Nyhet 1 februari – Dr. Hauschka Mineralfoundation

- Annons -

Jag har fått order om att hålla en ny foundation lite hemlig, men jag har använt den i en hel del av mina sminkningar här i bloggen den senaste tiden. Det är en nyhet som lanseras den 1 februari, och då jag faktiskt själv håller på att ta in detta märke i webshopen så kommer denna foundation även finnas på Byher.se då!! :)

Och nu fick jag klartecken att skriva om den lite i förväg, då det redan har kommit ut en del recensioner redan. Väldigt positiva recensioner dessutom vilket glädjer mig, läs t.ex. detta inlägg hos Skönhetsredaktörerna som skriver “Ni kommer att uppleva ett halleluja-moment den 1 februari” superkul!

Foundationen är en flytande mineralfoundation som är ekologisk och 100% naturlig! Förutom mineraler innehåller den bland annat olja från granatäpple, makadamianöt och kokosnöt.

före-medan-efter
Före  –  Efter foundation  –  Med puder, uppljusande concealer och solpuder.

Märket jag pratar om är det ekologiska märket Dr. Hauschka! Inom en snar framtid kommer jag sälja godbitar ur deras sortiment (främst makeup) på min webshop, och visa er hur mycket fint man kan göra med deras underbara produkter :)

- Annons -

Jag försöker rikta in mig så mycket som möjligt på produkter med naturliga ingredienser, och gärna ekologiska också för jag tycker att det är viktigt, och där passar Dr. Hauschka in perfekt! Hoppas ni uppskattar detta :)

Hur som helst, nu till deras nya foundation:

dr-hauscha-mineralfoundation

Jag har fått många önskemål om att ta in en flytande foundation, för det är många som inte gillar att använda pudriga produkter. Och jag har testat supermycket som jag skulle kunna ha tagit hem, men aldrig varit 100% nöjd och därför inte gjort det.

De som främst frågar om krämiga produkter är nämligen personer med mogen hy, så det har varit viktigt för mig att den foundationen jag tar hem ska funka bra med rynkor. Och jag har ju en väldigt djup rynka från näsvingen ner mot mungipan (medfödd, ej ålder) så jag kan testa väldigt enkelt vad som funkar och inte! Och hittills har det varit bara mineralfoundation som jag känner håller bäst och ser naturligast ut även på rynkor.

Men Dr. Hauschkas nya foundation är en mineralfoundation som enligt mig har alla positiva egenskaper som mineralfoundation har, fast den är flytande. Den håller min oljiga hy relativt matt (trots att den innehåller olja!) och dessutom funkar den jättebra även med min kindrynka :)

IMG_8896_111

Före foundation

IMG_8909_111

Efter foundation

- Annons -

IMG_8933_1¨11

Med transparent puder, uppljusande concealer och solpuder också.

Foundationen är väldigt enkel att applicera, jag brukar använda mina fingrar och den blir snabbt jämn och väldigt naturlig! Den blir dessutom nästan helt matt efter en kort stund, men jag brukar ändå fixera med lite transparent puder.

Man behöver bara ett tunt lager för bra täckning, och sedan brukar jag bara komplettera med en uppljusande concealer på vissa områden + puder så har man en perfekt bas.

Ni som inte har lika mycket rödflammigt i ert ansikte som mig, ni kommer kunna använda ett ännu tunnare lager och i princip se helt osminkade ut – men flawless!

foundationnyanser

Det enda negativa är att dessa fem nyanser är dom enda som finns, jag använder den ljusaste nyansen 01 som passar mig bra!

Dr Hauschka har inga planer på att utöka nyanssortimentet för tillfället, men jag hoppas att dom gör det inom kort när dom inser intresset.

Men förutom detta så får denna foundation utan tvekan 5 av 5 i betyg av mig!! ♥♥♥♥♥

före-efter-grundsmink

- Annons -

Superfint resultat eller hur? :)

Som sagt, den 1 februari kan ni handla denna på Byher.se!

- Annons -
Föregående artikelVinterhåriga ben (?)
Nästa artikelUnder eye makeup
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

12 KOMMENTARER

 1. Kul! Längtar efter att testa den och ha den i min sminkväska! Blir att skriva upp 1 februari i kalendern! Tack för en underbar blogg :)

 2. Den ser fin ut! Kanske skulle vara något för mig som har torr hy och har svårt att använda mineralpuder. Synd att det finns så få nyanser dock, framförallt med rosa underton för dom som har det. Dock har jag neutral till varm underton, så jag kan nog hitta en som funkar för mig, men det är alltid tråkigt när det inte finns något för alla :)

  • Ja absolut, annars hade jag inte börjat sälja den. Jag är väldigt noga med att bara sälja saker som funkar bra. I vissa fall med foundations så kan det ju vara så att alla inte passar allas hudtyper, men jag har använt denna både på personer med torr hy och fet hy, så det ska nog inte vara några problem!

 3. Spännande! Den ser jag fram emot :-) MEN nyanserna :-/ Drar någon av dem åt det rosa hållet och är ljus? Svårt att se såhär på bild..

  • Jag förstår att det är svårt att se, den ljusaste drar tyvärr åt det gula hållet. Skulle säga att den är typ som Soft Beige i yag mineral, eller en gulare variant av soft latte. Men det är dom nyanserna som är mest efterfrågade i shopen så det är ju bra på det viset, de få dom har är i alla fall väldigt vanliga nyanser!

    • Ja det stämmer, men den är mörkare än den ljusaste så jag nämnde inte den i mitt svar eftersom du frågade om en ljus :) nr 1 ska enligt beskrivningen vara normal också, men enligt mina ögon så är den mer åt det varma hållet.

     • Så fort jag får en foundation med en för gul ton på huden så blir den väldigt morotsorange och ser ut som en oompaloopma :-/ Jag har testat dyra märken som dior, clarence, lancome, clinique osv & får samma resultat av alla! Fattar inte. . Mineralfoundation funkar superbra! Men ibland får jag ett ryck att jag vill ha en flytande men ger snart upp… Samma med de ljusaste nyanserna i bb-cc creams… Kommer man kunna köpa prover på dessa eller är det full tub som gäller? Kommer den vara dyr? :-)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish