Mascara Bäst i Test ⇒ Bästa Mascaran (2022) ⇔ (Recension)

  Alla länkar i inlägget är annonslänkar. Men många mascaror har jag köpt själv och är alltid 100% ärlig i mina recensioner :)

  - Annons -

  Här kommer ett stort mascara bäst i test! Jag har testat de populäraste mascarorna på marknaden för att hitta den bästa mascaran! Har du någon favorit eller en bra mascara du vill rekommendera?

  Innehållsförteckning:

  Mascarorna | Vinnarna | Recensioner | Frågor & Svar

  Jag kan säga såhär, om det varit ovanligt tyst här i bloggen den senaste tiden så är det för att jag arbetat på detta mascara-inlägg i två månader, haha. Inte riktigt, men nästan! 14 olika mascaror har jag satt på prov och kommer därefter fortsätta uppdatera detta inlägg med fler mascaror.

  Världens största ”mascara bäst i test” kanske detta blir till slut ;)

  - Annons -

  bästa mascaran, mascara bäst i test, mascara som håller, bästa mascaran, mascara recensioner, samlade recensioner om mascara

  Ett urval av de jag testat! För att hitta den bästa mascaran så tänker jag kontinuerligt uppdatera detta inlägg med nya mascaror vartefter jag testar dem. (Mascara bäst i test – Senast uppdaterad 2021.02.20)

  Om ni vill tipsa mig om någon bra mascara eller om ni har en favoritmascara som ni tycker är den bästa mascaran så lämna gärna en kommentar längst ner i detta inlägg!

  Mascara Bäst i Test

  Mascara bäst i test ⇒ Bästa mascaran 2021

  I detta stora mascara bäst i test har jag provat olika mascaror från olika märken. Jag har grundligt utvärderat dem på för och nackdelar, priser, mängd m.m för att hitta en testvinnare och kanske den bästa mascaran någonsin ;)

  Vinnarna är även uppdelade i olika kategorier eftersom olika mascaror är bra på olika sätt!

  Vill understryka också att jag skippat att ha med mascaror som jag själv säljer (som ni kan se i min webbshop creativemakeup.se) eftersom jag skriver så mycket om dom annars ändå :)

  Vilken är den bästa mascaran?

  Listan nedan innehåller alla mascarorna i testet, utan inbördes ordning.

  Mascarorna som testats i detta bäst i test:

  1. Indy Beauty – Curl It Up! Defining Mascara
  2. Indy Beauty – Raise the Volume! Volumising Mascara
  3. Loreal Mascara – L’Oréal Paris Telescopic Mascara
  4. Isadora Mascara – IsaDora Flashing Volume
  5. Maybelline Mascara – Lash Sensational Multiplying Mascara
  6. Max Factor Mascara – Masterpiece Max Mascara
  7. Max Factor Mascara – 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume
  8. Clinique Mascara – Clinique Lash Power Mascara
  9. Xlash Mascara
  10. Lancome Mascara – Lancôme Hypnose Mascara
  11. Clarins – Be Long Mascara
  12. Idun Mascara – Magna Lengthening Mascara
  13. Estee Lauder Mascara – Sumptuous Extreme Mascara
  14. Sensai Mascara – 38°C Volumising

  Klicka på länkarna för att hoppa mellan respektive mascara eller bläddra vidare för att se hela listan av detta mascara bäst i test.

  mascara bäst i test testvinnare, sensai & xlash mascara, bästa mascaran

  - Annons -

  Vinnarna har delats upp i dessa olika kategorier i mascara bäst i test:

   Klicka på länkarna för att hoppa direkt till testvinnaren i respektive kategori.

   


   

  Indy Beauty – Curl It Up! Defining Mascara Recension

  Egenskaper: Definierande Volym: 8,5 ml Prisklass: Medel

  Indy Beauty - Curl It Up! Defining Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”En mascara för långa, definierade ögonfransar. En smal mascaraborste med mjuka fibrer böjer och separerar fransarna för ett vackert resultat som håller hela dagen, utan att kladda eller smula. Kan byggas på efter varje applicering, men låt mascaran torka mellan appliceringarna. Oparfymerad & 100% vegansk mascara.”

  Pris i skrivande stund: 159:- (Länk)

  Indy Beauty - Curl It Up! Defining Mascara bäst i test

  Indy Beauty Curl It Up! Defining Mascara Recension:

  Applicering: Lättmålad! Man kan jobba mycket med borsten och fransarna. Den ger snabbt en kolsvart färg och fina fransar. Kan klumpa sig lite om man har mycket puder på fransarna (jag som pudrar mig så mycket) så försök vara försiktigt med fransarna när du pudrar dig.

  Mascaraborste: Väldigt mjuk och trevlig mascaraborste.

  Resultat: Har testat både att böja fransarna med tång och att skippa det. Mascaran blir lika fina oavsett! Mina fransar är inte svårböjda ska tilläggas, men få mascaror böjer dom så mycket utan tång som denna gör faktiskt. Bra separation (inte super-kammande, men ändå separerade) och även mycket volym. Den beskrivs inte som en volymmascara men jag tänker mer på volym än separation.

  - Annons -

  Hållbarhet: Jättebra jämfört med många mascaror, men inte helt flawless då den färgar av sig pyttelite under ögat för mig. Vilket nog beror på min oljiga hy. Tror den håller bra på de flesta andra!

  Enkel att tvätta bort? Inga svårigheter att tvätta bort! Varken med ögonmakeupremover (micellärt vatten) eller med varmvatten och min vanliga rengöring.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Lättmålad
  + Fin volym!
  + Vegansk
  Inte klockren hållbarhet på oljig hy

  Sammanfattning: Indy Beauty curl it up defining mascara är verkligen en mascara för mig, om den bara hade hållit lite bättre! Men om jag använder ögonprimer och pudrar huden under ögonen ordentligt så tror jag att det kommer gå bra ändå. Jag kommer nog fortsätta använda den även om den inte vinner mascara bäst i test! Skönt att slippa ögonfransböjare! :)

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 4 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Indy Beauty – Raise The Volume! Volumising Mascara Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 12,5 ml Prisklass: Medel

  Indy Beauty - Raise The Volume! Volumising Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Mascaran ska ge ögonfransarna maximal volym. Mascaraborsten med fibrer ska skapar ett vackert resultat med tjocka & fylliga fransar som håller hela dagen, utan att kladda eller smula. Ska gå att byggas på efter varje applicering, men låt mascaran torka mellan appliceringarna. Oparfymerad & 100% vegansk mascara.”

  Pris i skrivande stund: 159:- (Länk)

  Indy Beauty - Raise The Volume! Volumising Mascara bäst i test

  Indy Beauty Raise The Volume! Volumising Mascara Recension:

  Applicering: Lättmålad och snabbmålad! Enkel på underfransarna och bra precision trots att borsten är stor.

  Mascaraborste: Stor och mjuk borste som verkligen är kammande. Det är inte helt vanligt med såhär feta borstar som också kammar effektivt.

  Resultat: Mycket fin längd och separation. Stor borste är inte = volym har jag insett av detta inlägg. Tycker denna ger mer separation och längd än volym.

  Hållbarhet:Ganska bra men färgar av sig en del under ögonen på mig. Kan bero på att jag har oljig hy. Jag får så himla fina ögonfransar av denna och gillar allt med den, så synd att den inte håller klockrent för då hade det varit en ny favorit!

  Enkel att tvätta bort? Inga svårigheter att tvätta bort! Varken med ögonmakeupremover (micellärt vatten) eller med varmvatten och min vanliga rengöring.

  Övrigt: Bra pris för en mascara! Men inte bara det utan innehållet på 12,5 ml är oerhört bra! Detta gör mascaran ännu mer prisvärd då man får mycket för pengarna.

  Skillnad på Indy Beauty curl it up & Raise the volume: Det roliga är att jag skulle vilja byta produktbeskrivning på dessa till tvärtom. Att Curl it up ger mer volym och att Raise the volume är mer separerade och längd. I alla fall på mina ögonfransar! :) Förutom det så håller Curl It Up lite bättre på mig än vad Raise The Volume gör, volymmascaran färgar av sig lite mer under ögat (har testat på varsitt öga samma dag och kunde därför se skillnaden tydligt). Samt att Indy Beauty Raise The Volume innehåller större mängd, 12,5 ml jämfört med Curl It Up som innehåller 8,5 ml.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Prisvärd & stor mängd!
  + Vegansk
  + Separerar och förlänger fransarna.
  Mindre volym än utlovat
  – Inte klockren hållbarhet på oljig hy

  Sammanfattning: Indy Beauty Raise the volume mascara är precis en sådan mascara jag är ute efter då jag personligen föredrar separerade fransar över volym. Men eftersom den beskrivs som en volymmascara så kan jag inte riktigt ge den ”full pott” ändå. Men oerhört fina fransar och jag ska testa pudra ordentligt under ögonen och se om den håller bättre då – i sådana fall kommer den användas flitigt!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Loreal Mascara – L’Oréal Paris Telescopic Mascara Recension

  Egenskaper: Förlänger & Separerar Volym: 8 ml Prisklass: Medel

  Loreal Mascara - L'Oréal Paris Telescopic Mascara Recension, bästa mascaran, mascara bäst i test,

  Produktbeskrivning:

  ”Telescopic Mascara är den första mascaran från L´Oréal Paris som både förlänger och separerar ögonfransar. Med en flexibel multiborste med hög precision separerar och förlänger den ögonfransarna på ett fint sätt, utan att klumpa.”

  Pris i skrivande stund: 165:- (Länk)

  Loreal Mascara - L'Oréal Paris Telescopic Mascara bäst i test

  L’Oréal Paris Telescopic Mascara Recension:

  Applicering: Första gången jag använde denna så blev den jättesnygg direkt på ena ögat, medan andra ögat var mer svårjobbat p.g.a. för mycket mascarakräm. Då insåg jag att man behöver hålla borsten i rätt vinkel så att den kammar ordentligt, eftersom den inte har jämnt med piggar runt hela borsten. Men superbra precision!

  Mascaraborste: Lite sladdrig gummiborste, jag föredrar en stadigare som man kan trycka lite mer med. Men annars bra.

  Resultat: Lagom separation (beror lite på hur man håller borsten) och bra volym. Fint resultat! Underfransarna blev fina och definierade! Tror verkligen att det är en bra mascara för personer med kortare ögonfransar!

  Övrigt: Denna mascara är verkligen populär! Jag är med i många skönhetsgrupper på Facebook och varje gång någon frågar om mascara-tips så rekommenderas denna. Så oavsett vad jag säger så kan ni tänka på att den är väldigt omtyckt av många! :)

  Hållbarhet: Färgade av sig lite, mest uppe (så det beror nog på min oljiga hy) men lite nere också.

  Enkel att tvätta bort? Lätt att tvätta bort!

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Fin längd och volym
  + Superbra precision
  + Jättefina underfransar!
  Man måste hålla borsten i rätt vinkel för att få den kammande effekten.

  Sammanfattning: Jag vet att L’Oreal Paris Telescopic Mascara är super-poppis och vinnaren i flera ”mascara bäst i test”! Jag tror detta är en bra mascara för personer som har lite svårjobbade ögonfransar? För jag har använt denna två gånger och båda gångerna har den blivit snyggast på mitt ”sämre öga” där fransarna är lite mer svårjobbade. Det var intressant :) För mig personligen så gillar jag inte den sladdriga borsten och den färgade av sig lite väl mycket på ovansidan av ögat för att jag ska kunna använda den regelbundet.

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Isadora Mascara – IsaDora Flashing Volume Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 9 ml Prisklass: Budget

  Isadora Mascara - IsaDora Flashing Volume Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Flashing Volume från Isadora ger ögonfransarna otrolig volym och en illusion av lösögonfransar. Den unika borsten med ihåligheter ger dubbel mängd mascara, för jämn täckning och fylliga fransar. Borsten är gjord för att separera och definiera varje ögonfrans.”

  Pris i skrivande stund: 149:- (Länk)

  Isadora Mascara - IsaDora Flashing Volume bäst i test

  IsaDora Flashing Volume Recension:

  Applicering: This I like! Väldigt mycket kräm på en gång. Det räcker att doppa borsten en gång per öga. Väldigt snabb applicering! Man behöver inte jobba så mycket med borsten för att få det fint. Det går att jobba mycket med fransarna och bygga upp mer volym och längd om man önskar det. Enkel även på underfransarna – som blev väldigt långa.

  Borste: Kammar stråna fint. Toppen av borsten är lika bred som resten, så om man har svårt att komma åt i ögonvrån så kanske man önskar en borste med smalare topp. Men bra precision för mina fransar.

  Resultat: Väldigt fylligt närmast roten och separerade toppar. En kombo som inte är jättevanlig faktiskt. Gillar det starkt!

  Övrigt: Ibland när man drar upp borsten så kommer det en ovanligt stor klutt på toppen som man måste skrapa av mot kanten på hylsan.

  Hållbarhet: Jag var svart på huden både över och under ögat efter en hel dag med denna mascara. Det var svart längre ner under ögat än var mina underfransar når, vilket måste innebära att den smulat under dagen och därmed färgat svart under ögat.

  Enkel att tvätta bort? Ja! Både med min vanliga makeupremover (micellärt vatten) och med vanlig ansiktsrengöring och vatten.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Ger mycket volym
  + OCH separerar
   Håller inte hela dagen

  Sammanfattning: IsaDora Flashing Volume hade varit en klockren mascara för mig som älskar både volym och separation – OM hållbarheten bara hade varit bättre. Hållbarheten är för mig en deal breaker. (Observera mitt ”problem” långa fransar och oljig hy). Annars tror jag faktiskt att den hade kammat hem förstaplatsen som mascara bäst i test, mina fransar blir verkligen galet fina!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Maybelline Mascara – Lash Sensational Multiplying Mascara Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 10,7 ml Prisklass: Budget

  Maybelline Mascara - Lash Sensational Multiplying Mascara Recension, bästa mascaran, mascara bäst i test, budget mascara

  Produktbeskrivning:

  ”Lash Sensationel från Maybelline är en volymmascara som ska ge dig solfjäderformade fransar med fantastisk volym. Med den flexibla böjda borsten kan du med de inre borsthåren fånga och framhäva varje frans och med de yttre breder du ut fransarna som en solfjäder.”

  Pris i skrivande stund: 129:- (Länk)

  Maybelline Mascara - Lash Sensational Multiplying Mascara bäst i test

  Maybelline Lash Sensational Multiplying Mascara Recension:

  Bästa mascaran i budget-kategorin – Lågt pris för hela 10,5 ml!

  Applicering: Det kommer lagom med kräm för varje drag. Går att jobba länge och mycket med borsten! Bra precision i ögonvrån och underfransar trots tjock borste. Väldigt kammande!

  Mascaraborste: Stor och böjd gummiborste som är väldigt kammande. Kommer åt varenda ögonfrans.

  Resultat: Många ögonfransar! Volym och separation samtidigt. Har nog aldrig testat en mascara som fått mina ögonfransar att se ut att vara så många. Jag förstår varför den heter ”Multiplying Mascara” :)

  Hållbarhet: Bra för att vara en budgetmascara! Färgade av sig pyttelite under ögonen bara.

  Enkel att tvätta bort? Lätt att tvätta bort, både med micellärt vatten och med varmvatten och vanlig rengöring.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Många ögonfransar!
  + Borsten kommer åt varenda frans
  + Prisvärd med mycket innehåll
  Färgar av sig pyttelite under ögonen

  Sammanfattning: Maybelline Lash Sensational Multiplying Mascara kommer jag absolut använda mer! Inte en hållbarhet som jag litar på vid viktiga tillfällen, men fina och många ögonfransar och en bra vardagsmascara. Vinner absolut ”mascara bäst i test” vad gäller budgetmascaror!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 4 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Max Factor Mascara – Masterpiece Max Mascara Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 7,2 ml Prisklass: Medel

  Max Factor Mascara - Masterpiece Max Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Masterpiece Max Mascara från Max Factor är en volymmascara som ska omedelbart ge tjocka och definierade ögonfransar utan klumpar. Deras högteknologiska iFX-borste ska ge ett läckert resultat på bara ett par sekunder.”

  Pris i skrivande stund: 169:- (Länk)

  Max Factor Mascara - Masterpiece Max Mascara bäst i test

  Max Factor Masterpiece Max Mascara Recension:

  Fun fact: Det här är den mascaran jag använde när jag började sminka mig i tonåren. Jag använde den i flera, flera år! :) Doften/lukten (som dock inte är särskilt speciell) påminner mig om old times haha.

  Applicering: Den här gamla godingen är inte så dum! Snabbjobbad, separerar fint, lagom med färg på borsten – ganska lite men ändå tillräckligt. Påbyggbar men snyggare om man inte gör det, för den separerar inte lika fint då.

  Mascaraborste: Bra precision och en gummiborste som kammar fint! Smal topp som gör det lätt att komma åt i ögonvrån.

  Resultat: I remember why I liked it! Jag har alltid gillat separerade fransar, inga klumpar och inget krångel. Men ändå kolsvart resultat och långa ögonfransar. Mycket bra!

  Enkel att tvätta bort? Ja! Både med min vanliga makeupremover (micellärt vatten) och med vanlig ansiktsrengöring och vatten.

  Hållbarhet: Mitt vanligaste klagomål. Jag var svart både över och under ögat i slutet av dagen! Det var svart längre ner under ögat än var mina underfransar når, vilket måste innebära att den smulat under dagen och därmed färgat svart under ögat.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Separerar fint och ger långa fransar
  + Klumpar inte.
  Håller inte hela dagen

  Sammanfattning: Maxfactor Masterpiece Max Mascara är perfekt för dig som gillar separerade men kolsvarta och långa ögonfransar. Ger ett naturligt resultat. Dock är hållbarheten är för mig en deal breaker. (Observera mitt ”problem” långa fransar och oljig hy). Minns det sedan förr också, hur man gick och drog med fingret på ögonlocket för att få bort svärtan!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Max Factor Mascara – 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 9 ml Prisklass: Budget

  Max Factor Mascara - 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Max Factor 2000 Calorie Mascara ska ge tredubbla volymen på dina ögonfransar! 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume har en formula som gör även de tunnaste fransarna tjocka och ger dem upp till 300% volym direkt. Kan enkelt tvättas bort med en mild sminkborttagning / makeup remover, så även de med känsliga ögon eller de som använder linser kan använda denna mascara.”

  Pris i skrivande stund: 139:- (Länk)

  Max Factor Mascara - 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume bäst i test

  Max Factor 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume Recension:

  Applicering: Lättmålad! Separerar fint även fast den inte ”kammar” så mycket. Lagom med färg.

  Mascaraborste: Mjuk och trevlig borste med smal spets som ger fin separation.

  Resultat: Separerade fransar och ett milt resultat. Det utlovade ”Dramatic Volume” kan jag dock inte hålla med om. Mer en vardagsmascara!

  Hållbarhet: Bara lite mörkt under ögat. Inget över ögonen.

  Enkel att tvätta bort? Lätt att tvätta bort, inga konstigheter.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Prisvärd med bra innehåll (9 ml)
  + Lättmålad och fint resultat
  Inte lika mycket volym som utlovat

  Sammanfattning: Max Factor 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume är en bra vardagsmascara skulle jag säga :) När jag inte gör en ordentlig ögonmakeup utan bara har mascara, då gillar jag ett naturligt resultat. Bra hållbarhet för att vara så billig också! Dock får den lite minuspoäng på att den utlovar mycket mer volym än vad jag upplever att den ger.

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Clinique Mascara – Clinique Lash Power Mascara Recension

  Egenskaper: Förlängande Volym: 6 ml Prisklass: Medel

  Clinique Mascara - Clinique Lash Power Mascara Recension bäst i test

  Produktbeskrivning:

  ”Lash Power Mascara från Clinique ska vara fuktsäker i upp till 24 timmar och klara både fuktighet och tårar. Det ska räcka med varmt vatten för att tvätta bort. Borsten ska ge vackert långa fransar, och även längd till de allra kortaste av ögonfransarna. Clinique mascara 38 grader är även oftalmologiskt testad.”

  Pris i skrivande stund: 245:- (Länk)

  Clinique Mascara - Clinique Lash Power Mascara Recension

  Clinique Lash Power Mascara Recension:

  Applicering: Separerar fint och går att jobba mycket med fransarna. Går att bygga upp men man måste då doppa två gånger, för det är inte jättemycket mascarakräm på borsten. Enkel även på underfransarna.

  Borste: Bra precision och jag gillar att borsten är smal och lång. Gillar även att den är mjuk, den kammar fint fast den inte är av gummi.

  Resultat: Klumpar jättemycket på mig! Nästan så jag blir osäker på om jag fått ett måndagsexemplar. Det syns tydligt på bilden vad jag menar. Det blev inte fint.

  Enkel att tvätta bort? Ja! Halvenkel med min vanliga makeupremover (micellärt vatten), den försvann inte direkt men det gick. Med vanlig ansiktsrengöring och vatten var det inga problem alls!

  Hållbarhet: Svart under ögat i slutet av dagen. Den håller för fukt och olja men jag var svart längre ner under ögat än var mina underfransar når, vilket måste innebära att den smulat under dagen och därmed färgat svart under ögat. Men den hade inte färgat av sig på ögonlocket så den passar oljig hy på det sättet.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Lätt att tvätta bort i varmt vatten (40+ grader).
  +
  Håller för tårar och fukt utan att kladda.
  + Bra borste för enkel applicering.
  Klumpar sig, inget fint resultat på mina fransar.

  Sammanfattning: Jag googlade ”Clinique Lash Powder Mascara recensioner” och blir mer och mer säker på att jag fått ett måndagsexemplar, eftersom många verkligen gillar den! Själv gillar jag verkligen borsten och hade den inte smulat så hade den säkert hållit bra också. Jag får kanske köpa en ny och uppdatera denna recension :) Men om den ska vara såhär klumpig så är det verkligen en dealbreaker för mig och hamnar på sista plats som mascara bäst i test.

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 1 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Xlash Mascara Recension

  Egenskaper: Förlängande Volym: 7 g Prisklass: Medel

  Xlash Mascara Recension, bästa mascaran, mascara bäst i test

  Produktbeskrivning:

  ”Xlash Mascara ska hjälpa till att få maximal längd på ögonfransarna. Mascaran har vårdande egenskaper och en smart borste som gör att mascaran inte klumpar. Xlash Mascara ska även ge extra volym och 100% färg till varje ögonfrans. Den har en hög koncentration av kolsvarta pigment och säkerställer en rik och djup färg.”

  Pris i skrivande stund: 169:- (Länk)

  Xlash Mascara Recension bäst i test

  Xlash Mascara Recension:

  Nästan den bästa mascaran! Plats nummer två som mascara bäst i test!

  Applicering: Mycket färg på en gång och man kan jobba länge med borsten, vilket jag gillar! Min frisör tipsade mig om Xlash Mascara och sa ”äntligen har jag hittat rätt!”.

  Mascaraborste: Stor och böjd borste. När jag såg den så tyckte jag inte att den såg så bra ut faktiskt, men den kammar fint och ger bra precision!

  Resultat: Volym och längd! Inte jätteseparerade ögonfransar men ändå ”fint borstade” skulle jag säga. Tycker eventuellt att den är lite otymplig dock, jag råkade kladda en del på ögonlocket.

  Övrigt: Det som kladdade på huden var väldigt enkelt att ta bort med en torr tops!

  Hållbarhet: Klockren hållbarhet!! Inte ett spår av smul eller kladd. Väldigt nöjd!!

  Enkel att tvätta bort? Enkel att tvätta bort, både med micellärt vatten och min vanliga rengöring och varmvatten.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Sitter hela dagen!
  +
  Inget klumpande eller kladdande.
  + Kolsvart
  Lite otymplig borste

  Sammanfattning: Fullträff! Gillar att jag kan jobba länge med borsten, resultatet blir fint med lagom volym, separation och framför allt fin längd. Och så sitter den bra hela dagen också! Hade inte Sensai varit med i detta ”mascara bäst i test” så hade Xlash kammat hem vinsten! Jag får lite snyggare fransar av Sensai, men dom har nästan en delad förstaplats!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Lancome Mascara – Lancôme Hypnose Mascara Recension

  Egenskaper: Förlänger, Markerar & Volymgivande Volym: 6,5 g Prisklass: Lyx

  Lancome Mascara - Lancôme Hypnose Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Hypnôse från Lancômes är en av deras bästa och populäraste mascaror! Den ska göra ögonfransarna upp till 6 gånger fylligare och ska kunna målas i flera lager samtidigt som fransarna håller sig separerade. Ska passa alla typer av ögonfransar.”

  Pris i skrivande stund: 329:- (Länk)

  Lancome Mascara - Lancôme Hypnose Mascara bäst i test

  Lancôme Hypnose Mascara Recension:

  Applicering: Lättjobbad och snabbjobbad! Man kan jobba länge med borsten utan att formulan torkar eller klumpar, men det behövs typ inte för de blir fina av bara några drag.

  Mascaraborste: Trevlig mjuk borste! Bra precision, även på underfransarna.

  Resultat: Kolsvarta ögonfransar fin volym! På dessa bilder så ser fransarna dock inte jättefina ut (?) måste jag säga. Men jag har använt den flera gånger och tycker att dom blir jättefina faktiskt! Mer volym än separation, men ändå fint borstade liksom. Nöjd!

  Hållbarhet: Färgar litegrann under ögonen, men annars väldigt bra. Höll bra även en dag då jag skottade snö samtidigt som det snöade mycket blötsnö :)

  Enkel att tvätta bort? Inga svårigheter att tvätta bort.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Inget smulande eller kladdande.
  +
  Bra formula & borste för lätt applicering. 
  +
  Snabbmålad!
  Aningen dyr för mängden.

  Sammanfattning: Lancome Hypnose Mascara ger jättefina fransar och väldigt snabbmålad! Litar inte på hållbarheten 100% om jag ska göra någonting viktigt, då den ändå har en tendens att färga av sig lite under ögonen. Men tror att den håller väldigt bra på de flesta! Över 300 kronor för 6,5 gram är i det lyxigaste laget, men hade den bara haft lite bättre hållbarhet så hade jag nog sagt att den är värd pengarna :) Hade den haft klockren hållbarhet så hade den absolut tävlat om förstaplatsen som mascara bäst i test!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 4 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Clarins Be Long Mascara Recension

  Egenskaper: Förlängande Volym: 5 g Prisklass: Medel

  Clarins Be Long Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Be Long från Clarins ska vara en revolutionerande mascara som ger längre fransar och böjer dem perfekt. Med en formula berikad med ett komplex som ska stimulerar franstillväxten och hög koncentration av färgpigment. Carnauba wax och film-forming polymers, omsluter fransarna och ska ge längre och mer böjda fransar.

  Flexibel & mjuk borste. Storleken och den turbinliknande formen ska ta tag i alla fransarna och täcka dem från roten till topp. Det böjda kamsystemet ska garantera perfekt vårdande fransar utan klumpar. Ju oftare du använder Be Long Mascara på dina fransar, desto mer ska de växa.”

  Pris i skrivande stund: 259:- (Länk)

  Clarins Be Long Mascara bäst i test

  Clarins Be Long Mascara Recension:

  Applicering: Mycket lättjobbad och snabb! Ett dopp räcker till hela ögat och det blir fint med bara några få drag. Mycket svärta.

  Borste: Separerar och kammar stråna jättebra. Gummiborste med smal topp, bra precision! Jag gillar den!

  Resultat: Jättefint resultat, speciellt för att gå så himla snabbt! Separerade fransar med fin volym.

  Hållbarhet – Smular och färgar av sig på ögonlocket (i alla fall på mig med oljig hy).

  Enkel att tvätta bort? Ja! Mycket enkel faktiskt. Både med makeup remover (micellärt vatten) och med vanlig ansiktsregöring och vatten.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Borstar fransarna perfekta & separerar väldigt bra!
  +
  Når enkelt även de minsta fransarna.
  –  Smular och kladdar under dagen.
  5 gram är minsta laget

  Sammanfattning: Så ledsen att den höll så dåligt! För jag var så nöjd annars! Hade förväntat mig mycket mer. Hållbarheten är en dealbreaker. Men i övrigt jättefina fransar!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Idun Mascara – Magna Lengthening Mascara Recension

  Egenskaper: Volymgivande & Separerar Volym: 12 ml Prisklass: Medel

  Idun Mascara - Magna Lengthening Mascara Recension

  Produktbeskrivning:

  ”Magna Lengthening från Idun minerals är en förlängande mascara som ska ge extra långa, separerade och fylliga ögonfransar. Mascaran har en smal, mindre borste som är speciellt utvecklad för att passa personer med korta ögonfransar för en smidig och enkel applicering.

  Magna Lengthening Mascaran innehåller högrenade mineraler för att ge en intensiv färg. Oftalmologiskt testad som passar dem med känsliga ögon och kontaktlinser. Mascaran är 100% vegansk och parfymfri.”

  Pris i skrivande stund: 219:- (Länk)

  Idun Mascara - Magna Lengthening Mascara bäst i test

  Idun Minerals Magna Lengthening Mascara Recension:

  Applicering: Väldigt lätt formula, mycket färg och mycket kräm på en gång. Man kan jobba med fransarna och borsta länge utan att den torkar eller blir klumpig. Enkelt att lägga två lager också om man önskar mer volym.

  Borste: Lång med konformad och mjuk borste, jag gillar den! Lång men smal :) Bra precision både i ögonvrån och på underfransarna.

  Resultat: Separerar lagom, mer volym och längd än separation. Jättefina kolsvarta fransar!

  Övrigt: Vinnaren av ”mascara bäst i test – känsliga ögon” då den är parfymfri och oftalmologiskt testad.

  Hållbarhet: Håller bra för oljig hy! Var inte svart alls på ögonlocken där fransarna slår emot när jag tittar. Däremot lite mörk under ögonen och såg några smulor innan jag tvättade bort.

  Enkel att tvätta bort? Ja! Både med makeup remover (micellärt vatten) och med vanlig ansiktsregöring och vatten.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Fin volym
  +
  Stor förpackning, 12 ml
  +
  Vegansk
  Smular lite dagen

  Sammanfattning: Idun Minerals Magna Lengthening Mascara mascara ger dig mycket för pengarna, 12 ml är jättebra! Jag gillar både appliceringen och resultatet, en mycket trevlig mascara! Lite synd att den smular bara, det drar ner betyget. Men jag använder ganska mycket puder också (pga min oljiga hy) och det lägger sig ju litegrann på fransarna även fast jag försöker akta dom. Så kanske håller bättre på någon annan! :)

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 3.5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Estee Lauder Mascara – Sumptuous Extreme Mascara Recension

  Egenskaper: Förlängande & Volymgivande Volym: 8 ml Prisklass: Lyx

  Estee Lauder Mascara - Sumptuous Extreme Mascara Recension, bästa mascaran

  Produktbeskrivning:

  ”Sumptuous Extreme Mascara från Estee Lauder ger omedelbar, extrem volym utan klumpar. Ögonfransar ska bli dramatiskt längre & vackert böjda. Genom dess Extreme Bold Volume™ formula med tre olika volymgivande fibrer fungerar mascaran nästan som ögonfransförlängning då fransarna multipliceras.

  • Vinnare av KICKS Beauty Awards 2017 som den bästa mascaran.”

  Pris i skrivande stund: 355:- (Länk)

  Estee Lauder Mascara - Sumptuous Extreme Mascara bäst i test

  Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara Recension:

  Applicering: Snabbmålad och ger en trevlig mängd kräm! Inte för mycket och inte för lite. Inte suverän precision i ögonvrån dock, trots att borsten är smalare i toppen.

  Mascaraborste: Stor, mjuk borste vilket bidrar till en snabbare applicering.

  Resultat: Fin volym! Trodde att man skulle få mer volym eftersom borsten är så stor, men gav ändå bra separation och längd! Väldigt fina fransar :)

  Hållbarhet: Färgade av sig på ovansidan bara = håller ej jättebra för oljighet men smular inte heller! Vet en följare som använder denna och var supernöjd förutom just hållbarheten, för henne kladdar den i  ”yttre hörnen under halva ögat”.

  Enkel att tvätta bort? Väldigt enkel att tvätta bort! Inga konstigheter.

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Ger volym & längd!
  +
  Enkel att applicera & klumpar inte.
  Inte klockren hållbarhet

  Sammanfattning: Estee Lauder Sumptuos Extreme Mascara hade kunnat vara värd pengarna om den bara hade haft lite bättre hållbarhet! Men har man inte oljig hy som jag (eller använder ögonprimer) så tror jag ändå att den håller bra. Så ändå en mascara jag kan rekommendera! Även utsedd till bästa mascaran i KICKS Beauty Awards 2017 ”mascara bäst i test” och jag vet flera som är väldigt nöjda med denna!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 4 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Sensai Mascara – 38°C Volumising Recension

  Egenskaper: Volymgivande Volym: 6 ml Prisklass: Lyx

  Sensai Mascara - 38°C Volumising Recension bästa mascaran

  Produktbeskrivning:

  ”38°C Volumising från Sensai är världens första vattenfasta mascara som är resistent mot vatten, svett och tårar. Tvättas bort med varmt vatten på 38 grader eller varmare. Ska ge snygga, naturliga ögonfransar och med sin lilla borsten göra att mascaran lätt kan appliceras ända från fransroten. Innehåller silke extrakt för att ge både vård och fukt till ögonfransarna.”

  Pris i skrivande stund: 255:- (Länk)

  Sensai Mascara - 38°C Volumising Recension bäst i test, bästa mascaran

  Sensai 38°C Volumising Mascara Recension:

  Bästa mascaran! Vinnaren i mitt ”mascara bäst i test” som ger jättefina ögonfransar, otrolig volym och framför allt klockren hållbarhet i ur och skur!

  Applicering: Trevlig krämig formula som ger mycket färg direkt! Man kan inte ”jobba” så mycket med fransarna utan det kändes mer som att jag målade dom som dom redan är naturligt – fast bättre. Tror den är toppen för både korta och väldigt långa fransar!

  Borste: Liten spiralborste, väldigt bra precision samtidigt som den ger mycket kräm. Jättebra på underfransarna!

  Resultat: Inte så separerade fransar, utan mer volym och färg. Men jättefina!

  Hållbarhet: ÄNTLIGEN en mascara som håller måttet! Jag upplever faktiskt att 38-gradersmascaror är the way to go. Smular inte, kladdar inte och fransarna var lika fina hela dagen!

  Enkel att tvätta bort? Med min ögonmakeup remover (micellärt vatten) typ omöjligt. Med varmvatten och min vanliga ansiktsrengöring? Ja ganska, men det går ju inte att jämföra med mascarorna med sämre hållbarhet. Men det är det ju värt! Den gick bort utan större insats! :) Inte svårt men inte enkel heller!

  Fördelar (+) och Nackdelar (-):

  + Jättefina fransar med volym!
  + Krämig och trevlig formula
  + Sitter snyggt hela dagen!
  Innehåller bara 6 ml.

  Sammanfattning: Sensai 38°C Volumising Mascara min favorit av de jag recenserat hittills i detta mascara bäst i test-inlägg! Jättefina fransar och bra hållbarhet! Misstänker att den är bäst för fransar som mina, som är lättböjda med tång och ganska långa. Vet inte hur bra den formar bångstyriga fransar (?) eftersom jag upplever att man inte kan ”jobba” så mycket med borsten. Men jag älskar den verkligen!

  → Läs fler recensioner & köp denna på Nordicfeel.se!

  Betyg: 5 / 5 likes!

  Hoppa tillbaka till toppen ⤴


   

  Hur har jag utfört detta mascara bäst i test?

  • Utan ögonprimer. Har man som mig oljiga ögonlock så kan det få mascaran att kladda, så för att se den äkta hållbarheten på mascaran så skippade jag primer.
  • Jag har böjt ögonfransarna med tång innan användning. Jag använder alltid tång och det blir en mer rättvis bedömning om jag gör som jag alltid gör.
  • I mestadels inomhusmiljö. Så de är inte supertestade i t.ex. snö/regnväder eller annan väldigt påfrestande miljö.
  • Minst en heldag per mascara, vissa flera användningar. Om man använder en mascara i t.ex. en hel månad så kan det finnas ännu mer att säga om varje mascara, men då skulle detta mascara bäst i test-inlägg ta ett helt år att göra :)

  Mina grundförutsättningar: oljig hy & långa fransar:

  Som makeupartist får jag ofta frågan ”vilken är den bästa mascaran?” men det är individuellt. Eftersom det beror på vad du har för önskemål om resultat, hur dina fransar är samt om du har något specifikt problemområde (t.ex. tåriga ögon, fet hy o.s.v). Med andra ord, om jag dissar en mascara i detta inlägg så kan det hända att du kommer älska den. Det kan alltså vara en bra idé att även läsa fler produktrecensioner!

  Så för att få en rättvis bild av mina recensioner så tänkte jag först berätta om mina egna förutsättningar!

  Jag har oljig hy vilket försämrar hållbarheten. När ögonfransarna nuddar brynbenet så färgar den av sig. Om mascaran smular så fastnar de smulorna på huden under ögat och smetas ut.

  Mina ögonfransar är ganska långa, lättböjda och halvlätta att jobba med. Inte jättelätta men absolut inte svåra heller.

  Mascara Bäst i Test – Bästa mascaran för oljiga ögonlock

  Eftersom jag har oljig hy och därmed också oljiga ögonlock så har detta mascara bäst i test kanske mest gått ut på att hitta den bästa mascaran för oljiga ögonlock. En mascara som inte kladdar på ögonlocken är ett måste! Många av dessa mascaror fungerar förmodligen utmärkt för dig med torr hy och korta fransar.

  Den bästa mascaran för oljiga ögonlock som fungerade bäst för mig är Sensai 38°C Volumising Mascara (adlink) och Xlash Mascara (adlink).

  mascara som håller, hur får man mascaran att hålla, kladda, oljig hy, problem smink hållbarhet

  Ursäkta det extremt dåliga ljuset på denna bild, jag fotade lite snabbt inne i badrummet innan jag tvättade bort sminket :) Ville bara visa att när jag säger ”dålig hållbarhet” så är det inte jag som är kräsen och pedantisk, utan jag blir verkligen mörk!

  Detta är efter en hel dag med Clarins Be Long mascara som jag recenserade i inlägget. Men på en person som inte har oljig hy så kanske den håller jättebra!

  Hur får man bort vattenfast mascara?

  För att ta bort vattenfast mascara så är en oljebaserad makeup-remover allra bäst enligt mig. Jag kan rekommendera Yves Rocher Express Eye Makeup Remover (adlink) som är en väldigt effektiv tvåfasig sminkborttagning. Jag har använt den i många år nu faktiskt.

  Olja löser upp smink, vilket är bra när man ska tvätta bort sminket! Men det är också ett problem för personer med oljig/kombinerad hy, inklusive mig själv, då mascaror som annars håller bra börjar kladda p.g.a att oljan löser upp. Gäller även vattenfasta mascaror, eftersom vattenfast inte är oljefast!

  Här är en gammal bild på denna Yves Rocher Eye Makeup Remover från när jag bloggade om den första gången i feb 2014. Alltså 7 år sedan i skrivande stund! Galet :)

  Vad innehåller mascara?

  Vanligtvis är mascara gjord av en kombination av oljor och vaxer som ger dess konsistens, pigment för färgen och konserveringsmedel som är avsedda att förhindra klumpande eller separering.

  Ingredienserna kan skilja sig lite beroende på om det är t.ex. en vegansk mascara, vattenfast mascara eller har andra specifika egenskaper.

  Vissa mascaror innehåller också fibrer, vilket enkelt förklarat är små ludd-partiklar som lägger sig som en liten förlängning på ögonfransen.

  Vilken mascara för fransförlängning?

  Det går att ha mascara på fransförlängning också, det finns även specifika mascaror som är gjorda för detta. Man bör dock tänka på att ha en mascara som inte är vattenfast eftersom dessa ofta kräver en oljebaserad sminkborttagning för att tvättas bort. Oljan i sin tur kan lösa upp limmet på fransförlängningen.

  Dessutom måste man ha en mascara som är lätt att tvätta bort, då man måste vara mycket försiktig med fransarna om ögonfransförlängningen ska hålla sig fin. Samt det faktum att man måste tvätta bort det ordentligt pga hygienskäl.

  Eftersom jag själv inte har ögonfransförlängning så kan jag tyvärr inte hitta den bästa mascaran för fransförlängning. Men har du några egna tips så lämna gärna en kommentar längst ner.

  bästa mascaran någonsin, indy beauty mascara, mascara bäst i test, bästa mascaran, mascaror recensioner, recension, samlade recensioner rekommendation

  Hoppas ni gillade mitt mascara bäst i test-inlägg! Detta inlägg kommer att uppdateras till och från när jag testar flera mascaror. Ni får gärna tipsa mig med en kommentar om ni har några favoriter bland alla mascaror! Det vore kul att veta vad ni använder själva och vilken ni tycker är den bästa mascaran någonsin! :)

  Läs även:

  Hjärtikonerna gjorda av Freepik från www.flaticon.com
  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Bästa mascaran är utan tvekan Loreal volume million lashes Feline(grön). Sitter hela dagen utan att färga eller smula det minsta.
   Bästa remover är Nivea eye make-up remover biphase waterproof.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish