Permanent makeup

  - Annons -

  Det var ganska länge sedan jag gjorde mina sminktatueringar nu, men jag får fortfarande många frågor om det i gamla inlägg och dessutom så har jag fått många fler nya läsare sen dess, så jag tänkte ta upp det igen! :)

  Kosmetisk tatuering, permanent makeup, micropigmentering (kärt barn har många namn) är helt enkelt en sminktatuering. Man kan exempelvis tatuera ögonbryn, eyeliner och läppar, och tatueringen är gjort för att bara hålla ett visst antal år eftersom man själv förändras med åren. Hur länge tatueringen håller beror lite på vad det är för tatuering och hur mörk den är.

  Jag har tatuerat ögonbrynen, svart lashliner på övre fransraden, vit inliner längs vattenlinjen, mörkbrun lashliner på undre fransraden samt mina läppar som jag både har förstorat lite genom att tatuera utanför konturen, samt highlightat för att göra dom fylligare.

  Mina ögonbryn gjorde jag för ca 1 ½ år sedan och eftersom dom är gjorda med en blond lite “mesigare” färg så har dom bleknat ganska mycket. Jag ska fylla i dom inom kort, men jag tror jag väntar till närmare våren – då ska dom även bli lite större!

  På de flesta bilderna jag visar nu har ögonbrynen redan hunnit blekna lite, eftersom jag gjorde de ganska långt innan jag bestämde mig för att tatuera mer.

  - Annons -

  ö

   

  Här är före-och efterbilder på brynen, efterbilden är tagen samma dag så dom är lite mörkare än vad dom blev när dom läkte, och dessutom lite svullna.

  eyeliner tatuering

  Här är eyelinertatueringen fotad samma dag, svullen och tårögd men ni ser tatueringarna bra i alla fall!

  Jag hade inte tatuerat undre fransraden här än, utan bara lashliner uppe och inliner längs vattenlinjen.

  IMG_1454

   

  Såhär såg det ut när det hade läkt sen, + ögonfransfärgning och ögonfranspermanent som böjer fransarna.

  Här har jag även tatuerat den mörkbruna lite mer diskreta linjen längs undre fransraden.

  - Annons -

  före efter läpptatuering

  Mina läppar före och efter! Highlightern ligger både i mitten av läpparna samt längs amorbågen. Och så har vi fifflat lite med formen också som ni kanske ser.

  Man kan välja om man vill tatuera hela läpparna, bara konturerna eller en intonad kontur som jag har.

  läpptatuering

   

  Före-och efterbild samma dag som vi gjorde tatueringen.

  IMG_0125

   

  Så här såg läppen ut direkt efter vi tatuerat på återbesöket, man brukar inte bli svullen direkt, snarare dagen efter, men jag såg ut som en anka på en gång haha! Vi tatuerade bara vissa delar som behövdes fyllas i, eftersom det var återbesök, det är därför läppen är så ojämn också.

  Det var lite lagom kul att ta bussen hem då ;)

  - Annons -

  före efter ögon läppar helbild

  Jag tatuerade ögonbrynen ganska lång tid innan resten, så på dessa bilder har dels brynen redan bleknat lite och dessutom är dom tatuerade på både före-och efterbilden. Men här är i alla fall helheten!

  Helt otroligt att man kan vara så snygg även utan smink ;) Ögonbrynen och den vita inlinern längs vattenlinjen är de tatueringarna jag uppskattar mest. När jag ska på fest så är jag otroligt glad över läpparna också, man behöver inte krångla med läppglans eller stift jämnt eftersom läpparna är så fina ändå.

  Den vanligaste frågan är, gjorde det inte jätteont? Speciellt i ögonen?
  Jag tyckte inte att det gjorde speciellt ont eftersom man blir bedövad, läpparna kände jag inte ens att hon rörde och brynen kändes ungefär som att plocka dom. Ögonen gjorde inte alls ont, men det är ju obehagligt när någon petar så nära ögonen. Dock blundar man hela tiden så det var skönt.

  Eftersom bedövningen tar olika på olika personer (och dessutom tror jag att alla salonger använder olika bedövningar) så upplever man det lite olika. Vissa har skrivit till mig att det gjorde jätteont, medan min syster till och med skippar bedövningen för hon tycker det är onödigt.

  Jag som även har “riktiga” tatueringar kan säga att sminktatueringar inte är ens i närheten av den smärtan!

  Det allra viktigaste är att gå till en seriös salong, det finns många billiga idiotsalonger där ute, kolla upp salongen ordentligt innan och jämför gärna bilderna från olika salonger.

  IMG_3641

  Jag gick till Annika Söderlund på Creative Make Up i Uppsala, som faktiskt vann SM i makeup i höstas – och det var inte första gången! :) Hon tatuerar även på Åland, i Stockholm samt några fler städer – kolla Creativemakeup.se för mer info.

  Vill ni veta mer detaljerat om permanent makeup så kan ni kika mina tidigare inlägg:
  Eyeliner – Länk till inlägget.
  Ögonbryn – Länk till inlägget.
  Läppar – Länk till inlägget.

  Jag längtar så till i vår när det är dags att tatuera ögonbrynen igen, och det blir antagligen färg och permanent av ögonfransarna med för att vara extra fin när man njuter av den första vårsolen :)

  Kraam!

  - Annons -
  Föregående artikelColors
  Nästa artikelPerrie Edwards Smokey Eye
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish