Olika mascaraborstar

  - Annons -

  Jag tänkte publicera ett “favorit i repris-inlägg” som jag skrev för lite mer än ett år sedan, som jag minns var väldigt uppskattat då :)

  Det handlar om olika sorters mascaraborstar! För det är väldigt ofta jag får frågor om just detta, vilken borste som är bäst och “vilken passar mina fransar?”. Och det här går inte att svara på exakt då det 1. beror på hur ens egna fransar ser ut och 2. vad man vill ha för resultat, separation/volym/längd o.s.v.

  Kan även tipsa om mitt stora mascaratest: Mascara bäst i test – Bästa Mascaran

  Det finns tusentals olika mascaror, själva ”mascarakrämen” har olika sorters formula, men det som gör allra störst skillnad på resultatet rent utseendemässigt är oftast mascaraborsten!

  Därför tänkte jag nu ha en liten grundgenomgång om vad de olika mascaraborstarna har för effekter och vilka ögonfransar dom passar bäst till :)

  - Annons -

  Olika mascaraborstar

  Jag har googlat fram lite olika bilder och gjort ett eget litet ihopklipp med olika former som jag tänkte prata om.

  Det finns många fler borstar än dessa, och dessutom kan varianterna kombineras med varandra, men nu kommer ni förhoppningsvis förstå vilka grundegenskaper ni ska titta efter!

  1. “Klassisk” rak mascaraborste – Alla fransar
  Den klassiska mascaraborsten är en bra borste om man är osäker på vilken man bör ha. Den är nämligen enkel att använda och passar de flesta ögonfransar då den både når de kortare fransarna samt ger längd och volym. Den är helt rak, eller nästan helt rak (många är lite smalare i toppen) och ger en lagom mängd mascara.

  2. Böjd mascaraborste – Raka fransar
  Den böjda mascaraborsten är till för att böja ögonfransarna och passar dom med väldigt raka ögonfransar. Jag kan även rekommendera en vattenfast mascara om du har raka fransar, den har en lättare formula och får fransarna att hålla sig böjda hela dagen.

  Du som redan har väldigt böjda fransar kan dock få för böjda med denna form, och då får man lätt mascaraprickar på ögonlocket.

  3. Tjock mascaraborste – Långa fransar
  En tjock mascaraborste ger mycket volym till ögonfransarna, och eftersom den får upp mycket mascarakräm så är den jättebra om man vill ha en intensiv och ”dramatisk” blick. Dock fungerar den inte jättebra till korta, raka och tunna ögonfransar, då det lätt tynger ner dom, man bör ha ganska långa och tjocka ögonfransar redan.

  Dessutom kan den vara svår och man har små ögon, eftersom den blir så stor jämfört med ögat.

  4. Gummiborste – Alla fransar
  Gummiborstar är det som oftast passar mina fransar bäst. Dom separerar bra eftersom piggarna är lite hårdare och mer ”bestämda” än mjuka strån. Men eftersom gummit är ganska mjukt och flexibelt så får man ändå volym och längd. Det är sällan man får mascaraklumpar med en bra gummiborste eftersom den kammar fransarna bra.

  En gummiborste passar alla fransar lite beroende på storleken, en tjock gummiborste är bättre för långa fransar medan en smal är bättre för korta.

  - Annons -

  5. Avsmalnande borste – Korta ögonfransar
  Har man korta ögonfransar så vill de flesta ha längd och volym för att de inte ska se så korta ut, samtidigt som man behöver en borste som når alla korta strån. Då är en avsmalnande form perfekt, alltså tjockare i utkanten och smalare i toppen. Då når man alla strån, även närmast ögonvrån, samtidigt som den lite tjockare ytterdelen ger mer längd och volym.

  6. Kamborste – Korta & tunna ögonfransar
  En platt kamborste av plast är bra om man vill separera ögonfransarna, det ger ett väldigt naturligt resultat om man bara lägger ett snabbt lager, men man kan även jobba fram mer längd om man arbetar mer med mascaran. En kamborste med piggar som sitter väldigt tätt ger mer längd och volym. Jag personligen är dock inte så mycket för kamborstar, har i alla fall inte testat någon som jag tycker är bra.

  Hoppas tipsen var till hjälp! :)

  Dessa borstar går ju att variera också, det finns gummiborstar som är tjocka, kamborstar som är böjda och tjocka borstar som är konformade, men man får dels kombinera de egenskaper som krävs och sedan testa sig fram.

  Kram! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish