Olika mascaraborstar (6st olika varianter)

  - Annons -

  Jag får ofta frågan om vilken mascara / mascaraborstar som är bäst, och den frågan går inte att svara på exakt då det beror på hur ens egna fransar ser ut och även vad man vill ha för resultat.

  Kan även tipsa om mitt stora mascara-test: Mascara bäst i test – Bästa mascaran

  Det finns tusentals olika mascaror, själva “mascarakrämen” har olika sorters formula, men det som gör allra störst skillnad är oftast mascaraborsten!

  Därför tänkte jag nu ha en liten grundgenomgång om vad de olika mascaraborstarna har för effekter och vilka ögonfransar dom passar :)

  (Jag har gjort ett eget litet urklipp med olika former, med hjälp av bilder jag hittat på Google)

  - Annons -

  olika mascaraborstar

   

  1. Rak mascaraborste – Alla fransar

  Den klassiska raka mascaraborsten är en bra borste om man är osäker på vilken man bör ha. Den är nämligen enkel att använda och passar de flesta ögonfransar då den både når de kortare fransarna samt ger längd och volym tack vare att den får upp ganska mycket mascarakräm på en gång.

  2. Böjd mascaraborste – Raka fransar

  Den böjda mascaraborsten är till för att böja ögonfransarna och passar dom med väldigt raka ögonfransar. Jag kan även rekommendera en vattenfast mascara om du har raka fransar, den har en lättare formula och får fransarna att hålla sig böjda hela dagen.

  Du som redan har väldigt böjda fransar kan dock få för  böjda med denna form, och då får man lätt mascaraprickar på ögonlocket.

  3. Tjock mascaraborste – Långa fransar

  En tjock mascaraborste ger mycket volym till ögonfransarna, och eftersom den får upp mycket mascarakräm så är den jättebra om man vill ha en intensiv och “dramatisk” blick. Dock fungerar den inte jättebra till korta, raka och tunna ögonfransar, då det lätt tynger ner dom, man bör ha ganska långa och tjocka ögonfransar redan.

  4. Gummiborste – Alla fransar

  Gummiborstar är det som oftast  passar mina fransar bäst. Dom separerar bra eftersom piggarna är lite hårdare och mer “bestämda” än exempelvis den raka borsten som bara består av massa strån överallt. Men eftersom gummit ändå är ganska mjukt och flexibelt så får man ändå volym och längd. Dessutom tar den inte upp lika mycket mascarakräm på en gång, så man kan jobba sig till volym och längd samtidigt som fransarna ändå är separerade. Det är sällan man får mascaraklumpar med en bra gummiborste.

  En gummiborste passar alla fransar lite beroende på storleken, en tjock gummiborste är bättre för långa fransar medan en smal är bättre för korta.

  5. Avsmalnande borste – Korta ögonfransar

  Har man korta ögonfransar så vill man ha längd och volym för att de inte ska se så korta ut, samtidigt som man behöver en borste som når alla korta strån. Då är en avsmalnande form perfekt, alltså tjockare i utkanten och smalare i toppen. Då når man alla strån, även närmast ögonvrån, samtidigt som den lite tjockare ytterdelen ger mer längd.

  6. Kamborste – Korta & tunna ögonfransar

  En platt kamborste av plast är bra om man vill separera ögonfransarna, det ger ett väldigt naturligt resultat om man bara lägger ett snabbt lager, men man kan även jobba fram mer längd om man arbetar mer med mascaran. En kamborste med piggar som sitter väldigt tätt ger mer längd och volym.

  - Annons -

  Kortfattat:
  Det finns många fler borstar än dessa, och dessutom kan de jag har skrivit om även kombineras med varandra, exempelvis en böjd kamborste. Men nu vet ni i alla fall vilka grundegenskaper ni ska titta efter!

  • Separerade och naturliga fransar – välj form nr 6, kamborste.
  • Långa dramatiska fransar med mycket volym – välj form nr 3, tjock mascaraborste.
  • Både volym och separerade fransar – välj form 4, gummiborste.

  Hoppas inlägget var till hjälp! :)

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hej! Har du några tips på mascaror med rak kam-borste? Gärna inte för mer än 200kr. Har aldrig sett denna typen innan.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish