Maria Nila Recension (Volume & Styling)

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks) till Parfym.se

  - Annons -

  Jag är jättenöjd med min hårvårdsrutin just nu och använder i dagsläget enbart produkter från Maria Nila, recension kommer här!

  Efter att jag fotade bilderna till detta inlägg så la jag ut en selfie på Instagram och fick direkt ett dm med frågan “vad har du för produkter i ditt hår? Så fint!“. Bra timing för här kommer en gedigen genomgång med både steg för steg och recension :)

  Maria Nila recension, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila – Recension

  Maria Nila har veganska hårvårdsprodukter som tillverkas i Sverige.

  Min hårtyp: Jag har rakt hår och utan styling är det otroligt platt. Jag har väldigt fett hårbotten, längderna är blekta och i dagsläget ganska slitet så topparna känns torra och frissiga.

  - Annons -

  Jag önskar mer volym i hårbotten och mer välvårdade längder. Mycket kräsen när det gäller hårvård är jag också, värt att tillägga innan ni läser recensionerna ;) Mig imponerar man inte på så lätt!

  Maria Nila recension, pure volume, schampo, schampo, balsam, conditioner, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Pure Volume – Recension

  Maria Nila Pure Volume Shampoo (adlink)
  Eftersom jag har väldigt fett hår, använder torrschampo varenda dag och tvättar håret enbart en gång i veckan – ja då förstår ni att jag behöver ett effektivt schampo. Men många schampon löddrar ingenting vid första användningen, jag behöver schamponera håret tre gånger och framför allt massera mycket i hårbotten för att det ska kännas rent. Det kan ta lång tid..

  Men inte med denna! Jag ÄLSKAR hur effektivt detta schampo är! Det löddrar redan vid första användningen och jag behöver bara tvätta två gånger med schampo så är det rent. Och inte jobba in det så mycket i håret heller.

  Extra glad att jag har en big size-förpackning, 1 liter! Vet ni vad jag känner när jag ser denna schampoflaska i badrummet? Jag känner mig rik, haha! Som när kylskåpet är påfyllt med goda grejer ;)

  Väldigt trevlig doft också, söt men fräsch skulle jag kalla den. Ganska mild, men det beror också på vad man jämför med såklart.

  Maria Nila Pure Volume Conditioner (adlink)
  Även balsamet är jättebra. Det jag reagerar positivt på med både schampot och balsamet är att detta är väldigt dryga produkter. Jag gillar när ett balsam bara “glider i” håret och man inte behöver fylla upp hela handflatan med produkt liksom. Så är detta balsam! Väldigt lent, glider i håret enkelt och man behöver en väldigt liten mängd.

  Jag har Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) som är ett kit med både schampo, balsam (1 liter var) samt en hårinpackning i samma serie. Men det går att köpa separat samt i mindre flaskor också: Maria Nila Pure Volume Duo (adlink)

   recension, pure volume, hårinpackning, hårmask, hair gasque, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)
  Så när som på att jag hade föredragit pumpflaska även på hårinpackningen, istället för burk, så gillar jag allting även med hårinpackningen!

  - Annons -

  Hade gärna sett den helt silikonfri också, men man kan inte få allt ;) Jag är inte emot silikoner i smink, men föredrar silikonfria produkter i min hårrutin. Läs mitt inlägg om silikoner i hårvård här.

  Nog om det! Inpackningen är också väldigt dryg, den är krämig och känns liksom “rik” vilket jag gillar. Mitt hår efter Maria Nilas hårinpackning och balsam är wow-mjukt! Jag kan inte sluta klappa mitt eget hår efteråt, haha.

  Jag har som sagt Maria Nila Pure Volume Trio Big Size (adlink) som är ett kit med både schampo, balsam (1 liter var) samt denna hårinpackning (250 ml). Men det går att köpa separat också: Maria Nila Pure Volume Masque (adlink)

  Sammanfattning av Volume-serien:
  Jag tycker det är svårt att dra slutsatser om just schampo, hårinpackning och balsam kan ge volymgivande effekt på håret. För mitt hår behöver så mycket mer än det för att inte ligga helt platt på huvudet.

  Men de två viktigaste punkterna för att få fin volym är att 1: schampot är effektivt och 2: varken hårinpackningen eller balsamet tynger ner håret. Och båda dessa boxar tickar Maria Nila Volume-serie.

  Tilläggstips: Jag har inte med moussen på bild i detta inlägg men jag använder också Maria Nila Pure Volume Mousse (adlink) efter duschen och fönar sedan. Även moussen är väldigt dryg så man behöver inte mycket alls – ett steg som verkligen gör synlig skillnad för volymen i håret!

  Maria Nila recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Cleansing Powder – Recension

  Maria Nila Cleansing Powder (adlink)
  Ett av mina största nörd-områden i livet: torrschampo haha!

  Detta torrschampo är inte en klassisk spray utan mer som en stor kryddburk. En spray innehåller vätska blandat med pulver, efter att vätskan har avdunstat så finns bara pulver kvar. I denna produkt så skippar man vätskan helt, det är enbart det absorberande pulvret.

  Jag gillar pulver-torrschampon av anledningen att jag använder väldigt mycket torrschampo och därmed tycker det är jobbigt att spraya ner hela badrummet. Jag har ett väldigt litet badrum vilket gör att jag står och andas in ångorna efteråt, det är inte så trevligt. Det slipper jag med denna manuella burk!

  - Annons -

  Maria Nila Cleansing Powder doftar väldigt fräscht, är otroligt effektivt mot oljighet (även för mig med mycket fett hår) och ger en lätt känsla i håret. Inte särskilt volymgivande eller strukturgivande, vilket är bra för då kan jag “överkonsumera” och ändå dra fingrarna genom håret utan problem ;)

  Det jag brukar göra är att använda denna för att suga upp allt fett. Sedan använder jag ett mer volymgivande torrschampo i spray-form efteråt för att få den där extra volymen och texturen. Och då behöver jag väldigt lite produkt, eftersom håret inte längre är fett.

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Som en kryddburk som sagt, simple as that. Det enda som är drygt är att ha med den i handväskan, för korken är inte tajt emot så när man öppnar den så har det kommit ut pulver ovanför hålen. Det stör inte mig, men bra att veta om man flänger runt mycket så är det ingen bra ha-i-handväska-produkt.

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Man kan hälla lite i handen och massera in. Men jag föredrar att ösa rakt ner i hårbotten och därefter massera in det ordentligt.

  Jag har ganska mörkt hårbotten just nu men tycker inte att den får håret att se dassigt ut trots att jag applicerar mycket. Jag har testat både potatismjöl och majsmjöl vid akut torrschampo-brist och då ser man ju helt pudrig ut i huvudet efteråt. Men inte med denna!

  maria nila, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Dry Shampoo – Recension

  Maria Nila Dry Shampoo (adlink)
  Ett bra torrschampo som ger mer volym och struktur än Maria Nilas Cleansing Powder. Bra val om man önskar använda torrschampo som en stylingprodukt och inte bara för att få bort fett hårbotten :)

  Vissa torrschampon är väldigt effektiva i sin absorberingsförmåga för att få bort fett hår och andra torrschampon är mer som stylingprodukter som även bidrar med volym, textur och stadga. Jag skulle säga att detta är ett mellanting mellan de båda!

  Den doftar fräscht (jag är väldigt känslig mot torrschampon med stark parfymdoft, eftersom jag använder så mycket). Och för mig med väldigt fett hår (som jag nämnt tusen gånger nu, hehe) så är en kombination av Cleansing Powder och detta Dry Shampoo ett vinnande koncept som effektivt tar bort oljan, ger fin volym samtidigt som jag inte går runt och stinker parfym. Fint och fräscht bara, helt enkelt!

  recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, torrschampo, torr schampo, dry shampoo, cleansing powder cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Spraya och massera sedan in med fingertopparna.

  maria nila, recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream – Recension

  Maria Nila Structure Repair Leave In Cream (adlink)
  Detta är en ny favoritprodukt och garanterat inte den sista flaskan jag kommer äga!

  Först och främst är produktbeskrivningen som gjort för mitt blekta och lite slitna hår “stärker och bygger upp skadat hår. Leave-in krämen ger fukt, näring och reparerar kluvna hårtoppar samtidigt som det fungerar som värmeskydd.” Precis vad mina längder behöver!

  Eftersom jag bara tvättar håret en gång i veckan och använder mycket torra produkter i hårbotten, så behöver jag också liva upp längderna med återfuktning mellan tvättarna. Annars ser det ganska torrt och dassigt ut i mitten av veckan.

  Dessutom brukar jag ofta fläta håret på kvällen och vakna med fina lockar på morgonen (bild längst ner i inlägget) och då är denna kräm perfekt! Lockarna blir SÅ fina på morgonen och håret känns välvårdat och lent.

  Det som gör att jag gillar denna är just att den är så lätt samtidigt som den känns “rik”. För många leave in-krämer känns för tunga på mitt hår. Krämen är väldigt lätt, en blandning av kräm och gel. Men samtidigt väldigt dryg, man behöver inte mycket allt till hela håret (och mitt hår är ganska tjockt, jag har tunna hårstrån men dom är många).

  Samt bonus-detaljen att den är i pump som enkelt kan stå på hyllan eller handfatskanten medan man använder den. Istället för smala förpackningar och tuber, som man måste hålla i för att ta ut en klick. Jag gillar inte att hålla förpackningar med kladdiga händer, hehe. Om man ska ta en andra klick av en tubförpackning och redan smort in halva håret liksom.

  maria nila, recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Nu håller jag den förvisso i handen på bilden, men det var bara för att visa flaskan i kameran, haha.

   recension, repair, structure repair leave in cream, recension, pure volume, vegansk hårvård, hårvårdsprodukter, cruelty free, svensk hårvård, volym i håret, tips, hår

  Man kan använda den i fuktigt hår efter hårtvätt men jag använder den mest i torrt hår mellan tvättarna.

  volym i håret, torrschampo, dry shampoo

  Efter dessa steg kan man massera upp otroligt mycket volym! Lejon-varning!

  hårvårdstips, hårtips, blekt hår, balayage, leave in balsam

  Så då är det perfekt med leave in-krämen för att få lite mer välvårdad look i längderna och sedan lägger jag håret lite mer tillrätta i hårbotten. Sen är det klart!

  Fräscht och luftigt hårbotten och lena längder, perfekt! ;)

  Sammanfattad produktlista:

  (Alla länkar är adlinks)

  Produkt-kiten finns som sagt att köpa som separata produkter också. Bara att klicka på länken och kolla Maria Nilas sortiment på Parfym.se!

  lockigt hår, lockigt hår med flätor, vågigt hår, maria nila, leave in cream

  Samma kväll som ovanstående steg för steg-bilder fotades så gjorde jag två inbakade flätor, dagen efter såg mitt hår ut såhär! Det resultat är mycket tack vare leave in-krämen. Med en tyngre kräm så blir lockarna inte så här lockiga, för håret blir för tungt. Och utan leave-in kräm så blir lockarna bara frissiga.

  Mycket nöjd tjej! :)

  Läs även mina tidigare inlägg:

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish