Nyårssminkning 40+

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Min andra sminkblogg Helenaronnblad fylls på med nya nyårssminkningar då och då under hela december, och igår sminkade jag Miskas mamma för att visa er en nyårssminkning som inte är på mitt unga ansikte för en gång skull :)

  nyårssminkning-40+

  Före och efter!

  Sminkning som lyfter ögonen
  Oili  har jättefina stora ögonlock, med dom har börjat hänga litegrann med åldern så jag valde att göra en sminkning som markerar och lyfter blicken, och som både är ljus och mörk då helmörka sminkningar kan kännas lite för hårt på personer som inte brukar sminka sig så ofta.

  För att lyfta blicken så kan man applicera allt det mörka ovanför ögat, och inte sminka alls på undersidan (jag har inte lagt någonting alls under ögat, Oili har naturligt mörka fransar så dom ser faktiskt målade ut redan). Att fylla i ögonbrynen, ljusa upp innerst på ögonlocket och precis under brynet har också en upplyftande effekt som ger en piggare blick.

  - Annons -

  Ögonfransar är också bra för att lyfta blicken, tyvärr fick vi så bråttom så jag hann bara måla mascara utan att dona så mycket mer. Men böjda fransar (och gärna naturliga lösögonfransar om man inte har mycket fransar själv) är att rekommendera! Då kommer automatiskt alla skarpa övergångar på ögonskuggan också att se mer diffusa ut när man tittar rakt fram.

  Val av ögonskuggor
  Jag har valt att nästan enbart använda helt matta ögonskuggor, då skimmer kan framhäva fina linjer. Men jag har avslutat med en skimrig skugga precis innerst på ögonlocket (där Oili inte har några linjer) plus ett riktigt småglittrigt glitter duttat litegrann på allt det ljusa.

  Duttar man på bara lite glitter så ligger det ju inte kring alla linjer så då brukar det gå bra utan att dom framhävs, så länge man som sagt har grundat med en matt skugga.

  Jag valde också en fin mörklila färg, som är färgglad samtidigt som den är mörk och murrig. Superfint!

  Läppar
  Läpparna har jag inte målat alls, men jag har framhävt konturerna med hjälp av grundsminket.

  IMG_6373_111

  Grundsmink
  Foundation, Yag mineral Mineralfoundation i nyansen Soft Cream.
  Highlighter (bl.a. under ögonen), Paese Kashmir Matte Light Eyeshadow (667 Ljus)
  Rouge, Golden Rose Powder Blush (slut i lager men kommer snart igen!)
  Solpuder, Yag mineral Bronz Glimmer

  Ögonbryn och eyeliner
  Jag har använt samma ögonbrynssprodukt till ögonbrynen och eyeliner, fast olika nyanser. Den är krämig vitt applicering och blir sedan vattenfast och gnuggsäker. Det är Anastasia Dipbrow Pomade i nyanserna Dark Brown och Ebony.

  Ögon
  Lila ögonskugga, Paese Kashmir Eyeshadow (nyans 674)
  Ljus, matt ögonskugga, Paese Kashmir Matte Light Eyeshadow (667 Ljus)
  Ljus, skimrig ögonskugga, Annikas Favoritskugga.
  Småkornigt glitter, Kryolan (hittar ingen återförsäljare på internet)

  IMG_6370_111

  - Annons -

  Hoppas ni blev inspirerade! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish