Recension – Indy Beauty hudvård & kroppsvård

Inlägget innehåller annonslänkar.

- Annons -

Här kommer en efterlängtad recension – Indy Beauty hudvård & kroppsvård! :)

När jag var på pressfrukost med Indy Beauty så fick jag en stor goodiebag med mig hem! Indy Beauty är alltså det nya hudvårdsmärket av Therese Lindgren.

Väldigt mysigt event också måste jag tillägga! Therese är så himla go och att märket har så bra värderingar inspirerar verkligen.

Jag var då sugen på att göra en “first impression-recension” direkt, men det kom ut så många sådana av andra personer. Därför bestämde jag mig för att testa produkterna en längre tid och göra en mer grundlig recension istället. Det är mer värt för alla!

Så jag har testat produkterna sedan slutet av februari och rengöringen är nästan helt slut. Jag känner mig därmed redo för ett utlåtande!

- Annons -

recension indy beauty

Varumärke & värderingar

Indy Beauty är en förkortning på “Independent Beauty”. De lägger stor vikt vid att man ska ta hand om sig själv, tycka om sig själv och vara snäll mot sig själv.

En så liten sak som att smörja in sig med en väldoftande lotion och njuta av lite egentid (även om det bara är för några sekunder) främjar hälsan även psykiskt! Kroppen utsöndrar då hormonet oxytocin som får oss att må bättre :)

Ingredienser

Alla produkter är 100% veganska, det är det som är hela konceptet med produkterna. Therese såg att det saknas prisvärda och bra hudvårdsprodukter som är veganska på marknaden. Hon bestämde sig då för att lösa problemet på egen hand!

Produkterna är inte ekologiska eller så, men innehåller många naturliga och vårdande ingredienser. Mycket trevligt! På hemsidan kan man dessutom läsa en detaljerad lista på vad varje ingrediens är för någonting och varför den är bra i produkten. Toppenbra verkligen! För hur många konsumenter förstår en inci-lista?

Jag hade ev. önskat ännu mer detaljer om ingredienserna, på t.ex. Dimethicone (silikon) står det bara “mjukgörande”. Jaa, den gör ju så att huden känns mer mjuk när silikonen ligger på.. Men silikon i sig är inte en hudvårdande ingrediens som på sikt gör huden mjukare, vilket man lätt kan tro när man bara läser att den är “mjukgörande”.

Dofter

Alla produkter är parfymerade förutom ansiktsoljan. En fräsch, söt och fruktig doft som är väldigt god utan att dofta för mycket tycker jag.

Jag är periodare när det kommer till dofter. Nu har jag använt ekologiska och helt naturliga produkter under en väldigt lång tid, därför är det extra trevligt att starta dagen med en väldoftande hudvårdsrutin! Fräscht känns det! Uppiggande :)

indy beauty recension hudvård

Jag börjar med att recensera rengöring, ansiktsvatten och två ansiktsmasker!

Indy Beauty Rich Cleansing Mousse – recension

- Annons -

Rengöringsskummet Indy Beauty Rich Cleansing Mousse (länk) är en av mina favoritprodukter i hela serien! Den är inte särskilt mild men passar mig med oljig hy väldigt bra. Effektiv och rengör verkligen ordentligt.

Rengöringen är till och med ganska effektiv på ögonmakeup! Eftersom den inte är mild så tar jag dock alltid bort ögonmakeupen med en specifik rengöring först. Annars finns det risk att torka ut den känsliga huden kring ögonen.

Jag gillar själva formulan på skummet mycket! Det är ju så jobbigt när rengöringsskum är för “luftiga”, men den här känns krämig på huden när man masserar in den.

“Den innehåller extrakt från näckros som gör huden lugn och uppfriskad. Har antioxidativa egenskaper och en sammandragande effekt” står det på hemsidan.

indy beauty rich cleansing foam recension rengöringsskum

Huden i ansiktet blir superren! Även de dagar jag har riktigt mycket basmakeup. Jag kan känna mig lite torrstram direkt efteråt om jag rengjort typ tre gånger, vilket jag gör ibland när jag har mycket smink. Men oftast tvättar jag två gånger.

På hemsidan står det att man ska använda denna morgon och kväll, men att man kan skippa på morgonen om man har väldigt torr och känslig hy.

Jag rengör huden med bara varmvatten på morgonen, efter att jag läste Hudbibeln (länk) av Johanna Gillbro så har jag insett att huden inte måste rengöras så mycket som jag trott.

Indy beauty rengöringsskum recension

Indy Beauty Refreshing Water Lily Toner – recension

Ansiktsvattnet Indy Beauty Refreshing Water Lily Toner (länk) doftar gott och känns fräscht på huden. Jag kan tycka att den känns lite lite klibbig på huden direkt efteråt faktiskt, men inget som stör när man får på alla krämer sen. Anledningen till att man använder ansiktsvatten är för att återfukta huden och återställa pH-balansen.

- Annons -

Vattnet innehåller extrakt från näckrosblomma som återfuktar och har en sammandragande och lugnande effekt samt antioxidativa egenskaper. Och extrakt från gurka som är fuktreglerande och vårdar huden.

Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask – recension

Långt namn, Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask (länk) men den här ler-ansiktsmasken gillar jag! Den känns aktiv på huden och det är nog för att den innehåller salicylsyra. Dessutom innehåller den aktivt kol, leror och extrakt från vit pion som lugnar huden.

Ansiktsmasken torkar ganska snabbt. Det är det enda jag inte gillar med de flesta lermasker, den stela känslan när de torkar. Jag älskar att sitta och mysjobba, städa o.s.v och ha på masken längre än vad man måste. Bara för lyx-känslan liksom. Men den här torkar på några minuter och då är det dags att tvätta bort, om huden inte ska kännas som en torr, sprucken fothäl :)

Efteråt känns huden ren och fräsch! Vid regelbunden användning (2-3 gånger i veckan har jag kört) så får jag mindre orenheter överlag!

indy beauty ansiktsmask lera recension Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Ett töntigt plus i kanten för att den blir så jämn och fin på huden. Väldigt mycket färg även om man lägger ett tunt lager! Mitt estetiska öga tycker verkligen om det ;)

Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask – recension

Jag lägger alltid en fuktmask efter sådana här lermasker som torkar. Personligen väljer därför inte den ena eller den andra, utan älskar att använda båda efter varandra!

Den här fuktmasken, Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask (länk) påminner mer om en lotion i konsistensen. Jag gillade inte det först faktiskt. Det har dock visat sig att jag använder denna otroligt mycket!

Jag brukar nämligen ha den som en nattmask både i ansiktet och *trumvirvel* över hela dekolletaget! Förstår ni vilken lyx ändå? Sova med ansiktsmask på dekolletaget :) Jag har blivit så duktig på att vårda huden på dekolletaget lika mycket som huden i ansiktet, älskar det.

Den känns ganska så aktiv på huden, inte varje användning men ofta så känns huden lite varm direkt efter applicering.

Fuktmasken innehåller extrakt från näckrosblomma, havreolja och sheasmör, väldigt trevligt! Nu kommer jag tjata lite om silikoner igen. Jag är inte emot silikoner i rätt produkter men i en ansiktsmask känns det bara onödigt, den ska ju ändå tvättas bort! Ansiktsmasken innehåller nämligen ganska mycket silikoner, den 5:e ingrediensen i inci-listan, vilket märks om man vet hur silikoner känns. Silikoner är för mig en kosmetisk produkt, för en ansiktsmask skulle jag hellre lägga pengarna på ännu mer naturliga oljor och sheasmör t.ex.

Men den här masken används flitigt alltså! Jag är dock inte supertorr i huden så om det är en bra “fuktbomb” eller inte är jag fel person att bedöma.

indy beauty fukt ansiktsmask recension The Moisturising Bomb Facial Mask

När jag har den efter lermask så lägger jag ett lite tjockare lager som på denna bild. Om jag däremot sover med den så applicerar jag mindre, typ som en nattkräm fast lite mer. Då sjunker den in i huden jättebra och kladdar inte det minsta.

indy beauty hudvård recension

Ansiktsolja, serum, dagkräm och nattkräm!

Indy Beauty Moisturising Facial Oil – recension

Indy Beauty Moisturising Facial Oil (länk) är en helt doftfri och väldigt trevlig olja som sjunker in i huden bra. Den innehåller bland annat rapsolja och kokosolja.

Har du normal till torr hy så kan du absolut använda denna även innan makeup, för den blir inte alls kladdig. För mig med oljig hy så funkar det däremot inte före smink. Den är inte tillräckligt tunn för det (det finns oljor som funkar innan makeup även för oljig hy).

Men varje kväll använder jag denna. Ibland blandar jag den med nattkrämen och ibland efter nattkrämen för att “låsa in” fukten.

Indy Beauty oansiktsolja Moisturising Facial Oil - recension

Oljan har en pipett vilket jag gillar också.

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum – recension

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum (länk), det här är den produkten jag gillar allra minst av hela märket, jättetråkigt! Jag är annars ett stort fan av serum, jag tycker det är jätteskönt på huden och det finns så himla många bra!

Problemet med detta serum är att den rullar sig och smular på huden. Så irriterande. Det förstör hela den härliga rena känslan efter hudvårdsrutinen. Dessutom blir känslan lite klibbig på huden vilket jag inte heller gillar.

Jag vet inte varför den smular så, om jag tar en liten klick och jobbar in den ordentligt så smular den inte alltid. Ibland smular den trots att jag är så noga. Så jag använder den aldrig på morgonen eftersom det har varit några dagar då den sabbas min sminkbas.

Ingredienserna hur som helt är bland annat extrakt från näckrosblomma, vit pion och så den goa ingrediensen hyaluronsyra!

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum - recension

Formulan är en gel-konsistens som ni ser tydligt på denna bild.

Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream – recension

Dagkrämen Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream (länk) tycker jag mycket om! Den är lätt och tunn i konsistensen och går in snabbt i huden. Precis som serumet så innehåller även denna hyaluronsyra och extrakt från näckrosblomma och vit pion. Dagkrämen blir matt och passar även mig med oljig hy. Huden ser och känns frisk och välvårdad ut.

Jag kan vissa dagar känna att den inte är fullt så fuktgivande som min hud behöver på morgonen. Eftersom jag (som jag skrivit ovan) inte kan komplettera med varken serumet eller olja på morgonen. Men utöver det så tycker jag bara gott om denna! En pump räcker till hela ansiktet.

Indy Beauty Moisturising Night Cream – recension

Nattkrämen Indy Beauty Moisturising Night Cream (länk) är tjockare i konsistensen. Jag använder faktiskt en och en halv pump till ansiktet. Har bara gott att säga om nattkrämen!

Den är väldigt fuktgivande och mjukgörande men går ändå in bra i huden. Formulan är även lite exfolierande då den innehåller BHA-syra, men den känns ändå inte alls stark på huden.

indy beauty dagkräm och nattkräm recension

Här ser ni dagkrämen till vänster och nattkrämen till höger. Jag tycker det syns lite på bilden att dagkrämen är lite mer tunn och åt gel-hållet. Medan nattkrämen är mer en dryg och tjock kräm.

indy beauty shower gel body lotion recension

Det var alla ansiktsprodukter jag har hemma. Nu till kroppsprodukterna duschkräm och body lotion!

Indy Beauty Caring and Cleaning Shower Gel – recension

Det jag älskar med duschgelen (förutom den underbara doften!) är att den kommer i en stor pumpflaska! Indy Beauty Caring and Cleaning Shower Gel (länk) känns salong-lyxig tack vare den stora pumpen.

Dessutom gör mängden på 400ml att det faktiskt känns värt att köpa denna duschgel, jämfört med en billig duschgel från matbutiken. För jag tror många kommer hålla med mig om att duschgel inte är den produkt man prioriterar mest när det kommer till kvalité och pris?

Den löddrar lagom och huden känns ordentligt ren efteråt. Dock ingenting jag rekommenderar för den mest känsliga huden. Miska har nämligen väldigt känslig hud och kan t.ex. inte tvätta kläderna med parfymerat sköljmedel. Han får lite irriterad hud av den här duschgelen. Men för mig är det inga problem!

Indy Beauty Smooth Body Lotion – recension

Även body lotionen Indy Beauty Smooth Body Lotion (länk) kommer i stor pumpflaska, så bra! Hela kroppen doftar gott och känns mjuk och len. Krämen går in i huden så man kan smörja in hela kroppen och klä på sig direkt utan att det känns kladdigt.

Innehåller sheaolja som återfuktar och mjukgör.

Smooth Body Lotion - recension

Här ser ni body lotionen :)

handkräm Indy Beauty The Velvety Hand Cream - recension

Sist men inte minst, handkräm!

Indy Beauty The Velvety Hand Cream Vanilla – recension

Handkrämerna finns i de tre dofterna vanilj, kokosnöt och aprikos. Den jag har hemma är vanilj, Indy Beauty The Velvety Hand Cream – Vanilla (länk). Jag tycker verkligen om vaniljdoften, mild och god! Innehåller naturliga oljor från raps, kokos och shea.

Handkrämen med kokosnöt är en fetare variant vilket är värt att nämna trots att jag inte testat den. Det första jag tänkte på var nämligen att vanilj-handkrämen inte är tillräckligt fet för personer med väldigt torra händer. Men då finns det alltså två alternativ beroende på behovet du har!

Alltså: Velvet handkrämerna vanilj och aprikos är perfekta för dig som vill ha återfuktade och väldoftande händer. Det är en handkräm som sjunker in snabbt och går därför enkelt att applicera i farten. Men om du istället har väldigt torra och nariga händer så finns det en mer fet kräm som du kan välja istället, nämligen Indy Beauty Intense Hand Cream Coconut (länk).

Nu har jag inte testat kokos och aprikos men kan tänka mig att kokos är en perfekt handkräm innan man går och lägger sig på kvällen. Medan den jag har med vanilj är en perfekt dag-handkräm som absorberas supersnabbt :)

handkräm recension vanilla

Förpackningen innehåller 40 ml och är en perfekt storlek för att ha med i handväskan!

Resultat av Indy Beauty hudvård

Min hud tycker mycket om produkterna! Ibland får jag väldigt dålig hy i början när jag byter märke, men min hud tyckte om dessa redan från första dagen.

Har du mycket problem med huden? Då skulle jag rekommendera lite med avancerade produkter för just din hudtyp. Jag tror också att många av produkterna samt parfymeringen kan vara lite stark för personer med väldigt känslig hy, eller om man har svårt för dofter.

Men för dig som har relativt normal hudtyp (eller lite torr / lite oljig) så kan jag absolut rekommendera Indy Beauty!

Länkar

Länkar produkterna igen så slipper du scrolla upp i inlägget :) Alla länkar är adlinks:

Sammanfattning

För den här prisnivån och de naturliga och fina ingredienserna så tycker jag att produkterna håller bra kvalité! Det är söta förpackningar som står så fint i badrummet. Doften är supergod och majoriteten av produkterna tycker jag funkar väldigt bra!

Efter att detta inlägg skrevs så har Indy Beauty lanserat fler spännande nyheter som jag skulle vilja testa. Firming eye cream, Antioxidant hydrating mist, Oil-free gentle make-up remover, SOS spot treatment och 3 in 1 exfoliating face mask låter alla SÅ bra :)

Läs även:

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

8 KOMMENTARER

  1. Har testat rengöringsmouse några gånger. Verkar ta bort smink bra men man blir lite torr efter.
    Är nån över 40 år som prövat ögonkrämer?

  2. Bra recension!! :D Tack! Jag har tidigare köpt dyra produkter men funderar verkligen om det är sån skillnad eller bluff o båg.. Tänkte testa Indybeuty som första produkter som är lite billigare

  3. TACK för du tog din tid att skriva den här recensionen! Brukar oftast aldrig kommentera på bloggar men kände att det behövdes denna gången! Verkligen en superbra och välskriven review!

  4. Tack för en väldigt utförlig recension! Gillar sånna här mkt mer än ”first impression” och det kändes välarbetat. Många skriver en halvbra recension men din var grym! Ska kanske ta mig en kik och prova, annars använder jag helst naturliga produkter som aloe vera, oljor osv :D

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish