Tandblekning i Uppsala!

  - Annons -

  Igår var jag i Uppsala och gjorde någonting som jag aldrig har gjort professionellt förut, jag blekte tänderna!

  Emelie Nixon, mer känd som ”Stjärnornas Tandblekare” tar nu nämligen bokningar även i Uppsala! På vissa utvalda dagar så är hon på salongen Creative Make Up (mitt i centrum), så alla vi som har närmare till Uppsala än Stockholm behöver inte åka så långt :)

  Emelie är utbildad tandsköterska och jobbar med märket Brilliant Smile, Sveriges ledande metod inom klinikblekning. Hon har blekt tänderna på många kända personer, listan är lång, och för bara en månad sedan var hon faktiskt med och blekte i livesändning på Malou Efter Tio!

  före-efter-tandblekning

  Här är mitt resultat!

  - Annons -

  Jag är såååå nöjd! Jag sa åt henne att bleka dom så mycket det gick (man kan välja olika styrkor) och mina tänder är till och med vitare än den ljusaste på nyansskalan som hon hade! Innan var jag 5 nyanser mörkare än den ljusaste.

  Normalpriset för en behandling är 4500 kronor, men just nu har Creative Make Up i Uppsala ett öppningserbjudande – en behandling för 2900 kronor! :) Ring och boka på 018 – 10 50 13.

  brilliant-smile-uppsala

  Så här går det till:

  1. Man börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar, fläckar och eventuell tandsten. Det behövde hon dock inte göra på mig, jag var ready to go ;)

  2. Därefter appliceras en flytande plastmassa längs med tandköttskanten, för att skydda tandköttet från gelen.

  3. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, den påskyndar blekningsprocessen genom att aktivera gelen. Plasmaljuset är helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.

  4. Man spolar bort gelen och lägger på ny efter 20 minuter, och detta gör man tre gånger.

  Hela behandlingen tar alltså lite mer än en timme, och sedan appliceras Nanoseal på tänderna som gör att man kan äta och dricka direkt efteråt! Vissa tar ca 500 kr extra för Nanoseal, men det ingår i priset hos Emelie.

  tandblekning-brilliant-smile

  - Annons -

  Hållbarheten varierar så klart beroende på hur bra man sköter tänderna, men man brukar säga omkring 5 år. Men om man röker, snusar och dricker kaffe och rödvin väldigt ofta så kan det hålla en kortare tid, men för mig som varken har lätt för att få gula tänder eller missköter dom, för mig kan det hålla i säkert 10 år!

  före-efter-brilliant-smile

  Ilningar i tänderna är vanligt vid tandblekning, men faktiskt ganska ovanligt just med Brilliant Smile, vissa känner av det på kvällen men 95% känner inte av det alls.

  Detta är bland annat tack vare att Brilliant Smiles gel har ett neutralt pH-värde vilket innebär att blekningen inte kommer att etsa tandytan eller förändra emaljmolekylernas struktur. Det skadar inte tänderna det minsta! Dessutom innehåller gelen ingredienser som motverkar ilningar, stärker tänderna och reparerar skador på tandemaljen. Så man kan till och med få friskare och starkare tänder! :)

  Men personer med känsliga tänder (ofta unga personer) kan det ila för, och jag har extremt mycket problem med ilningar så jag kände faktiskt av det redan på behandlingen. Men bara i 2-3 tänder i underkäken, och det är så ovanligt att jag såg på Emelie att hon blev chockad när jag sa att det ilade haha. Det kändes även på kvällen, då i fler tänder, men inte så att det var outhärdligt eller så! Hon sa att jag kunde ta Alvedon eller Ipren om det blev jobbigt, eftersom det ilade så tidigt, men det behövde jag aldrig göra.

  Men som sagt så har jag väldigt känsliga tänder, ibland tittar folk på mig när jag dricker någonting kallt ”vad konstigt du dricker!” och det är för att jag med åren har utvecklat en speciell teknik för att dricka utan att det nuddar tänderna haha. Jag tänker inte ens på det längre, det är bara så jag dricker nu :)

  tandblekning-uppsala
  Fina Emelie!

  Här är klippet från Malou Efter Tio, ifall ni vill se exakt hur det går till! :)

  Det är viktigt att ni inte förväxlar denna tandblekning med de som erbjuds tokbilligt på exempelvis Let´s Deal, Groupon och olika mässor. De säger att de gör ”riktig klinikblekning” men det dom i själva verket gör är en så kallad ”touch up”, vilket innebär kortare behandlingstid och svagare blekningsgel. En riktig klinikblekning hos Emelie innebär 20-35% blekningsgel och 3 gånger 20 minuters verkningstid. En touch up är 6% blekningsgel som appliceras en gång.

  Hojta till om ni har några frågor! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  1. Vilken skillnad det blev! Vad roligt! :) Kul att läsa att du har en speciell teknik att dricka, för det har jag med! Det ilar jättemycket i tänderna om jag dricker på fel sätt ;) Synd att jag bor långt ifrån Uppsala, för jag blev riktigt sugen på samma behandling när det verkar så bra :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish