Ljus glittersminkning med Crystalline

  - Annons -

  Jag tycker faktiskt att det är lika roligt att visa er färgsprakande och kreativa sminkningar som det är att visa enkla “steg för steg-tips” som ni har användning för i vardagen.

  Min makeup-passion grundar ju sig i produktkärlek och att få lära ut till skillnad från många andra makeupartister som är mer konstnärssjälar som målar på ansikten :)

  Här kommer därför exakt en sådan sminkning där jag visar er hur man snabbt och enkelt livar upp en ljus sminkning med glitter och skimmer! Det enda jag har använt är en lystergivande highlighter och en matt ljusbrun skugga (contouringskugga) som är samma som jag använder i ansiktet, sedan flytande glitter, lite svart ögonskugga (eller eyeliner om man hellre vill ha det) och mascara.

  Resultatet blir en ljus men skimrande sminkning (gnistrar ännu finare i verkligheten!) som passar alla tillfällen – allt från vardag till gala! För mig är det min standard-vardagslook dom dagar jag inte fotar steg för steg till bloggen ;)

  - Annons -

  Ansiktsprimer – Pixi Flawless & Poreless Primer
  Concealer – glo Under Eye Concealer (Golden)
  Gelfoundation –
  Pixi H2O Skintint (2 Nude)
  Mineralfoundation glo Pressed Base (Golden medium)
  (Jag har mycket finnar på käkbenen just nu, så drog på extra täckning på dom områdena med mineralfoundationen för jag ville att det skulle gå ganska snabbt)
  Puder som neutraliserar rödhet glo Redness relief powder
  Contouring – Contouring Palette (2)
  Rouge – Blush (35)
  Highlighter – Pixi Glow-Y-Powder (London lustre)
  Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Puder – Paese Bamboo Silk Powder

  Ögonbryn – glo Micro Brow Pencil (Raven)

  Läppar – Läppennan glo Lipliner (Moxie) i konturerna och det färgade läppbalsamet Pixi Shea Butter Lip Balm (Ripe Raspberry) i mitten.

  Denna läppkombo är min absoluta favoritkombo (har bloggat om den förut också) men framför allt nu när jag har ett stort munsår på sidan av underläppen, gaah. Men för att skapa lite illusion så lägger jag läppennan och mörkar ner kanterna bredvid, sen läppbalsamet som är lite ljusare och lite glansigt i mitten – övergången hamnar precis vid munsåret och resulterar i att det blir mindre framträdande. Det syns ju knappt på bilderna?

  Alla produkter finns att köpa i min webbshop creativemakeup.se!

  Att ljusa upp i ögonvrån, mitten av ögonlocket och precis under brynet ger blicken en mer “poppande” effekt. Jag lägger även lite svagt med brun skugga längs globlinjen för att få ännu mer effekt.

  Detta funkar på alla ögonformer men jag gillar det extra mycket på mig själv som har ett ganska “platt” ögonlock, förstår ni vad jag menar med det? Då får ögat en mer rundad/3D-form vilket är kul att fuska fram ibland :)

  Highlightern och contouring-skuggan är samma som jag har använt i ansiktet, Pixi Glow-Y-Powder (London lustre) och Contouring Palette (2)

  1. Highlighter under ögonbrynet, jag lägger inte så brett utan bara precis under
  2. Dutta highlighter i ögonvrån också
  3. … och i mitten av ögonlocket (jag lägger alltså inte på hela ögonlocket)
  4. Brun contouring-skugga över globlinjen, väldigt svagt så man behöver ingen precision direkt, svep på bara!
  5. Ljust glitter i ögonvrån och i mitten av ögonlocket, Pixi Liquid Fairy Lights (Crystalline)
  6. Svart skugga längs fransraden, för en sotig men diskret eyeliner, Paese Kashmir Eyeshadow (602)
  7. Svart mascara på överfransarna, Magnetic Lash Mascara
  - Annons -

  Klart!

  Hoppas ni blev inspirerade!

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish