Min Sanctum-hudvård

  - Annons -

  Jag är en extrem naturvän och försöker alltid att välja ekologiskt så mycket som plånboken och utbudet tillåter, och jag är såå glad över att jag kan göra mina dagliga skönhetsrutiner utan dåligt samvete för vad jag spolar ner i avloppet!

  I början av året så började jag använda Sanctums hårvård och hudvård, och jag är fortfarande otroligt nöjd med produkterna! Så nu när även hudvården finns i webshopen så tänkte jag göra ett inlägg om vilka produkter som jag använder för min hudtyp. Men jag vill understryka att jag har testat alla produkter för att testa hur dom känns, även dom som inte passar min hy :)

  Jag skriver hela min hudvårdsrutin trots att inte alla produkter finns i webshopen än, men dom kommer inom kort, dom är bara försenade i leveransen!

  slide2

  Min hudtyp:
  Jag har en blandad hy som är känslig och oljig. Jag har inte direkt problem med akne (oftast bara någon enstaka finne i ansiktet) förutom stressfinnar som kommer i perioder. Jag kan även bli torr på vissa områden så att jag flagnar, samtidigt som jag även på dessa områden blir oljig under dagen. Jag blir lätt röd i ansiktet, och är alltid rödflammig kring näsan.

  - Annons -

  Min Sanctum-rutin:
  Eftersom min hy både är känslig och fet så använder jag inte produkter för enbart en slags hudtyp, utan väljer en mildare rengöring för känslig hy, och på dagarna en ansiktskräm för oljig hy då den inte bör innehålla olja.

  Morgon:
  Rengöring – Soothing Cream Cleanser
  Ansiktsvatten – Sanctum Tone & Refresh Mist
  Dagkräm – Sanctum Moisture Balance Oil Free

  (Jag tvättar inte ansiktet med vatten alla mornar, utan rengör ibland bara med ansiktsvatten och bomull. Vatten torkar ut huden en del vilket kan sätta igång oljeproduktionen i huden ännu mer, så det försöker jag att skippa ibland)

  Under dagen:
  Ansiktsvatten – Sanctum Tone & Refresh Mist (sprayform, bra återfuktning under dagen!)

  Kväll:
  Rengöring – Soothing Cream Cleanser
  Ansiktsvatten – Sanctum Tone & Refresh Mist
  Nattkräm – Sanctum Night Conditioning Cream

  Ca en gång i veckan:
  Peeling – Sanctum Gentle Face Exfoliant
  Ansiktsmask – Sanctum Hydrating Gel Mask

  Punktbehandling:
  Direkt på finnar för att lugna dom och för att få dom att försvinna snabbare så använder jag ”Sanctum On The Spot” som är superbra på stressfinnar, speciellt på onda inombordare som både jag och Miska får en del i perioder!

  sanctum-hudvård-creativemakeup.se

  Dessa produkter finns i webshopen just nu!

  Mitt slutresultat
  Sen jag började använda Sanctum så märkte jag först att min hy blev lugnare, jag är alltid väldigt röd och flammig i ansiktet men trots att det fortfarande finns kvar så har jag fått en mycket jämnare hudton vilket är jätteskönt! Eftersom mina akne-perioder beror på stress och inte på hyn i sig så har jag inte fått bättre hy på den fronten, men jag märker verkligen att finnarna försvinner snabbare och inte blossar upp lika irriterat så det har jag blivit riktigt bortskämd med nu :) Jag har aldrig torra områden längre och det känns att huden är i balans!

  - Annons -

  Det jag främst är ute efter är en hudvård som renar huden ordentligt och återfuktar mycket, samtidigt som det ska passa under smink (inte vara kladdigt eller liknande) och ska dessutom fungera med min oljiga hy. Och alla dessa egenskaper har Sanctum :)

  Allmänt om produkterna
  Jag tycker att produkterna är riktigt härliga att använda, 100% naturligt låter som att man ska smörja in sig med tjocka krämer som aldrig går in i huden typ, men allting känns som vanlig hudvård med lätta krämer som snabbt går in i huden och lämnar en len och härlig känsla. Produkterna är oerhört dryga och räcker länge, det enda jag tagit slut på hittills är en rengöring, där är jag inne på min andra.

  Sanctum innehåller inga tillsatta doftämnen (inte naturliga doftämnen heller) och man känner att det är en natur-doft som skiljer sig lite mellan alla produkter. Jag tycker att detta är bra, jag är lite trött på att allting luktar frukt och dessutom har naturliga doftämnen en tendens att få en stark och stickig doft vilket jag inte gillar. Den enda produkten som doftar starkt är On The Spot, men den har man ju bara lite av i ansiktet där man har finnar. Den luktar som en blandning mellan mild tigerbalsam och kåda :)

  Klicka in på varje enskild produkt i webshopen om du vill läsa mer, där står det tydligt vilka aktiva ingredienser produkten innehåller och vilka hudtyper den passar!

  Kram, kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish