Recension – Indy Beauty hudvård & kroppsvård

    Inlägget innehåller annonslänkar.

    - Annons -

    Här kommer en efterlängtad recension – Indy Beauty hudvård & kroppsvård! :)

    När jag var på pressfrukost med Indy Beauty så fick jag en stor goodiebag med mig hem! Indy Beauty är alltså det nya hudvårdsmärket av Therese Lindgren.

    Väldigt mysigt event också måste jag tillägga! Therese är så himla go och att märket har så bra värderingar inspirerar verkligen.

    Jag var då sugen på att göra en “first impression-recension” direkt, men det kom ut så många sådana av andra personer. Därför bestämde jag mig för att testa produkterna en längre tid och göra en mer grundlig recension istället. Det är mer värt för alla!

    Så jag har testat produkterna sedan slutet av februari och rengöringen är nästan helt slut. Jag känner mig därmed redo för ett utlåtande!

    - Annons -

    recension indy beauty

    Update 2021: Jag har nu testat fler nyheter från Indy Beauty, som jag lagt till i slutet. Inlägget innehåller alltså fler recensioner än produkterna som syns på denna bild :)

    Varumärke & värderingar

    Indy Beauty är en förkortning på “Independent Beauty”. De lägger stor vikt vid att man ska ta hand om sig själv, tycka om sig själv och vara snäll mot sig själv.

    En så liten sak som att smörja in sig med en väldoftande lotion och njuta av lite egentid (även om det bara är för några sekunder) främjar hälsan även psykiskt! Kroppen utsöndrar då hormonet oxytocin som får oss att må bättre :)

    Ingredienser

    Alla produkter är 100% veganska, det är det som är hela konceptet med produkterna. Therese såg att det saknas prisvärda och bra hudvårdsprodukter som är veganska på marknaden. Hon bestämde sig då för att lösa problemet på egen hand!

    Produkterna är inte ekologiska eller så, men innehåller många naturliga och vårdande ingredienser. Mycket trevligt! På hemsidan kan man dessutom läsa en detaljerad lista på vad varje ingrediens är för någonting och varför den är bra i produkten. Toppenbra verkligen! För hur många konsumenter förstår en inci-lista?

    Jag hade ev. önskat ännu mer detaljer om ingredienserna, på t.ex. Dimethicone (silikon) står det bara “mjukgörande”. Jaa, den gör ju så att huden känns mer mjuk när silikonen ligger på.. Men silikon i sig är inte en hudvårdande ingrediens som på sikt gör huden mjukare, vilket man lätt kan tro när man bara läser att den är “mjukgörande”.

    Dofter

    Alla produkter är parfymerade förutom ansiktsoljan. En fräsch, söt och fruktig doft som är väldigt god utan att dofta för mycket tycker jag.

    Jag är periodare när det kommer till dofter. Nu har jag använt ekologiska och helt naturliga produkter under en väldigt lång tid, därför är det extra trevligt att starta dagen med en väldoftande hudvårdsrutin! Fräscht känns det! Uppiggande :)

    indy beauty recension hudvård

    - Annons -

    Jag börjar med att recensera rengöring, ansiktsvatten och två ansiktsmasker!

    Indy Beauty Rich Cleansing Mousse – recension

    Rengöringsskummet Indy Beauty Rich Cleansing Mousse (länk) är en av mina favoritprodukter i hela serien! Den är inte särskilt mild men passar mig med oljig hy väldigt bra. Effektiv och rengör verkligen ordentligt.

    Rengöringen är till och med ganska effektiv på ögonmakeup! Eftersom den inte är mild så tar jag dock alltid bort ögonmakeupen med en specifik rengöring först. Annars finns det risk att torka ut den känsliga huden kring ögonen.

    Jag gillar själva formulan på skummet mycket! Det är ju så jobbigt när rengöringsskum är för “luftiga”, men den här känns krämig på huden när man masserar in den.

    “Den innehåller extrakt från näckros som gör huden lugn och uppfriskad. Har antioxidativa egenskaper och en sammandragande effekt” står det på hemsidan.

    indy beauty rich cleansing foam recension rengöringsskum

    Huden i ansiktet blir superren! Även de dagar jag har riktigt mycket basmakeup. Jag kan känna mig lite torrstram direkt efteråt om jag rengjort typ tre gånger, vilket jag gör ibland när jag har mycket smink. Men oftast tvättar jag två gånger.

    På hemsidan står det att man ska använda denna morgon och kväll, men att man kan skippa på morgonen om man har väldigt torr och känslig hy.

    Jag rengör huden med bara varmvatten på morgonen faktiskt. Efter att jag läste Hudbibeln (adlink) av Johanna Gillbro så testade jag att inte rengöra lika hårt på morgonen och min hy verkar trivas med det! :)

    Indy beauty rengöringsskum recension

    Indy Beauty Refreshing Water Lily Toner – recension

    - Annons -

    Ansiktsvattnet Indy Beauty Refreshing Water Lily Toner (länk) doftar gott och känns fräscht på huden. Jag kan tycka att den känns lite lite klibbig på huden direkt efteråt faktiskt, men inget som stör när man får på alla krämer sen. Anledningen till att man använder ansiktsvatten är för att återfukta huden och återställa pH-balansen.

    Vattnet innehåller extrakt från näckrosblomma som återfuktar och har en sammandragande och lugnande effekt samt antioxidativa egenskaper. Och extrakt från gurka som är fuktreglerande och vårdar huden.

    Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask – recension

    Långt namn, Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask (länk) men den här ler-ansiktsmasken gillar jag! Den känns aktiv på huden och det är nog för att den innehåller salicylsyra. Dessutom innehåller den aktivt kol, leror och extrakt från vit pion som lugnar huden.

    Ansiktsmasken torkar ganska snabbt. Det är det enda jag inte gillar med de flesta lermasker, den stela känslan när de torkar. Jag älskar att sitta och mysjobba, städa o.s.v och ha på masken längre än vad man måste. Bara för lyx-känslan liksom. Men den här torkar på några minuter och då är det dags att tvätta bort, om huden inte ska kännas som en torr, sprucken fothäl :)

    Efteråt känns huden ren och fräsch! Vid regelbunden användning (2-3 gånger i veckan har jag kört) så får jag mindre orenheter överlag!

    indy beauty ansiktsmask lera recension Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

    Ett töntigt plus i kanten för att den blir så jämn och fin på huden. Väldigt mycket färg även om man lägger ett tunt lager! Mitt estetiska öga tycker verkligen om det ;)

    Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask – recension

    Jag lägger alltid en fuktmask efter sådana här lermasker som torkar. Personligen väljer därför inte den ena eller den andra, utan älskar att använda båda efter varandra!

    Den här fuktmasken, Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask (länk) påminner mer om en lotion i konsistensen. Jag gillade inte det först faktiskt. Det har dock visat sig att jag använder denna otroligt mycket!

    Jag brukar nämligen ha den som en nattmask både i ansiktet och *trumvirvel* över hela dekolletaget! Förstår ni vilken lyx ändå? Sova med ansiktsmask på dekolletaget :) Jag har blivit så duktig på att vårda huden på dekolletaget lika mycket som huden i ansiktet, älskar det.

    Den känns ganska så aktiv på huden, inte varje användning men ofta så känns huden lite varm direkt efter applicering.

    Fuktmasken innehåller extrakt från näckrosblomma, havreolja och sheasmör, väldigt trevligt! Nu kommer jag tjata lite om silikoner igen. Jag är inte emot silikoner i rätt produkter men i en ansiktsmask känns det bara onödigt, den ska ju ändå tvättas bort! Ansiktsmasken innehåller nämligen ganska mycket silikoner, den 5:e ingrediensen i inci-listan, vilket märks om man vet hur silikoner känns. Silikoner är för mig en kosmetisk produkt, för en ansiktsmask skulle jag hellre lägga pengarna på ännu mer naturliga oljor och sheasmör t.ex.

    Men den här masken används flitigt alltså! Jag är dock inte supertorr i huden så om det är en bra “fuktbomb” eller inte är jag fel person att bedöma.

    indy beauty fukt ansiktsmask recension The Moisturising Bomb Facial Mask

    När jag har den efter lermask så lägger jag ett lite tjockare lager som på denna bild. Om jag däremot sover med den så applicerar jag mindre, typ som en nattkräm fast lite mer. Då sjunker den in i huden jättebra och kladdar inte det minsta.

    indy beauty hudvård recension

    Ansiktsolja, serum, dagkräm och nattkräm!

    Indy Beauty Moisturising Facial Oil – recension

    Indy Beauty Moisturising Facial Oil (länk) är en helt doftfri och väldigt trevlig olja som sjunker in i huden bra. Den innehåller bland annat rapsolja och kokosolja.

    Har du normal till torr hy så kan du absolut använda denna även innan makeup, för den blir inte alls kladdig. För mig med oljig hy så funkar det däremot inte före smink. Den är inte tillräckligt tunn för det (det finns oljor som funkar innan makeup även för oljig hy).

    Men varje kväll använder jag denna. Ibland blandar jag den med nattkrämen och ibland efter nattkrämen för att “låsa in” fukten.

    Indy Beauty oansiktsolja Moisturising Facial Oil - recension

    Oljan har en pipett vilket jag gillar också.

    Indy Beauty Moisturising Elixir Serum – recension

    Indy Beauty Moisturising Elixir Serum (länk), det här är den produkten jag gillar allra minst av hela märket, jättetråkigt! Jag är annars ett stort fan av serum, jag tycker det är jätteskönt på huden och det finns så himla många bra!

    Problemet med detta serum är att den rullar sig och smular på huden. Så irriterande. Det förstör hela den härliga rena känslan efter hudvårdsrutinen. Dessutom blir känslan lite klibbig på huden vilket jag inte heller gillar.

    Jag vet inte varför den smular så, om jag tar en liten klick och jobbar in den ordentligt så smular den inte alltid. Ibland smular den trots att jag är så noga. Så jag använder den aldrig på morgonen eftersom det har varit några dagar då den sabbas min sminkbas.

    Ingredienserna hur som helt är bland annat extrakt från näckrosblomma, vit pion och så den goa ingrediensen hyaluronsyra!

    Indy Beauty Moisturising Elixir Serum - recension

    Formulan är en gel-konsistens som ni ser tydligt på denna bild.

    Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream – recension

    Dagkrämen Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream (länk) tycker jag mycket om! Den är lätt och tunn i konsistensen och går in snabbt i huden. Precis som serumet så innehåller även denna hyaluronsyra och extrakt från näckrosblomma och vit pion. Dagkrämen blir matt och passar även mig med oljig hy. Huden ser och känns frisk och välvårdad ut.

    Jag kan vissa dagar känna att den inte är fullt så fuktgivande som min hud behöver på morgonen. Eftersom jag (som jag skrivit ovan) inte kan komplettera med varken serumet eller olja på morgonen. Men utöver det så tycker jag bara gott om denna! En pump räcker till hela ansiktet.

    Indy Beauty Moisturising Night Cream – recension

    Nattkrämen Indy Beauty Moisturising Night Cream (länk) är tjockare i konsistensen. Jag använder faktiskt en och en halv pump till ansiktet. Har bara gott att säga om nattkrämen!

    Den är väldigt fuktgivande och mjukgörande men går ändå in bra i huden. Formulan är även lite exfolierande då den innehåller BHA-syra, men den känns ändå inte alls stark på huden.

    indy beauty dagkräm och nattkräm recension

    Här ser ni dagkrämen till vänster och nattkrämen till höger. Jag tycker det syns lite på bilden att dagkrämen är lite mer tunn och åt gel-hållet. Medan nattkrämen är mer en dryg och tjock kräm.

    indy beauty shower gel body lotion recension

    Det var alla ansiktsprodukter jag har hemma. Nu till kroppsprodukterna duschkräm och body lotion!

    Indy Beauty Caring and Cleaning Shower Gel – recension

    Det jag älskar med duschgelen (förutom den underbara doften!) är att den kommer i en stor pumpflaska! Indy Beauty Caring and Cleaning Shower Gel (länk) känns salong-lyxig tack vare den stora pumpen.

    Dessutom gör mängden på 400ml att det faktiskt känns värt att köpa denna duschgel, jämfört med en billig duschgel från matbutiken. För jag tror många kommer hålla med mig om att duschgel inte är den produkt man prioriterar mest när det kommer till kvalité och pris?

    Den löddrar lagom och huden känns ordentligt ren efteråt. Dock ingenting jag rekommenderar för den mest känsliga huden. Miska har nämligen väldigt känslig hud och kan t.ex. inte tvätta kläderna med parfymerat sköljmedel. Han får lite irriterad hud av den här duschgelen. Men för mig är det inga problem!

    Indy Beauty Smooth Body Lotion – recension

    Även body lotionen Indy Beauty Smooth Body Lotion (länk) kommer i stor pumpflaska, så bra! Hela kroppen doftar gott och känns mjuk och len. Krämen går in i huden så man kan smörja in hela kroppen och klä på sig direkt utan att det känns kladdigt.

    Innehåller sheaolja som återfuktar och mjukgör.

    Smooth Body Lotion - recension

    Här ser ni body lotionen :)

    handkräm Indy Beauty The Velvety Hand Cream - recension

    Sist men inte minst, handkräm!

    Indy Beauty The Velvety Hand Cream Vanilla – recension

    Handkrämerna finns i de tre dofterna vanilj, kokosnöt och aprikos. Den jag har hemma är vanilj, Indy Beauty The Velvety Hand Cream – Vanilla (länk). Jag tycker verkligen om vaniljdoften, mild och god! Innehåller naturliga oljor från raps, kokos och shea.

    Handkrämen med kokosnöt är en fetare variant vilket är värt att nämna trots att jag inte testat den. Det första jag tänkte på var nämligen att vanilj-handkrämen inte är tillräckligt fet för personer med väldigt torra händer. Men då finns det alltså två alternativ beroende på behovet du har!

    Alltså: Velvet handkrämerna vanilj och aprikos är perfekta för dig som vill ha återfuktade och väldoftande händer. Det är en handkräm som sjunker in snabbt och går därför enkelt att applicera i farten. Men om du istället har väldigt torra och nariga händer så finns det en mer fet kräm som du kan välja istället, nämligen Indy Beauty Intense Hand Cream Coconut (länk).

    Nu har jag inte testat kokos och aprikos men kan tänka mig att kokos är en perfekt handkräm innan man går och lägger sig på kvällen. Medan den jag har med vanilj är en perfekt dag-handkräm som absorberas supersnabbt :)

    handkräm recension vanilla

    Förpackningen innehåller 40 ml och är en perfekt storlek för att ha med i handväskan!

    Indy Beauty 3 in 1 Exfoliating Facial Mask – recension

    Den exfolierande ansiktsmasken Indy Beauty 3 in 1 Exfoliating Facial Mask (adlink) tycker jag otroligt mycket om! 3 in 1 betyder att masken exfolierar på 3 olika sätt: med syror, med enzymer och med korn.

    Korn: Många hudterapeuter avråder från att peela huden med korn, eftersom det sliter på huden. Jag själv gillar att göra det ibland när jag har mycket synliga pormaskar (har lärt mig att man inte ska säga oren hy, för huden är ju inte smutsig. Men pormaskar är ett så fult ord ju, haha!). Ibland kan jag bara inte motstå lite manuell skrubb för att få bort allting.

    Det som är bra med denna är alltså att man kan välja själv om man vill skrubba med korn eller inte! Vill du inte skrubba med korn så lägg på krämen utan att jobba in den bara :) Eller som jag – skrubba manuellt ibland men inte varje användning.

    Syror & enzymer: Ansiktsmasken innehåller BHA-syra och AHA-syra, enzymer från granatäpple samt extrakt från rosa pomelo avlägsnar döda hudceller och främjar hudens cellförnyelse. Detta innebär att du kan lägga på krämen på huden, låta det verka i en minut, sedan är det bara att skölja bort!

    Det jag gillar med denna exfolierande ansiktsmask är som sagt att jag kan variera om jag vill skrubba eller bara låta den verka. Samt att den är otroligt effektiv. Man känner verkligen skillnad före och efter!

    Man känner också att den är ganska aktiv, det pirrar lite i huden. Jag skulle vara försiktig med att använda denna om man har känslig hy. Samt viktigt att använda solkräm på dagtid!

    Innehåller 75 ml och är parfymfri. Smidig tub-förpackning.

    Konsistensen är gelig och lite kylande, väldigt trevlig! Jag kan rekommendera denna varmt!

    Indy Beauty Firming Eye Cream – recension

    Ögonkrämen Indy Beauty Firming Eye Cream (adlink) är en trevlig ögonkräm. Jag har inte så mycket problem med huden runt ögonen, den är varken torr, slapp eller irriterad på något vis.

    Ögonkrämen lovar ganska mycket, den innehåller hyalyronsyra och havreolja som fyller ut ojämnheter i huden.

    Ögonkrämen har också ett vitt pigment som reducerar mörka ringar runt ögonen. Detta läste jag inte förrän efter att jag hade testat den (brukar inte läsa så mycket innan, vill inte bli undermedvetet färgad i mina åsikter) och kan säga att det var ingenting jag reflekterade över alls. Jag har inte direkt någon mörkhet under ögonen heller. Men det är i alla fall inte så mycket pigment att det är tydligt.

    Så jag kan inte bedöma denna kräm så mycket mer än; trevlig konsistens! En tunn och lite kylande kräm, inte fet utan snarare en gelkräm skulle jag säga. Sjunker snabbt in i huden och känns återfuktande och bra! Uppfräschande skulle jag säga!

    Men resultatmässigt är det svårt för mig att avgöra mer än så eftersom ögonen inte är ett problemområde för mig :)

    Innehåller 15 ml och är parfymfri. Förpackningen är en liten tub med lång pip.

    Här ser man konsistensen ganska tydligt! Tunn kräm som är ganska “blöt”, alltså mer som är gel än som en fet kräm :)

    Här är den under mina ögon!

    Indy Beauty SOS Spot Treatment – recension

    Denna punktbehandling Indy Beauty SOS Spot Treatment (adlink) applicerar man på finnar och tilltäppta porer. Jag tycker den är grymt bra!

    Jag har använt den en längre tid, både på finnar i ansiktet, på onda inombordare samt på ryggfinnar. Man måste testa under en lång tid för att se ett faktiskt samband, ibland försvinner ju finnar snabbt automatiskt så jag har velat vara säker på att det inte är slump. Och det upplever jag att det inte är!

    Mina finnar “mognar” och försvinner snabbare, även stora inombordare blir lugna och vissa har försvunnit oväntat snabbt. Den känns ganska stark och innehåller flera olika syror, Zink och trollhassel. Inget för känslig hy skulle jag gissa, men på mina blemmor fungerar den strålande!

    Innehåller 15 ml och är parfymfri. Förpackningen är en liten tub med lång pip. Smidig!

    Tur att denna är vit så man inte blandar ihop den med den rosa ögonkrämstuben. Denna starka gel vill man inte smörja in under ögonen ;)

    Här syns gel-konsistensen tydligt.

    Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist – recension

    Ansiktsmisten Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist (adlink) är en fräsch och härlig mist tycker jag!

    Sprayen är mjuk (hade kunnat vara mjukare och mer finfördelad, men funkar fint) och huden känns återfuktad. Jag är inte torr i huden så kan inte egentligen bedöma resultatet, men den innehåller både antioxidanter, C-vitamin och mjukgörande och återfuktande ingredienser.

    Jag brukar spraya den på dekolletaget också! En spray-produkt för att återfukta den tunna huden i dekolletaget är smidigt, det går snabbt och enkelt trots att det är ett stort område :) Eller ja, stort och stort, ni fattar.

    Summa summarum: Ingen wowwow-produkt men jag gillar att jag har den och använder den dagligen!

    Indy Beauty Make Up remover – recension

    Sminkborttagningen / makeup up removern Indy Beauty Make Up Remover (adlink) är tyvärr inte min favorit!

    För att vara oljefri så är den relativt effektiv ändå. Formulan är en gel och till bassminket funkar den bra, fräsch!

    Till ögonen är den effektiv lite beroende på vilken mascara och hur hård sminkning man har. För Indy Beautys mascaror så funkar den och den tar bort vattenfast smink också, men är man van vid en oljebaserad som går snabb så känns denna lite tidskrävande.

    Det som drar ner betyget mest är att jag har svårt att dosera mängden på bomullspaden när jag ska använda den till min ögonmakeup. Tar man för lite så är den inte effektiv, men tar man lite för mycket så blir det istället väldigt blött och geggigt på ögat. Gelen är liksom för tjock för att ta mycket av, men om man tar lite så är bomullen för torr för att lösa upp mascara. Den är bra när man får till perfekt mängd, men det är svårt!

    Jag tycker att den är bra och effektiv för att vara oljefri, men för mina ögonsminkningar (och tålamod) så behöver jag en som är mer hardcore. Men gör man milda ögonsminkningar och inte behöver fukta bomullen med så mycket gel så tror jag att den är bra :) Men ingen personlig favorit för mig.

    Resultat av Indy Beauty hudvård

    Min hud tycker mycket om produkterna! Ibland får jag väldigt dålig hy i början när jag byter märke, men min hud tyckte om dessa redan från första dagen.

    Har du mycket problem med huden? Då skulle jag rekommendera lite med avancerade produkter för just din hudtyp. Jag tror också att många av produkterna samt parfymeringen kan vara lite stark för personer med väldigt känslig hy, eller om man har svårt för dofter.

    Men för dig som har relativt normal hudtyp (eller lite torr / lite oljig) så kan jag absolut rekommendera Indy Beauty!

    Länkar

    Länkar produkterna igen så slipper du scrolla upp i inlägget :) Alla länkar är adlinks:

    Sammanfattning

    För den här prisnivån och de naturliga och fina ingredienserna så tycker jag att produkterna håller bra kvalité! Det är söta förpackningar som står så fint i badrummet. Doften är supergod och majoriteten av produkterna tycker jag funkar väldigt bra!

    Läs även:

    - Annons -
    Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
    Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

    8 KOMMENTARER

    1. Har testat rengöringsmouse några gånger. Verkar ta bort smink bra men man blir lite torr efter.
      Är nån över 40 år som prövat ögonkrämer?

    2. Bra recension!! :D Tack! Jag har tidigare köpt dyra produkter men funderar verkligen om det är sån skillnad eller bluff o båg.. Tänkte testa Indybeuty som första produkter som är lite billigare

    3. TACK för du tog din tid att skriva den här recensionen! Brukar oftast aldrig kommentera på bloggar men kände att det behövdes denna gången! Verkligen en superbra och välskriven review!

    4. Tack för en väldigt utförlig recension! Gillar sånna här mkt mer än ”first impression” och det kändes välarbetat. Många skriver en halvbra recension men din var grym! Ska kanske ta mig en kik och prova, annars använder jag helst naturliga produkter som aloe vera, oljor osv :D

    Skriv en kommentar! :)

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Relaterade inlägg

    Senaste inläggen

    sv_SESwedish