Min businessvecka v. 19

  - Annons -

  Wow vilken solig och fin vecka vi har haft! Så himla skönt!

  Sol betyder för oss en stekhet salong men också riktigt pigga och glada kunder, och det är ungefär den minnesbilden jag har över vecka som varit. Jag har varit ute bland kunderna i butiken mer än vanligt och har inte fått lika mycket “adminjobb” gjort som jag brukar men det har inte varit någon större katastrof :)

  Jobb på Disruptive Materials
  Nu i veckan var det dags igen för sminkjobb på Disruptive Materials – företaget som jobbar med materialet Upsalite som jag skrivit om i tidigare inlägg.

  De håller på att göra om sin hemsida och jag har kommit in vid flera tillfällen och sminkat inför fotograferingar. Alltid lika trevlig att komma och sminka och snicksnacka med alla som jobbar där! 10 stycken skulle sminkas totalt, men det var bara en som var “full face makeup” resten var lite enklare.

  - Annons -

  Jag älskar att dom har en hörna med högt bord och höga stolar i sitt personalrum! Det gör hela frilans-grejen mycket enklare :)

  Det jobbigaste med att frilansa som makeupartist (som för mig inte frilansar så mycket att jag skulle investera i en ihopfällbar makeupstol och släpa med mig) är att sminka folk som sitter på låga stolar. Då står man som en ostbåge och får sota för det dagen efter!

  Jag sminkade först på morgonkvisten, sedan hade jag en lucka som var för stor för att bara ta en lunchpaus men för liten för att åka därifrån och jobba på salongen emellan. Så hon som projektleder hela fotograferingen var gullig och lånade ut sitt kontor till mig så att jag kunde jobba under tiden, så nice :)

  Jag har ju kontor på salongen också men det är ju ett mörkt rum med ett vanligt IKEA-bord i bara. Det här kändes som ett “riktigt” kontor med kontorsstol, stationär dator och post it-lappar. Kände mig mycket professionell där inne haha.

  Jag var ju bara tvungen att välja en av muggarna med företagsloggan på också, för extra proffs-känsla liksom ;)

  Även jag kommer vara med på en liten del på deras hemsida när det är färdig, men mina filmer med produkterna + ett citat om upsalite i makeup och en liten “pressbild”. Kul!

  Företagare & röda dagar
  Som egen företagare är man en av få personer som är emot röda dagar, det stör, haha! Vi kan ju ha öppet om vi vill ändå, men det brukar vara ganska lugnt på salongen på röda dagar i alla fall (vet inte om folk åker iväg eller om dom bara antar att vi har stängt utan att kolla, man kan ju tycka att det är på röda dagar folk har tid att göra behandlingar?) och då är det inte värt att betala ut extra lön ifall man inte tjänar in det.

  - Annons -

  Dessutom vet jag ju att som anställd är röda dagar väldigt härligt, så jag vänder mitt kortsiktiga ekonom-tänk till att det är personalvård som är bra i längden, så känns det lite bättre ;)

  Min egen röda dag bestod av först ledighet som spenderades i trädgården med lite pyssel, slappande och bus med min katt Viktoria, så härligt! Sen när solen började försvinna så jobbade jag i sminkstudion och framför datorn på eftermiddagen och kvällen. Perfekt med ett jobb som inte alltid är tidsbestämt utan man kan styra dagarna som man vill. Love it!

  Här sitter jag i handduk och sminkar mig haha, blev klar vid 20-tiden och sen jobbade jag med datorn i sängen :)

  Jag fotade även produktbilder och swatchbilder på våra nya läppstift från glo Skin beauty som kommer upp i webshopen inom kort!

  Att kunna jobba i en dator
  Det finns investeringar som känns enorma när man öppnar plånboken, men om man räknar ppa (pris per användning, som Tove Castor brukar räkna på sina kläder) så är det inte så många kronor det handlar om. Och min bärbara dator är verkligen en sådan pryl!

  Tänk om det bara fanns stationära datorer, hur hade mitt företagande sett ut då? Min dator är med mig överallt, dels tar jag den fram och tillbaka till salongen varenda dag, i måndags hade jag med den på frilansjobbet på Disruptive Materials och i tisdags hade jag med mig den på mitt frisörbesök hos Monica Werner på Colour and the shape! :)

  Ett frisörbesök med balayage-färgning tar några timmar och detta är timmar som man kan ta tillvara på när man ändå inte kommer någonstans :) Visst kanske man inte är exakt lika produktiv som när man sitter helt avskärmad på ett kontor, men en hel del kan man få gjort samtidigt som man blir hårfager!

  Miska-arbetsuppgifter
  I onsdags så åkte Miska och fiskade med en kompis så jag fick lov att överleva utan honom, både känslomässigt och praktiskt haha. På jobbet betyder det att jag dels gör mycket, mycket mer receptionsjobb, alltså svarar i telefon, tar emot kunder, lägger bedövning, gör bokningar m.m. Och även fast jag har datorn och jobbar med mitt eget också så är det inte så mycket eget arbete som hinns med för vi har full rulle :)

  - Annons -

  Det betyder också att det är jag som skickat alla webshopspaket! Vi har två andra makeupartister som kan det också men ingen av dom är här denna vecka.

  Jag sköter i princip aldrig webshopen längre, kan inte minnas när jag packade ett paket senast. Men jag gillar det! Alltså webshopen var ju min bebis förut när jag bara hade den och bloggen och det var bara jag som då skötte beställningarna. Så det blir lite nostalgiskt att igen få packa och väga och greja, bara mysigt!

  Vi skickar alltid med handskrivna hälsningar till kunderna och det gör mig så varm i hjärtat varje gång jag skriver dessa. Jag känner fortfarande “ååh vilken gullis som går in och beställer av oss!!”. Det är såklart jättekul när folk besöker salongen/butiken också men just webshopen har jag sådana mamma-känslor kring så det är lite annat ändå haha ♥

  I fredags körde jag multitasking med receptionsjobb och samtidigt (bland annat) förberedde bilder på våra nya läppstift från glo Skin Beauty som jag håller på att lägga in i webshopen! :)

  För övrigt är jag absolut ingen person som funkar bra med att vara ensam, jag behöver folk omkring mig som tar fokus och nu var dessutom syrran och barnen bortresta så i torsdags var jag var helt ensam hela dagen och träffade inte en enda person. Jag märkte direkt hur jag blev mer känslig och hade svårt att släppa tankarna från saker. Först blev jag typ arg över en grej (privat grej) som jag såg i sociala medier vilket tog jättemycket av min energi helt i onödan. Sen när jag tog en paus med kaffekoppen i solen så hörde jag en låt som påminde om mamma och så satt jag där och var ledsen istället och kände mig super-patetisk hahaha! Jag som annars är ganska duktig på att skaka bort saker.

  Never leave me alone again! ;) Jag är som en ängslig hund!

  Men nu är det söndag och Miska kom hem igår och syrran och barnen kommer hem från sin solsemester imorgon, så då blir allt som vanligt igen ♥

  Ha en fin söndag allihopa!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Dom där lapparna betyder nog mer för kunden än vad du tror! Jag blev jätteglad för den lappen när jag beställde från webbshopen första gången (de andra gångerna också, förstås) 😀 Nästan löjligt glad 😉 Samma när jag beställer från t ex Skincity och plocklistan är underskriven för hand med en liten smiley eller hjärta.
   Enkel kundvård!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish