Permanent makeup – Allmän info

  - Annons -

  Kul att många ville veta mer om permanent make up, jag tänkte dela upp allting i olika inlägg så att ni inte behöver läsa en hel uppsats på en gång :)

  Jag tänkte börja med lite allmän info!

   

  IMG_5378
  Jag har tatuerat ögonbryn, lashliner, inliner och läppar, hos Annika Söderlund på Creative Make Up i Uppsala.

   

  - Annons -

  Vad är permanent makeup?
  Permanent make up, eller kosmetisk micropigmentering, är när man tatuerar smink för att korrigera eller förstärka de naturliga dragen.

   

  Vad är skillnaden mellan permanent makeup och en vanlig tatuering?
  Tatueringarna bleks med tiden, vilket är ett medvetet val så att man kan ändra färger och linjer då huden förändras med åldern. Nålen går inte lika djupt, och färgerna är till för att blekna.

  Vill man fortsätta ha tatueringen så måste man alltså fylla i med jämna mellanrum, men ifyllning är billigare än att göra tatueringen från början.

   

  Gör det ont?
  Till skillnad från en vanlig tatuering så gör inte detta speciellt ont, eftersom att man använder en effektiv bedövningkräm som man låter verka i 15 minuter.

  Jag personligen (som har låg smärtgräns) tycker att läpparna gjorde minst ont, sen brynen och ögonen var bara obehagligt på man får reflexer. Dock blundar man hela tiden när man tatuerar ögonen, vilket kändes ganska bra.

  Men ingenting gjorde direkt ont, det kan kännas lite på vissa ställen, men det gör exempelvis ondare att plocka brynen än att tatuera dom! Syrran min som gjort sina bryn två gånger har slutat med bedövning för hon tycker det är onödigt.

   

  Hur länge håller det?
  Hur länge tatueringen håller beror på ålder, hudtyp samt hur mörk färg man väljer. Mörkbruna bryn håller längre än blonda. Men det kan även påverkas av ämnesomsättning, väder, hudvårdsprodukter och sol.

  - Annons -

  Normal hållbarhetstid för ögonbryn är ca 1-5 år, 2-5 år för läppar och  5-8 år för eyeliner. Om man använder vit färg längs vattenlinjen så blir resultatet permanent.

   

  Vad kostar permanent makeup?
  Tatueringarna är ganska dyra (här finns Creative Make Up’s prislista). Men det finns paketpriser om man vill göra flera tatueringar på samma gång.

  Ta inga risker!! Gå inte till en billig tatuerare som kan vara oseriös! Annika på Creative Make Up får ofta kunder som måste ta bort/redigera misslyckade tatueringar (gjorda både i Sverige och utomlands) vilket blir mycket dyrare i slutänden.

   

  Vad kan man tatuera?
  Ögonbryn, läppar och eyeliner är det allra vanligaste, men man kan även tatuera highligher, rouge och mouch.

  Annika Söderlund som jag har tatuerat mig hos är väldigt kreativ, och har även gjort motivtatueringar och fräknar!

  Man kan även modifiera ansiktsdragen, och tillexempel tatuera läpparna störrre.

  LPP_TA~1

   

  - Annons -

  Vilka gör permanent makeup?
  Majoriteten av kunderna är faktiskt lite äldre, många vill förstärka sina naturliga drag som tonats ut med åren. Men vem som helst kan göra det av olika anledningar.

  • Personer med glesa ögonbryn/fransar eller otydliga läppkonturer.
  • Personer som pga synförändringar har svårt att lägga make up.
  • Personer som stressar mycket och har ont om tid att lägga make up.
  • Personer som tränar mycket och vill se bra ut även under de svettigaste passen.
  • Personer som lider av tex allergier och rinnande ögon eller upplever att sminket inte sitter kvar där det ska.
  • Personer som vill se fräscha ut dygnet runt, oavsett väder och aktivitet.
  • Personer som lider av fläckvis håravfall eller ärr i hårbotten eller ögonbrynen.

   

  scarcamo

  Vad händer när tatueringarna läker?
  Det tar vanligtvis ca en vecka för en tatuering att läka. Direkt efteråt är man ofta svullen, och tatueringen är flera nyanser mörkare än vad resultatet kommer bli. Tatueringen kan även se ojämn ut, p.g.a. svullnaden.

  Permanent makeup läker precis som vanliga tatueringar – flagnar. Detta har varit ganska jobbigt på läpparna, men resten av mina tatueringar har inte varit alls besvärliga på det sättet. Ögonen fick dock väldigt mycket ”drömsand” under natten, så ögonfransarna var ihopklibbade de två första mornarna.

  Läpparna blev torra och stela, dessutom är dom väldigt mörka direkt efteråt vilket drar uppmärksamhet till sig. Idominsalva har varit min bästa vän!

  dag 1 dag 2 läpptatuering

   

  Det är bara att fråga om ni undrar mer, fler bilder kommer och även en närmare beskrivning på varje enskild tatuering :)
  Imakeyousmile.se

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish