Ny plattång – GA.MA Starlight Platinum

- Annons -

Jag har börjat använda en ny plattång som jag tänkte visa för er nu :)

I mars fick jag hem ett pressutskick från hårdvårdsmärket GA.MA, deras vårnyhet Starlight Platinum är en plattång med keramiska plattor och “instant heat-teknologi” som värmer upp tången supersnabbt.

Jag tycker att den är superbra! Jag har i typ exakt ett år använt deras röda plattång GA.MA IHT Tourmaline, som jag fortfarande tycker är suverän, fungerar lika bra fortfarande! Den har utgått ur sortimentet nu och ersätts alltså av den här nya Starlight Platinum-tången. Det är bara små inställningar + utseende som skiljer dem åt, så ni som gillar den tidigare (eller läst bra recensioner om den) kommer säkerligen att tycka om den här nya lika mycket. Jag själv märker ingen direkt skillnad på resultatet.

IMG_4804_111

GAMA Starlight Platinum* finns på t.ex. Mediamarkt och kostar 899 kronor.

- Annons -

Märket GA.MA Italy Professional är ett italienskt märke, och den tidigare plattången (som ersätts av denna) har vunnit “Årets Professionella Plattång” i Sverige, Danmark, Storbritannien och Polen!

gama-plattång

Egenskaper jag gillar:

♥ Lång sladd vilket är ett måste för mig, blir så frustrerad på korta sladdar haha.
♥ Enkla inställningar, +/- för att höja och sänka värmen. Och på/av-knapp så man kan stänga av den trots att sladden sitter i.
♥ Roterande kabelfäste vilket också är superskönt.
♥ Digital skärm så man ser värmegraderna tydligt, skärmen blinkar medan den värms upp och sedan när den slutar blinka så vet man att den är uppe i de graderna som står.
♥ Värms upp jättesnabbt, tar ca 30 sekunder.
♥ Glider lätt i håret och ger ett snabbt resultat!
♥ Värmeinställning mellan 160-230 grader. Jag använder 180. Använd helst inte över 200 grader!
♥ Värmen är jämnt fördelad över plattorna vilket ger en effektiv plattning från hårbotten till topparna.

Jag kan inte yttra mig om hur bra den är på att locka håret. För hur mycket jag än försöker så får jag inte till det där med plattångslockar nämligen. Har efter lite träning lärt mig att locka på andra, det är ju superenkelt, men på mig själv så blir typ var 3:e lock snygg, resten blir typ helt raka. Det slutar alltid med en svettig, irriterad och ofta lite brännskadad Helena som får stå och platta håret istället haha. Blir galen :)

Tror jag är dålig för att jag på mig själv inte kan slappna av i händerna, antingen trycker jag för hårt eller så håller jag så löst att håret glider ut. Mina handmuskler hittar inget mellanläge. Mina svaga biceps har väl fullt upp med att hålla upp armarna haha. Någon som känner igen sig?

IMG_4816_111

Så här ser displayen ut :)

Kram, kram! ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish