Nivea Q10 Plus Anti Wrinkle CC Cream

  - Annons -

  Niveas hudvårdsserie Q10 Plus Anti Wrinkle har jag sett massvis av reklam för, och nu även testat cc-creamen i den här serien! :)

  Jag är för ung för att sätta själva rynk-egenskaperna på prov, men som en cc-cream har jag testat den ordentligt nu sen jag fick ett pressprov på den för flera månader sedan, och tänkte ge er min recension idag.

  IMG_7468_111

  Produktbeskrivning
  Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle CC Cream (Colour Correction) Tinted Moisturiser är en tonad dagkräm som vid regelbunden användning kan öka hudens naturliga Q10- och kreatinnivåer och motverka rynkor. Niveas Q10 CC-cream innehåller mineralpigment som ger huden ett jämnare utseende och smälter in med din naturliga hudfärg. Med SPF 15 and UVA-skydd för att skydda ansiktet mot solrynkor. Niveas CC-cream har en skir finish som passar alla hudtoner.

  Det är alltså en färgad dagkräm/cc-cream som jämnar ut hudtonen samtidigt som den motverkar rynkor och har även solskyddsfaktor 15. CC-creams brukar i regel ha mer täckning än en färgad dagkräm, så jag ser produkten mer som en färgad dagkräm för den ger inte mycket täckning alls.

  - Annons -

  IMG_7475_111

  Nyans
  Dagkrämen finns bara i en nyans som ska smälta in i hudtonen och passa alla, men jag testade den här även innan Turkiet och då blev den på tok för mörk så jag skulle rekommendera den till personer som har ljus hy men inte jätteljus. Så det är lite synd. Men nu när jag har lite solbränna så funkar nyansen ganska bra men är fortfarande lite mörk faktiskt.

  Formula
  Konsistensen är väldigt lätt och krämig men samtidigt dryg, lite räcker långt. Den första ingrediensen på innehållsförteckningen (den ingrediensen som står först är det som produkten innehåller mest av) det är sheasmör vilket är otroligt vårdande och bra för huden, så det får den ett plus för! Samtidigt så känns krämen lite kladdig och blank på huden, vilket förklaras av sheasmöret för sheasmör är en ganska fet ingrediens. Den går inte in snabbt i huden.

  Pris
  Rekommenderat utpris är 139:- men den finns på apotea.se för 119:-.

  IMG_1314_111

  Applicering
  Krämen är lite, lite svår att få jämn tycker jag, eller svår är kanske fel ord men man måste jobba in den i huden för att få ett jämnt resultat. Annars väldigt lättanvänd.

  Resultat
  Som ni ser på bilden ovan så ger krämen minimal täckning, man ser knappt någon skillnad men lite skillnad blir det. Men huden får en fin lyster och ser väldigt fräsch ut.

  Kombinerad med annat smink
  Varje gång jag har testat den här cc-creamen så ska jag sminka mig efteråt, och då sminkar jag alltid på med foundation för att få mer täckning och det brukar sällan bli jättebra. Den här cc-creamen är lite för fet för det, i alla fall på min hudtyp. Kan tänka mig att det kan bli snyggt om man har torr hy och vill ha någonting krämigt innan ett tunt lager mineralfoundation, men annars tror jag mer att det är en bra färgad dagkräm när man inte ska ha mer smink på huden. Bra sommarprodukt!

  Doft
  Krämen har en ganska stark doft också, vilket jag inte är så mycket för.

  IMG_1323_111

  - Annons -

  Vad tycks? Bara pyttelite jämnare hudton, men en fin lyster!

  IMG_1339_111

  Sammanfattning – Den är nog väldigt skön på en torr, mogen hy som vill ha lyster och lite jämnare hudton på köpet, och som inte ska ha smink över. Det största minuset är att den bara finns i en nyans för det resulterar i att många av er som läser inte ens kan använda den fast ni vill. Med andra ord, jag tror absolut att personer med rätt förutsättningar och önskemål om resultat kommer tycka jättemycket om den här färgade dagkrämen, men det är inte en kräm som jag rekommenderar till alla.

  Personligen så tycker jag att den ger för lite täckning för att känna att jag behöver ha täckningen överhuvudtaget, och är lite för fet i konsistensen då jag föredrar krämer som går in snabbt i huden + är enkelt att sminka över. Men jag är inte den målgrupp som krämen är framtagen för heller :)

  Någon av er som testat denna? Vad tycker ni? ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish