Permanent makeup – Bryn

  - Annons -

  Nu tänkte jag berätta närmare om sminktatueringarna, och jag börjar med den tatueringen jag gjorde först – ögonbrynen!

   

  Ögonbrynen är den tatueringen som jag känner var mest värd att göra. Att ha ett par välformade ögonbryn som passar sin ansiktsform – och dessutom vakna upp med dom varje morgon, det gör stor skillnad för hela intrycket!

  Jag tatuerade brynen därför att jag har för glesa ögonbryn för att kunna plocka den formen jag vill ha. Och eftersom jag ändå sminkar mig så mycket, så plockade jag dom tillräckligt smala för att kunna måla min ”drömform” utan att några strån stack ut. Vilket resulterade i att dom inte var så snygga osminkade.

   

  - Annons -

  Och när jag ändå tatuerade så passade jag på att höja högsta punkten lite också, eftersom jag tycker det är så snyggt!

   

  ögonbrynstatuering

  Mina ögonbryn, före och direkt efter.

   

  1. Det man börjar med när man kommer till tatueraren, är att tillsammans rita upp en form och bestämma färg. Makeup artisten ritar upp en smickrande form som passar ansiktet. Oftast gör man två stycken lite olika bryn, för att kunden ska kunna välja den snyggaste.

  2. Efter det plockar man bort alla strån som är utanför formen. Ett vanligt missförstånd är att man måste raka bort sina riktiga ögonbryn innan, vilket alltså inte stämmer!

   

  3. Därefter lägger man en bedövningskräm som verkar i 15 minuter.

  4. Sedan tatuerar man formen en gång utan färg. Detta gör man  för att kunna tvätta bort det man har ritat upp, men fortfarande ha kvar formen  att tatuera efter.

  - Annons -

   

  5. Nu är det dags att tatuera ”på riktigt”. Den tekniken som de flesta använder idag är en s.k. hårstråteknik, vilket betyder att man tatuerar små streck för att få ett naturligare resultat. Annika på Creative Make Up, som jag tatuerade mig hos, har utvecklat en egen hårstråteknik som ser ännu mer naturligt ut!

   

  6. Man tatuerar alltid i flera omgångar under en behandling, och fyller på med bedövning. Dels för att få ett så jämnt resultat som möjligt, men även för att hålla området bedövat hela tiden. Om man hela tiden växlar mellan ögonbrynen får bedövningen tid att verka på det ena brynet medan man tatuerar det andra.

   

  7. Tatueringen ser väldigt mörk ut när man är klar, och är ofta röd och lite svullen. Svullnaden varar oftast bara i några timmar, men den mörka färgen kan hålla i sig i några dagar.

  8. När tatueringen läker så flagnar den. Jag fick med mig en fet kräm som hjälpte mycket, så att dom flagnade störde inte mig alls faktiskt.

   

  9. Efter att tatueringen har läkt färdigt, så kommer man på ett återbesök, då man tittar på om färgen känns rätt, samt om det är något som behöver korrigeras eller fyllas i.

   

  - Annons -

  Här kommer fler exempel på ögonbryn, tatuerade på samma salong som mig:

  bildspel4 bildspel6 josefinsbryn

  Gjorde det ont?
  Nej, på de ställen det kändes lite mer så gjorde det ändå inte ondare än att plocka ögonbrynen.

  Vilken färg väljer man?
  Man brukar oftast utgå ifrån hårfärgen, men ett tips är att ta med en brynpenna/skugga som man brukar fylla i med. Så kan man utgå från den. Man måste även tänka på att tatueringen ska se bra ut även osminkad, därför väljer man ofta en nyans som är lite ljusare än den man målar.

  Ska man plocka brynen innan?
  Nej, det är alltid bäst att utgå från där de egna hårstråna sitter när man väljer ögonbrynsform. Spara alltså ut så mycket strån som möjligt i förväg.

   

  Det är bara att skriva om ni har fler frågor! :)
  Imakeyousmile.se

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish