivt inte vill vara mörk finns den där och förpestar och fyller varje dag med ångest.

  Jag vet att du kanske inte har tid att svara, du kanske inte äns läser detta, men jag testa iallafall.
  Vet du hur man kan sminka över den på ett sätt som ser naturligt ut.

  För att tillägga hur illa det är har jag hostat upp ännu mera pengar nu och gjort en transplantation som kostade mycket smärta och pengar…. Jag vill bara kunna visa mig bland folk … Vet du något sätt?”

  Jag lider verkligen med dig när jag läser om misslyckad ögonbrynstatuering, och hoppas att alla andra mina läsare verkligen förstår hur viktigt det är att gå till rätt tatuerare, speciellt när det gäller kosmetisk tatuering!

  Annika som har tatuerat mig (på Creative Makeup i Uppsala) tar även bort tatueringar och får många skräckexempel, det är absolut inte ovanligt! Hon är även duktig på att forma om brynen så att dom blir snygga, genom att ta bort vissa delar och tatuera över andra. Jag kan rekommendera henne till dig :)

  - Annons -

  Vad gäller sminket så borde du köpa en concealer som har extrem täckning, jag har faktiskt inte testat någon själv (men väntar på Anastasia Beverly Hills nya concealer som kommer till Sverige i början av 2015, den ska även täcka tatueringar). Men jag har länge hört talas om Dermablend, kolla in denna video!

  Dermablends produkter finns på t.ex. Vivamondo.se och en coverage foundation stick kostar 273 kronor.

  Medan du väntar på leveransen (eller ett tips till alla er andra som för bara en dag vill täcka en tatuering) så kan jag ge er ett tips på hur man kan sminka över en tatuering med “vanligt smink” utan att den blåa nyansen lyser igenom.

  Grunda med någonting rött, t.ex. en krämrouge eller ett läppstift. För när du blandar gult och blått (concealer + tatuering) så blir det grönt, och rött neutraliserar grönt (det är därför grön concealer är bra för att täcka finnar) och då blir det mycket lättare att sminka över utan att ha en supertäckande produkt!Mina fina myror på foten. De syns igenom litegrann ändå för den enda concealern jag hade hemma var en tunn under-ögonen-concealer (har en del smink kvar hemma hos mamma eftersom jag jobbade där under sommaren). Men jag rekommenderar en tjockare concealer, då får man nog ett ännu bättre resultat.

  Jag har använt läppstift – puder – flytande concealer – puder – mineralfoundation för att täcka myrorna.

  Lycka till med tatueringen!! Och om det inte går bra, ring Annika!! :)

  - Annons -
  Föregående artikelBy Terry Eyebrow Liner
  Nästa artikelTandblekning i Uppsala!
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  1. Tack söta rara Helena för att du läste och verkligen tog dig tid att svara på min ögonbrynskatastrof.
   Jag kan inte äns beskriva hur mycket de betyder att du tipsade om olika saker för jag skäms för mycket för att gå till ett makeup ställe för att be om råd. Man vill inte höra eller se i deras ögon att dom tycker man får skylla sig själv som var dum som gjorde en tatuering. Sparka på den som ligger ner…
   Du har gjort min Jul, tusen tack igen <3
   Glömde säga i mitt förra hysteriska inlägg att jag hittade dig på Laila och Pernillas sida och har följt dig med glädje från starten där.
   Alexandra

  2. Hej! jag undrar om du vet någon frisörsalong eller affär som säljer bra löshår här i Uppsala?
   vill ha i clips och vågar inte beställa på nätet då det troligen kommer bli fel färg :/

  3. Om du som skrivit brevet läser detta så undrar jag om det är endast färgen du är missnöjd med eller är det färg och form?
   Hos vem gjorde du dina bryn?
   Finns så många som är duktiga på att korrigera andras dåliga arbete.
   Hoppas allt löser sig för dig!

   • Formen var väl kanske rätt okej när dom var nygjorda. Nu är dom ju olika och det är ju okej egentligen eftersom att dom inte ska vara permanenta utan försvinna. och jag har ju inte sånna krav att jag räknar med att dom ska tyna bort exakt lika. MEN FÄRGEN och tekniken!!!… Färgen blev KOLSVART och sen la hon alla stråna uppåt så det såg ju inte naturligt ut med mina egna som ligger åt sidan, som nästan allas gör.Sen la hon dom så tätt så hon skar ju ihop många så de ser ju inte ut som en 3d tatuering utan som en riktig tatuering. Och jag är livrädd att den aldrig kommer släppa för de blödde väldigt mycket där.
    Mina nya transplanterade bryn har börjat komma ut och jag hoppas att dom kommer bli lite tätare så det täcker lite iallafall. Ska färga in dom snart och testa underbara Helenas tips.

    Jag kommer tyvärr inte ihåg vad salongen hette, minns bara att den låg på en nybyggd stadsdel i Stockholm. (jag är en lantis från södra Sverige)

    Alexandra

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish