Permanent makeup & alopecia

  - Annons -

  Det finns ögonbryn, och så finns det ögonbryn!

  Annika hade en kund igår, en ung kille med alopecia (tappat allt hår) som gjort permanent makeup på sina ögonbryn på en salong i Örebro. När man har en sjukdom och får permanent makeup via Landstinget (vanligt för personer med bland annat alopesia eller som blivit behandlande med cellgifter) så får man inte välja salong själv utan måste gå till en i kommunen.

  Men när man inte har ett enda hårstrå själv, så är det inte helt enkelt att få till en par snygga ögonbryn med tatuering, speciellt inte om man dessutom vill ha naturliga och mindre välformade än vad kvinnor ofta vill ha. Det ska se naturligt och osminkat ut, och smälta in bra trots att personen i fråga varken har hår på huvudet eller ögonfransar.

  Så, resultatet på salongen i Örebro blev inte så bra. Inte katastrof utan färgen var bra och stråna lätta att tatuera över. Men helheten var inte snygg. Det såg ut som två mörka fläckar i början av brynet, vilket Annika inte tror är skuggat med flit utan att det har flutit ut och blivit lite suddat eventuellt för att tatueraren har gått för djupt, och sen är resten av stråna ganska knasigt placerade också.

  Men det var ju ingen match för Annika ;) Titta så fint det blev:

  - Annons -

  permanent-makeup-eyebrow-male

  Annika sa att om man tittade nära på den gamla tatueringen så såg man att det nästan såg ut som små ärr, strecken var som skåror i huden, vilket antagligen är för att blading (när man tatuerar med en slags kniv och inte tatueringsmaskin) inte är lika skonsamt för huden. Alla som gör blading får inte så här, men på den här tatueringen så såg det ut som små skåror i huden.

  Resultatet kommer bli lite ljusare och inte riktigt lika skarpt efter läkning, förhoppningsvis kan jag ta en bild innan återbesöket sen så ska ni få se hur det ser ut då :)

  permanent-makeup-male

  Skillnad va? Hon är så duktig Annika!

  Har ni några frågor så vet ni att det bara är att hojta! ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish