Min businessvecka v. 23

  - Annons -

  Den här veckan i bilder ser nästan ut som en semestervecka haha, men mycket datorjobb kan man göra utomhus och när man har flexibla tider som jag så kan man också jobba mer på morgonen och kvällen och få några timmar ledigt mitt på dagen, mys!

  Man ska passa på medan det är sol – för så är det ju inte hela sommaren :)

  Jobba i det fina vädret
  Bilder och sådant kan jag inte hålla på med när det är för ljust, då mörkar jag ner alla fönster och grottar in mig på vinden så att jag ser skärmen ordentligt.

  Däremot matchade det bra med solvecka och månadsslut samtidigt för att fixa lönerapporter, statistik och bokföring det kan man faktiskt göra utomhus! :)

  - Annons -

  I solen så ser man inte skärmen alls, men att kunna sitta ute i skuggan med en kopp kaffe och friskluft som fläktar och samtidigt få jobbet gjort – det är lyx!

  Efter en sådan här jobbdag så känner man sig inte så duktig dock för dagen har varit så härlig att man känt sig ledig. Ju sämre man mår på kvällen desto duktigare känner man sig hahaha. Men detta är betydligt bättre! ;)

  Salongsjobb!
  Den här veckan har jag jobbat hemifrån alla dagar förutom två och har haft fyra egna kunder + tagit hand om bebis när Annika haft kunder.

  I torsdags var alla mina kunder relativt långväga, två åker enda från Bromma och den tredje bor 7 mil bort. Jag skriver inte ut var hon bor för är rädd för att klampa dom salongerna på tårna nu hehe, hon berättade nämligen att hon försökt få brynen plockade där flera gånger för att hon inte orkar åka in till Uppsala bara för detta sedan hon flyttade från Uppsala, men det är ingen som får till hennes bryn säger hon. Dom blir alltid för raka och hon vill ha en hög båge så att dom syns över glasögonen.

  Här är resultatet efter brynplock och färg hos mig:

  Hon var jättenöjd!

  Alltid kul att träffa en gammal stammis igen också! Hon gick hos mig regelbundet när hon bodde i Uppsala men nu har hon försökt gå till andra (tills hon nu gav upp) och det var ett helt år sedan hon var hos mig sist – så vi hade mycket nytt att prata om :)

  Nytt företag – Fitnessfamiljen!
  Jag och Miska har en gemensam vän som nog är den enda ”riktiga gemensamma” vännen vi har – alltså att det inte är ”Miskas kompis som jag lärt känna också” eller tvärtom, utan båda kände Hampus innan vi kände varandra! :)

  - Annons -

  Hampus drev för flera år sedan företaget Fitnessfamiljen och hjälpte folk att gå ner i vikt och/eller forma kroppen med muskler med otroligt snabba resultat. Men p.g.a. privata omständigheter så behövde han lägga det på is. Men nu har han gjort ett krafttag med att starta upp Fitnessfamiljen igen – med inte mindre än de tre musketörerna Miska, Annika och jag! Tjohoo!

  Hela måndagen hade vi möte och fixdag med Hampus och förbereder en riktig kickstart!

  Den här bilden la vi ut på Fitnessfamiljen på Instagram och Facebook. Gå gärna in och följ där! Just nu är det blandat med Hampus privata bilder men det kommer bli en renodlad företagssida sen.

  För att förstå det unika så måste jag först presentera Hampus lite närmare; tänk dig din nördigaste vän som kan googla ett ämne i flera timmar, gångra den personen 50 gånger så har du Hampus, haha! När han får intresse för någonting så sitter han med det hela nätterna!

  Annika och han träffades när Miska fyllde 30 år och de fann varandra i det gemensamma intresset om bio-hacking och hur kroppen fungerar.

  Hampus var överviktig (mer eller mindre hela livet) och har även haft mycket hälsobesvär, bland annat cancer och blindhet (!) av grönstarr. När han blev frisk efter cancern så bestämde han sig för att börja ta hand om sin kropp och efter att ha nördat ner sig ordentligt i olika teorier så gick han ner i vikt i rekordfart och blev riktigt vältränad.

  Sen började han hjälpa andra att nå resultat också – för han hittade ett sätt som är effektivt utan att det blir övermäktigt! Ett speciellt sätt att anpassa kostscheman för vad just den personen behöver.

  Fitnessfamiljen blev väldigt stort! Jag och Hampus umgicks inte under den perioden men jag minns att jag följde det och hejade på distans, det pratades jättemycket om honom i Gimo då fast han hade bott i Stockholm ganska länge.

  Idag har företaget legat nere i många år och Hampus släppte allting. Han har inte mått bra men nu börjar han komma tillbaka ut i ljuset! Nu är han tillbaka på ruta ett igen, även kroppsligt, och en del av starten i företaget blir att följa Hampus resa 2.0!

  - Annons -

  Här ser ni Hampus och Annika anteckna en to do-list!

  Just nu håller vi på med strukturen för att komma igång: Vi kommer börja med 10 gratis testpersoner för att samla nya före- och efterbilder. Miska håller på att bygga en hemsida, vi går igenom allt gammalt material och håller på att designa en ny logga och grafisk profil!

  Här är Hampus förra före- och efterbilder. Ska bli kul att få följa honom igen snart!

  Jag hade först lite mixade känslor av att skriva om vikt i bloggen för skönhet och vikt är inte samma sak. Jag skriver om det nu för att jag skriver om företagande, att vi ska haka på Fitnessfamiljen och göra det framgångsrikt igen. Det är inte ett =tecken mellan smal och snygg. På samma sätt som det inte är ett =tecken mellan osminkad och ful.

  Men Fitnessfamiljen har lite sundare värderingar än vad jag upplever att många andra hälsokonton och företag har. Hampus tränade bara två dagar i veckan, åt ofta hamburgare och gick aldrig hungrig. Dessutom har man fria dagar där man får äta precis vad man vill och en dag ska man också äta mer kolhydrater och då kan man till och med äta godis.

  Så det är inte så strikt som det ser ut utan ”mycket resultat på kort tid med så lite prestation som möjligt” är själva poängen. Som en kickstart till ett hälsosammare liv! Sen kan man ändra sin livsstil så att man behåller sina resultat och mår bra ♥

  Dessutom har jag efter mina år i skönhetsbranschen insett att yta och fåfänga väldigt sällan hör ihop. Man tror det när man läser tidningar och följer diverse instagramkonton, men för ”vanliga privatpersoner” så är det sällan så. Att tatuera ögonbrynen och fixa fransarna betyder inte att man inte kommer inte kunna sluta och till slut ser ut som en Barbiedocka. Och att få hjälp att gå ner några kilo i vikt betyder inte att man kommer utveckla en ätstörning utan de flesta känner sig nöjda när dom nått sitt mål. Däremot måste man på båda dessa saker vara medveten om varför man gör det så att det aldrig blir destruktivt eller ett måste.

  Skulle kunna skriva huur långt som helst om detta haha, men nu ska jag sluta :)

  På tal om att jobba utomhus så såg vårt möte ut såhär på kvällskvisten sen när det började bli så kyligt att jag och Annika frös. Miska förde protokoll ;)

  Uppdaterat sortiment av Paese
  Det är alltid lika tråkigt när produkter utgår ur sortimentet, nu kommer flera av Paeses ögonskuggor och rouger utgå. Men istället för att vara deppig över att några av mina favoriter försvinner – så är jag istället glad för att vi ska ta in nyheter!

  I nästa Paese-beställning så kommer med andra ord ett helt gäng med nya ögonskuggor och rouger! :) KUL!

  Det som tar tid med Paese är att alla nyanser heter nummer och inte namn, så man blir helt snurrig när man ska göra beställningar för att man inte kan nyanserna i huvudet. Men så här blev till slut listan som jag publicerade till kollegorna:

  Jag blev jätteledsen att Paeses rouge i nyansen 35 hade utgått, min favorit! Men en av de nya Artist-rougerna är ganska lik och om möjligt ännu bättre så jag behövde inte vara ledsen så himla länge :)

  Mer sminkmaterial på g
  Jag fortsätter också att producera sminkmaterial! Nästa vecka får ni ett inlägg om att applicera ögonskugga.

  Dessutom har jag fotat ett inlägg om highlighter till oljig hy. Jag har gjort ett sådant inlägg förut också men jag var inte så nöjd med dom bilderna. Gör om gör rätt!

  Det var min vecka det; en heldag med Fitnessfamiljen, två dagar i Uppsala och i övrigt löner, statistik och rapporter blandat med skönhetsartiklar och sminkstudio.

  Typ så :) Lagom effektiv en solig junivecka ♥

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  1. Hej! Det låter så himla intressant med fitnessfamiljen och vilken resa han gjorde att döma av bilden. Jag hade gärna varit testperson men vet inte om man ska skriva det här. Jag behöver en ordentlig spark i arslet för att komma igång ”ordentligt” och att hitta ett tänk som fungerar. Är alldeles för otränad och det känns inte alls roligt, trivs så mycket bättre med mig själv i ett mer vältränat tillstånd.. finns möjlighet att ha kontakt på distans? Bor för tillfället i Göteborg men ska flytta till Stockholm i augusti.
   Ha det gott! Vänligen, Sandra

   • Hej! Vad roligt att du tycker det låter intressant! :) Jaa allting görs på distans så det går jättebra. Jag sparar din mail så kanske vi hör av oss när det är dags :) Ha en fin start på den nya veckan!

  2. Vilken otrolig vikt-och hälsoresa han gjort! Hade såå gärna velat vara testperson! Tyvärr bor jag lite för långt bort.
   För fyra år sedan gick jag ner mycket i vikt, tränade mycket, och jag var såå stolt över mig själv! Äntligen kunde jag ha på mig vad jag ville, det var kul att köpa kläder.
   Men men, nu väger jag för mycket igen, lite svampig och bullig, allmänt missnöjd med mig själv. (Ursäkta att jag babblar tråkigheter) Så, nya tag! Har bestämt mig för att börja om nu under sommaren, och förhoppningsvis vara i bättre form till hösten.

   • Jag glömde nämna den geniala biten; allt sker på distans :) Efter att man kommit igång så har man regelbunden uppföljning främst via mail. Jag spar din mailadress så hör vi eventuellt av oss när det är dags för testpersonerna vilket blir ganska snart!

  3. Hej.
   Såg att det skulle utgå flera ögonskuggor av paese, jag undrar vilka det är om man kanske ska fylla på sminkväskan innan de försvinner.
   Ha en bra dag

   Carola

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish