Lyxigt läppbalsam från Akademikliniken

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag fick läppbalsamet ”Pure Lip Intense” från Akademikliniken i en goodiebag i höstas, och den vill jag tipsa er om nu då många har torra och nariga vinterläppar den här årstiden! Läppbalsamet är en intensiv läppbehandling som inte innehåller vatten, och är därför skönt på läpparna även när det är minusgrader ute.

  Konsistensen är oerhört len och skön på läpparna, inte alls kladdig eller rinnig på något vis och läpparna blir väldigt mjuka! Det jag gillar mest med konsistensen är att den är väldigt dryg, man behöver bara pyttelite för att få den sköna insmorda känslan och det är jättebra om man inte vill ha någon synlig glans alls, eller om man vill ha läppbalsamet under annat läppsmink. Man kan även smörja in lite mer och då får läpparna en fin glans också, men det är helt färglöst.

  Lite räcker en lång väg och därför kommer produkten även att räcka väldigt länge, vilket är bra eftersom den är ganska dyr, för min plånbok i alla fall, den kostar ca 240 kronor för 15 ml. Dock 240 välinvesterade kronor om man har torra läppar och annars köper flera förpackningar Lypsyl i månaden som många gör ;)

  Ingredienserna är bland annat lugnande aloe vera, lätt exfolierade salisylsyra, närande vitamin E och skyddande avokadoolja. Dessutom innehåller den antioxidanten Sym3D som har en lätt hämmande effekt på nedbrytningen av fett, samt gynnar återuppbyggandet av nya fettceller, vilket under en längre tids användande (ca en månad) ger en lätt volymökning på läpparna och gör de alltså lite fylligare! Jag har dock inte använt det så regelbundet att jag kan recensera den volymgivande effekten.

  Läppbalsamet har en fräsch doft av mint, vilket jag älskar! Det känns friskt på något vis, lite som att man precis har borstat tänderna haha.

  - Annons -

  Förpackningen känns väldigt elegant, lyxig, och praktisk, munstycket är av metall och är kallt och skönt mot läpparna. Dessutom är det mer hygieniskt än andra läppbalsam som man har direkt mot läppen, att trycka upp produkten gör att det kommer mindre bakterier i förpackningen och dessutom är metallen lätt att torka av. Jag vet inte vad metallen innehåller men jag som är känslig mot metaller (nickel och någonting mer då jag kan få utslag även av nickelfria metaller) har inte märkt att metallen irriterar på något vis. Och korken har till och med en liten plastpinne i sig som går ner i öppningen när korken är på, så även om man har läppbalsamet i väskan och råkar trycka på den så kommer det i alla fall inte ut massa läppbalsam i korken!

  Två tummar upp säger jag med andra ord! Akademikliniken Pure Lip Intense finns att köpa på bland annat HÄR!

   

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish