Sommarsminkning steg för steg

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  När jag var på NYX pressevent så fick jag ett hårband med fina blommor i vilket inspirerade mig till att locka håret vilket inspirerade mig till den här sommarsminkningen :)

  Många skulle nog tänka ”jag har så fixat hår att jag måste ha neutralt smink” men inte jag! :) Jag gjorde en ganska naturlig ”bas” på ögonmakeupen med brunt och beige men sedan livade jag upp blicken med turkost och gult och la ett matt mörkrosa läppstift! Så fint!

  Jag hann göra denna sminkning innan mitt frisörbesök som jag skrev om igår, om ni undrar hur jag plötsligt blev så mörkhårig ;)

  Färgad ansiktsprimer – glo Skin Beauty Tinted Primer SPF 30 (Light)
  Concealer – Pixi Pat Away Concealing Base (1 Cream)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base foundation (Golden medium)
  Contouring – Contouring Palette (2)
  Glowy highlighter – Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre)
  Puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Rouge – Blush (35)
  Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  - Annons -

  Brynpenna – glo Skin Beauty Micro Brow Liner (Dark brown)

  Läppstift – glo Suede Matte Crayon (Rumor)

  Att lägga till lite färgglada detaljer så här är ett jättebra sätt att få in färg ett mer ”diskret” sätt. Om man inte vill ha en helt färgglada ögonlock tänker jag.

  Alla toner i brun/beige/guld är från Paese Opal Eyeshadow Trio (Golden Brown) och alla färgglada ögonskuggor är Paese Neo Eyeshadow.

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
   Turkos ögonskugga ytterst på undre fransraden
  2. Guldskugga innerst på undre fransraden och ljus skugga i ögonvrån
  3. Samma ljusa skugga innerst på ögonlocket
  4. Mörkbrun skugga ytterst på ögonlocket och längs globlinjen
  5. Svart ögonskugga ytterst på ögonlocket, Paese Kashmir eyeshadow (602)
  6. Gul ögonskugga innerst på ögonlocket och över den turkosa i yttre ögonvrån
  7. Vit ögonskugga i ögonvrån och under den brunsvarta i yttre ögonvrån, Paese kashmir eyeshadow (601)
  8. Svart eyeliner med vinge, Kryolan Cake Liner (Black)
  9. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic lash mascara

  Klart!

  Lockarna är gjorda med mini-vågtången HH Simonsen Mini Beach Waver (adlink).

  Hoppas ni blev inspirerade!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hej.
   Det här är nog en lite udda fråga men jag chansar ändå. Du har ju gjort ganska många recensioner av olika produkter och jag undrar om du har koll på typ foundations som täcker tatueringar(som är bara med svarta linjer, ej färg). Söker med ljus å lykta men de verkar va snordyrt och jag har inte så fett i kassan heller.
   Eller om du själv har sånt som du vill bli av med så hojta till så kan jag köpa av dig.
   Förlåt om det är en konstig fråga.
   /Ida

   • Heej! Skulle vilja ställa två följdfrågor innan jag kan svara på det, hur stor är den och var sitter den? Jag har testat foundations och olika täck-krämer som är till för just tatueringar och även testat att täcka med vanligt smink. Det är väldigt svårt oavsett vad jag har använt men mitt tips är att använda flera lager och dutta puder emellan. Men anledningen till att jag behöver svar på frågorna är för att veta om tatueringen sitter på ett ställe med mycket skav av kläder eller liknande? Samt hur naturligt resultatet behöver bli, är det t.ex. på armen så kan man brassa på ganska mycket men är det i ansiktet så vill man ju ofta ha en ganska naturlig look så det inte ser kakigt ut. Så produktvalet kan variera beroende på det. Kram!

    • Den sitter på foten. Det är ett ankare så det är linjer och lite skuggning. Så sminket kommer bli nött av sockor och skor.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish