Olaplex behandling – mirakelbehandling som reparerar håret!

  - Annons -

  Har ni hört talas om Olaplex behandling? Jag var lite skeptisk till det först, för det som låter för bra för att vara sant är oftast det, men tji fick jag!

  En perfekt afterwork är för en skönhetsnörd som mig inte ett glas vin i solen, utan förra veckan så avslutade jag och Annika (på Creative Makeup) arbetsdagen med en hårbehandling på frisörsalongen Estetica i Uppsala. DET var underbart! :)

  Olaplex behandling är en hårbehandling som kan användas antingen på ett redan skadat hår, eller i förebyggande syfte vid t.ex. en blekning då man häller i Olaplex i själva blekningen. Man brukar säga att det inte går att reparera ett skadat hår, men det är precis vad den här behandlingen gör, Olaplex reparerar bindningarna i hårstrået med hjälp av en viss molekyl (tror att detaljerna kring receptet är hemliga) och hårets kvalitét blir direkt mycket bättre!

  Med andra ord, man kan bleka ett hår flera nyanser ljusare med hjälp av Olaplex, utan att kvalitén blir sämre. Och har man redan sönderblekt eller värmeskadat hår så kan man använda Olaplex som en reparerande behandling som lagar skadorna på hårstrået.

  olaplex behandling

  Behandlingen består av två steg hos frisören, och sedan får man med sig en liten flaska hem som man ska använda i duschen en gång i veckan för ett ännu bättre resultat.

  Så här går en Olaplex behandling till:

  - Annons -

  1. Olaplex No. 1 Bond Multiplier appliceras i hårfärgen om man ska färga/bleka håret, eller direkt i håret om man gör det som en hårbehandling. Det är lika flytande som vatten. Detta ska verka i minst 10 minuter (tror vi satt en kvart på salongen) men om man bleker eller färgar så verkar det så länge som det behövs.

  2. Olaplex No. 2 Bond Perfector innehåller samma aktiva ingredienser som den första behandlingen, men är krämbaserad. Den appliceras direkt efter att man har sköljt ur första behandlingen och ska verka i minst 10 minuter, men det är bara bra om den får sitta lite längre, speciellt på ett långt hår.

  3. Håret sköljs och avslutas med schampo och balsam.

  4. Olaplex No. 3 Hair Perfector är en flaska man får med sig hem som används en gång i veckan (i handdukstorkat hår, innan schampo och balsam). Det förlänger livslängden på hårfärgen och gör håret ännu mer starkt och friskt. Innehåller samma aktiva substans som i behandlingen på salongen.

  olaplex behandling hår

  Mitt resultat:

  Jag har aldrig haft så mjukt och lent hår i hela mitt liv, håret känns luftigt och lent som silke! Det har mycket mer glans och liv, och känns bra på alla sätt och vis! Om bara en vecka så ska jag till Monica Werner på Frisörerna och göra en liten förvandling och det här är en perfekt förberedelse inför det :)

  Jag har inte direkt ett problemhår men jag kan verkligen tänka mig att ni som har problem med friss och riktigt skadat hår kommer att se stor skillnad också.

  Efter några dagar så försvinner den extremt mjuka känslan, men det beror nog på alla mina produkter jag har i. För första gången jag duschade så hade jag inte i efterbehandlingen och då kändes håret galet mjukt igen ändå! Och det är inte en behandling som måste underhållas på det sätten, utan dom bindningarna som är reparerade är det permanent. Sen blir ju håret slitet med tiden igen, och då kan det vara bra att upprepa behandlingen.

  Men igår hade jag i efterbehandlingen och lät den verka i säkert en hel timme (låg i badkaret) och håret är sååå lent och mjukt idag! Nästan för mjukt och luftigt för att ligga snyggt haha. Love it! Och det är inte mjukt p.g.a. att det är silikoner kvar på stråna eller liknande, för behandlingen är fri från silikoner och sådana slags ingredienser.

  olaplex hemma

  - Annons -

  Här är en bild lånad från Esteticas facebooksida, en blekning som är gjort med Olaplex. Snyggt! Frisören Hadba som gjorde behandlingen på mig och Annika har svart hår och höll på att bleka slingor på sig själv samtidigt (för att sätta Olaplex på prov) hon blekte håret jätteljust och ändå var kvalitén hur bra som helst! Fantastiskt! :)

  Så en frisör som jobbar med Olaplex är absolut att rekommendera för er som vill bli ljusa inför sommaren! Jag minns inte exakt så jag kan säga helt fel nu (och det beror säkert på vilken salong ni går till också) men jag har för mig att en färgning med Olaplex kostar 700 kronor extra eller något sånt.

  Olaplex hemsida så kan ni söka på vilka salonger nära dig som gör detta. Men jag gjorde det som sagt hos Hadba på Estetica (vacksalagatan i Uppsala).

  Har någon av er testat Olaplex? Vad tyckte ni? :)

  Läs även: Är Olaplex bra eller dåligt för håret?

  - Annons -
  Föregående artikelHållbart nagellack
  Nästa artikelFavoritsminkning?
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag hade djupa röda pigment som jag aldrig fick bort efter att ha blekt och använt silvershampoo i evigheter. Gick till salongen till slut.. Jag ville först och främst bli av med det röda/orangea i håret som aldrig försvann och sedan bli ljus.. Ville bli mörkblond på toppen och göra balyage med betydligt ljusare toppar.. Detta innebar avfärgning, massa blekning och toning på mitt redan något smått risiga och missfärgade hår.. Jag valde använde olaplex längs igenom hela denna färgomvandlande process och måste erkänna.. Skeptisk var man men det funkar utan tvekan. Efter salong besöket har jag nu använt olaplex no 3 en gång hittills hemma. Mitt hår har aldrig varit i bättre skick, och detta är helt utan överdrift. Rekommenderas.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish