Mild makeup-remover

  - Annons -

  Yves Rochers Express Eye Makeup Remover är en av mina favoriter när det gäller sminkborttagning för ögonen, och därför var det extra intressant att testa Yves Rochers andra remover “Gentle Eye Makeup Remover for Sensitive Eyes” som är till för känsliga ögon.

  Så här beskrivs den på Yves Rochers hemsida:
  “En riktigt mild rengöring som tar bort alla spår av makeup. Med ekologiskt odlad blåklint som lugnar och fräschar upp huden. Perfekt för dig med känsliga ögon eller kontaktlinser.”

  Kortfattat kan jag säga att denna absolut inte är dålig, jag har nästan använt slut på min nu så det är ett bevis på att den duger att använda. Men jag vet inte om jag kan rekommendera den heller, för jag skulle mycket, mycket hellre köpa deras tvåfasiga remover framför denna!

  Den stora skillnaden mellan dessa removers är att Express Eye Makeup Remover (den som jag gillar) är tvåfasig, innehåller olja och tar även bort vattenfast smink. Jag har tipsat er om den förut då jag verkligen gillar den! Den jag har testat nu innehåller inte olja och är inte till för vattenfast smink, men ska vara mer skonsam för ögonen. Den är även billigare.

  61885

  - Annons -

  Jag har ganska känsliga ögon och på den punkten tyckte jag att denna var värre faktiskt vilket känns lite märkligt då det borde vara tvärtom. Får man in lite remover i ögonen så svider det ganska mycket, vilket jag inte alls upplever med den tvåfasiga! Men man kan ju ha känsliga ögon på olika sätt, är det t.ex. den oljiga formulan man inte tål så är ju denna bättre. Så om denna upplevs vara mild eller inte är nog ganska individuellt tror jag!

  Sedan är ju inte denna lika effektiv som den andra heller, vilket speciellt märks på vissa mascaror som kan vara kluriga att få bort. Men på de flesta mascaror och ögonsmink så funkar den bra, men det går inte lika snabbt att få bort som med den tvåfasiga, och dessutom tar den som sagt inte bort vattenfasta produkter.

  Som jag skrev i början av inlägget, jag personligen väljer andra removers framför denna. Men det kan vara svårt att hitta removers utan olja som ändå är effektiva, och bland dessa hamnar denna ändå ganska högt upp på listan speciellt med tanke på det billiga priset – den kostar just nu bara 49 kr på Yvesrocher.se.

  Så jag säger varken bu eller bä, men jag personligen skulle inte införskaffa mig en ny :)

  Någon av er som testat? Vad tyckte ni?

  - Annons -
  Föregående artikelBeige kajalpenna
  Nästa artikelIsaDora Shadow Blender
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish