Min businessvecka v. 49

  - Annons -

  Det känns lite skevt att tänka tillbaka på veckan som varit för vi har hunnit med så himla mycket, så det känns som två veckor i samma!

  Det kanske känns så eftersom vi fått mycket gjort på flera olika områden – när jag skrev mitt förra söndagsinlägg för bara en vecka sedan så hade vi inte ens påbörjat renoveringen av nya salongen, det nya schemat för 2019 var inte färdigt ännu och inte ens min fotohörna hemma var klar så jag hade inte kunnat göra en enda steg-för-steg-sminkning i nya huset/stugan än.

  Men nu är det ännu fler bollar i rullning och det går framåt med stormsteg!

  Lunch med Peragenda
  I måndags lunchade jag, Miska och Annika med Tommy som driver företaget Peragenda, han höll i den stora företagsutvecklingen som vi gjorde för snart 3 år sedan. Jag är är 99% övertygad om att vi inte hade pallat med företaget så här länge och fått till det så bra som det är nu – om det inte vore för Tommy och Matilda på Peragenda. Det är tack vare dom som vi har så bra struktur med kommunikation, rutiner, möten, mål, delmål och att personalen är delaktiga i allting.

  - Annons -

  Det är så himla roligt att prata företagande med Tommy! Jag sa att vi borde starta en entreprenörspodd ihop haha.

  Han är nördigt insatt i hur hjärnan fungerar och refererar ofta till olika studier vad man än pratar om, plötsligt flikar han in med meningar som ”det finns en studie som visar att människan hatar förlust 3 gånger mer än den gillar vinst” obs nu minns jag inte om ”3 gånger” var rätt så det kanske är lite faktafel men ni förstår poängen :) Jag älskar sånt! Att koppla ihop verkliga händelser med mental träning, förståelse för hjärnan och konkret problemlösning. Det blir inte bara floskler och citat som låter bra men inte går att applicera på verkligheten på ett enkelt sätt, utan konkret hur man ska lösa alla situationerna också, om ni förstår vad jag menar?

  Och så känns det ju lite nostalgiskt att prata om resan vi gjort också, Tommy var med från början av ihopslagningen då vi hade massor av problem både p.g.a. att allt var nytt för alla med en så stor salong, men också för att vi var nyblivna chefer helt utan erfarenhet i samband med en personalstyrka som är långt ifrån lika effektiva och ambitiösa som vi har idag! Tommy är så stolt över oss säger han, haha! Det värmer! :)

  En till salongsbebis i maj & nytt schema 2019
  Nu är äntligen schemat för 2019 färdigt och öppet för bokningar. Vi öppnade alla makeupartister till juni och nu är nästa steg att planera semestrar så att vi kan öppna schemat för sommaren, alla bröllopsbokningar börjar ju trilla in nu snart!

  Ett gupp på vägen (men ett roligt sådant!) är att Lisa kom in på kontoret och berättade att hon har en bebis i magen! Waah! ♥ Det kändes som en milstolpe för mig att vara ”personen bakom skrivbordet” när man går in och berättat nyheten för chefen liksom. Det var en first time! Jag flög upp ur stolen och gav henne en stoor kram!! Så kul!!

  Så Lisas schema är bara öppet april ut och vi har redan en makeupartist på tråden som är intresserad. Hon ska komma och göra provmakeup på salongen först bara så att vi kan bedöma hennes kunskaper i verkligheten innan hon får jobbet, men hon känns klockren! Hon har precis vunnit Cidesco Makeup & Bodyart Competition 2018 och gör även effektsmink och hårstyling.

  Så Lisas ”mamma-vikarie” och semesterschemat är kvar på min to do, men det viktigaste inför salongsflytten är ordnat nu i alla fall!

  Då kunde vi också annonsera om vår lokalflytt i sociala medier!

  - Annons -

  Påbörjat renovering av nya salongen
  Salongen vi flyttar till är som jag nämnt tidigare samma lokal som Annika hade innan vi slog ihop oss för 3 år sedan. Då var den helt nyrenoverad och fräsch men efter ett antal hyresgäster så är golvet riktigt slitet, en vägg har blivit flyttad så den måste vi riva ner och bygga upp en ny och dessutom är alla väggar proppfulla av spikhål och plugg. Dessutom hade senaste hyresgästen lämnat massa grejer också så första punkten på listan var att få lokalen tom.

  Så det är mycket jobb som ska göras innan vi kan flytta dit alla möbler i mellandagarna, men vi är redan på god väg! :)

  Här står jag och spacklar hål i väggen! När vi flyttade från Gimo så tog jag bara med mig kläder som jag använder just nu, eftersom flytten inte är helt färdig än, så jag hade inga kläder jag kunde förstöra med målarfärg – då fick jag låna denna skitsnygga jumpsuit som Annika har sytt! Hon slängde ihop den för att testa olika sömmar på sin nya symaskin så den ska inte användas ändå, och man får ju vara snygg när man målar också ;)

  Vi hade slippapper kvar från när vi renoverande vår nuvarande lokal – men ingen träkloss. Då får man vara lite klurig och jag kände mig orimligt smart när jag kom på att en tops-ask fungerar lika bra!

  Här målar jag med en sminkborste som pensel också – man tager vad man haver! :)

  Nu är halva salongen färdigmålad och väggen som jag pratade om är inte bara riven utan även uppbyggd på rätt plats också! Så nästa vecka ska resten av väggarna målas och så ska vi måla golven också (vi har en rolig idé för golven som jag hoppas kommer bli lika bra som det är i våra huvuden!!) sen är grundjobbet färdigt.

  Vi satsar på att vara helt färdiga med själva renoveringsjobbet till nästa söndag, men jag är en otrolig tidsoptimist när det gäller renovering så jag vågar inte lova för mycket haha.

  - Annons -

  Fotostudion är färdig!
  Den här veckan har jag kunnat sminka mig i nya fotostuido-hörnan varje morgon och även göra blogg-material med steg för steg-sminkningar och produktbilder :) Första steget var att få hit allting, andra steget var att rensa på vinden så att jag fick plats med allting och sista steget var att få till bra ljus med vit bakgrund.

  Jag hittade en rulle vit vaxduk på salongen, tyvärr bestod den av flera smådelar och inte en stor, men efter lite tänkande så fick jag till det suveränt!

  När en makeupartist leker snickare… ;) Jag slipar med tops, målar med sminkborstar och hamrar med ansiktsprimer, det roliga är att dessa bilder är 100% äkta och inget jag gjort för att vara lite ”tokig”. Jag insåg inte ens mitt snickar-tema förrän jag skrev upp ”ta med sminkborstar till målning” på min to do-list haha!

  Så här ser min fotohörna ut nu! Vit vaxduk som bakgrund och två småbitar som täcker de små fönsterna ovanför. Fönsterna syns inte på mina bilder men om det är ljust ute så blir det motljus så dom behövde ändå täckas.

  Jag har även fått nya samples på en av produkterna till sminkmärket vi vill starta och det börjar närma sig riktig kvalité nu hörrni, ååh det var så roligt att verkligen känna ”yes! här har vi den!” sen krävs det ju massa mer tester innan jag är 100% säker men det finns inget som gör mig så glad som riktigt bra produkter!

  På tal om nya idéer så kläckte vi ännu en företagsidé här om dagen, nu när vi bor ihop med Annika så finns det ingen hejd på oss haha. Detta är en idé som inte har med skönhetsbranschen att göra utan den kom utifrån våra diskussioner kring graviditet och ”snipp-hälsa” kan man säga. Sjukt smart är den! Vi ska göra lite research ;)

  Jag har även fotat swatch-bilder på nyheten Pixi Liquid Fairy Lights som jag bloggade om i detta inlägg! I’m in love! :)

  Månadsslut & hemmajobb
  I tisdags skulle vi på förlossningskurs men den blev inställd så vi jobbade hemifrån istället. Bland annat tog jag tag i rapporterna från november och bockade av hela min ”checklista vid månadsslut-lista” med allt som ska göras varje månadsslut. Löner ska in och rapporter och statistik ska ordnas. Det är jätteviktigt att ha koll på ekonomin! Detta kommer jag nog aldrig delegera ut till personalen för då skulle jag inte ha stenkoll längre :)

  När jag jobbar hemma på heltid så måste jag vara mer strukturerad med ”detta är min arbetsstol och här sitter jag alltid när jag jobbar och aldrig när jag är ledig” för att separera jobb och fritid. Men när jag nu bara jobbar hemma då och då så får man gosa ner sig i sängen med godis och kattmys samtidigt ;)

  Min katt Viktoria trivs såå bra i sitt nya hem! Hon är mer utomhus nu än hon någonsin var i Gimo (där låg hon mest i soffan och slöade) och springer i skogen, busar i trappan och vill alltid ligga under täcket när vi är i sängen ♥

  Nu ska jag, Miska och Annika på den där förlossningskursen som blev inställd i tisdags! Det är en ”föda utan rädsla-kurs”. Ska bli så spännande! Vi pratar redan jättemycket om andningstekniker, avslappningsövningar m.m men det står olika överallt så det ska bli kul att få en ordentligt genomgång av denna teknik.

  Hoppas ni har haft en fantastisk vecka ni också!

  Kram på er! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hej Helena!
   Det är superkul att följa dessa inlägg då man verkligen får hänga med på er resa med salongen och allt vad det är. Men en sak funderar jag på… Salongsflytten har du skrivit mycket om, men att ni ska flytta och bo på ett annat ställe känns som att det kom helt plötsligt (eller så har jag missat något). Hur kommer det sig? Är det en privat angelägenhet behöver du givetvis inte berätta, men det kom som en överraskning för mig som bara följer dig här och det skulle vara kul att höra bakgrunden!

   Tack för en jättebra blogg, du gör ett grymt jobb!

   • Hej Amanda! Åh vad roligt att du gillar dessa inlägg, det gör mig verkligen jätteglad! Jag förstår att det kommer som en överraskning när man läser bloggen, för det kom som en ”överraskning” för oss också litegrann. Det gick från beslut till flytt på bara en vecka typ! Omständigheterna är privata eftersom det inte enbart är jag som är inblandad, men det var bestämt att någon typ av förändring av boendesituationen skulle ske men det var inte planerat att det skulle bli så här. Jag har dock börjat vänja mig vid tanken och det känns bra ändå trots att det kom plötsligt :) Kram på dig!

    • Tack för svaret! Det är så kul med bloggare som interagerar med sina läsare. Fortsätt med det du gör, du är grym!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish