Min businessvecka v. 14

  - Annons -

  Jag har inte så mycket bilder från denna vecka, det har varit en kort vecka på salongen och jag har i princip enbart jobbat framför datorn eller haft kundbokningar.

  Intressantare jobbveckor har man ju haft om jag säger så :)

  Men ändå känner jag hur inspirationen flödar inom mig! Jag verkligen älskar den känslan! Det är vår, vi har fullt med kunder på salongen, jag har fått en ny idé på en ögonbrynsbehandling jag ska kolla upp, allt går framåt och dessutom spenderade jag hela min lördagsförmiddag igår med att kolla på hus till salu i Spanien haha! Bara för att boosta inspirationen för framtiden liksom :) Finns få saker som gör mig såå bubblande glad!

  Många jobbkvällar hemma
  När jag har mycket kunder så tycker jag att det är väldigt roligt, men det resulterar också i att jag får jobba ikapp allt annat när jag kommer hem sen. Men jag är ganska duktig på att jobba hemifrån och göra en mysig stund av det!

  - Annons -

  Just denna vecka har det varit extra mycket “adminjobb” eftersom det är ny månad. Så löner, budget, rapporter, statistik, nyckeltal, fakturor och sånt ska fixas vilket är min uppgift.

  Här ligger jag i sängen med månadsrapporten från salongen och mitt favorit-godis från Finland som min syster hade med sig när hon hälsade på över påskhelgen! ♥

  Hus i Spanien
  Jag och Miska pratar ofta om att vi ska ha ett drömhus utomlands. Detta är ett life goal som jag har i bakhuvudet hela tiden för det är så lätt hänt att man bygger upp en karriär där man binder upp sig själv till en plats annars. Jag vill bygga upp mina företag på ett sätt där jag kan jobba mycket på distans så att jag tillexempel kan bo i Spanien under tiden!

  Den här drömmen har varit planerad mycket längre fram egentligen, typ “när vi är rika” har vi sagt. Men vi börjar mer om mer känna att det kanske bara rör sig om en 2-årsplan typ. Man behöver ju inte köpa ett värstinghus direkt, så länge det är mysigt, varmt och hemtrevligt så är jag superglad!

  Men när man ändå håller på att titta bara för inspirationens skull så kan man ju klicka in sig på dom lyxigare husen också bara för att ;) Som den här 30 miljoners-villan utanför Malaga! Bildkälla från Skandiamaklarna.se. Här kan man bo!

  Tidig och produktiv onsdag!
  Onsdagen var en produktiv dag och jag somnade så fort jag la mig i sängen sen på kvällen. Kl 4 på morgonen sminkade jag min syster som skulle iväg på en grej i Stockholm. Sen gjorde jag en steg för steg-sminkning innan jobbet och fotade lite grejer inför mitt långa inlägg och Indy Beauty som jag publicerade i fredags.

  På salongen var vi helt fullbokade sen, inte en enda kvarts lucka hade makeupartisterna i sitt schema :) Så även jag tog emot bokningar då varav en makeupkonsultation som åkte från Enköping för att bli sminkad hos oss.

  Miska åkte hem tidigare så hela eftermiddagen stod jag i receptionen och multitaskade med datorjobb, svara i telefon och boka in kunder samt ta emot kunder som kom in och handlade eller hade en bokad tid.

  - Annons -

  Sen fortsatte jag att jobba hemifrån framför datorn samtidigt som jag lagade middag (brända veg. köttbullar hehe) och inte för att det hör till saken men när jag eldade (vi måste elda i ett pannrum i källaren för att få värme och varmvatten) så hade jag en superstor spindel PÅ MIG!! Jag pratade med pappa i telefon om lister han ska hjälpa oss att sätta upp och när jag kastade all ved och skrek så trodde han att jag ramlade och gjorde illa mig haha. Usch det var svårt att koncentrera sig på jobbet efter det.

  Här ser ni en morgontrött Helena :) Jag vaknade kl 3 av stressdrömmar att jag stängt av väckarklockan och att syrran försov sig och massa sånt. Så dom få timmarna av sömn var inte kvalité-sömn direkt!

  Få “betalt” i produkter
  Många företag är inte insatta i reglerna (eller sunt förnuft) när det kommer till bloggsamarbeten, pressprover m.m. och inte heller många privatpersoner vet hur det fungerar att tjäna pengar på en blogg.

  Det vanligaste missförståndet är att man kan betala en bloggare med produkter, och sådana typer av samarbeten gör jag inte alls för tar du emot produkter som betalning för ett inlägg så måste du betala skatt på dom, och skatteverket tar tyvärr inte emot ett använt läppstift som betalning.

  Pressprover däremot, alltså produkter som skickas förutsättningslöst (man måste alltså inte testa eller skriva om dom) är arbetsprover för att kunna göra sitt jobb. Jag hade inte haft råd att skriva produktrecensioner och gjort bloggen till det den är idag om jag hade behövt köpa alla produkter själv.

  Lite som att man skulle bjuda in en teater-recensent till sin föreställning för att förhoppningsvis bli omskriven i en tidning, själva biljetten skulle ju inte ses som betalning som tidningen ska skatta för. Och det är inte heller ett betalt samarbete eftersom personen inte måste skriva om föreställningen om man inte vill det – men med stor sannolikhet kommer personen göra det eftersom man behöver material till sina artiklar.

  Förstår ni? :)

  Här är en bild från min fredagskväll där jag skrev det här långa recension-inlägget om produkter från Indy Beauty vilket tog extremt lång tid, jag var klar strax innan 12 på natten! Då hade jag ju inte suttit med det en hel dag men om man räknar alla minuter från presseventet till fotografering, bildredigering, testandet och sedan själva texten och inlägget så är det extremt mycket tid. Ingen tid man lägger ner bara för att få produkterna gratis om man säger så, utan för att bygga upp en sida med intressant innehåll som folk vill följa och inspireras av :)

  - Annons -

  Nu ska jag och Miska öva på vår spanska framför Netflix-serien La casa de papel som äntligen kommit ut med nya avsnitt ;) En ledig söndag unnar jag mig idag!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish