Quick fix för stressad hy

  - Annons -

  När man är stressad (oavsett om det är “vanlig stress” eller inre stress) så syns det ofta på huden. Jag har inte jättemycket finnar när jag har lugna perioder, men just nu är det så himla mycket att stå i och det märks inte minst på huden som har fått en hel del blemmor längs käkbenen och är allmänt oren och porig.

  Och en del av problemet när man har dålig hy p.g.a. stress, det är ju att man sällan har så mycket tid att göra någonting åt det. I vanliga fall hade jag gjort ansiktsbastu, peeling och en hel drös med olika grejer som är jättebra, och sen massor av sömn på det!

  Men nu ser inte verkligheten riktigt ut så, och därför tänkte jag tipsa er om en snabb dunderkur som man kan göra samtidigt som man pysslar med annat – ansiktsmask :)

  IMG_4709_111

  Skölj ansiktet i varmt vatten och rengör huden. Skölj gärna en lite längre stund än du brukar, för att värma upp huden och öppna upp porerna ordentligt.

  - Annons -

  Sedan har jag två ansiktsmasker efter varandra. Jag börjar med Lumene Matt Touch Deep-Cleansing Peat Mask* som är djuprengörande.

  Rosmarin öppnar upp porerna så att dom lättare blir rena.
  Mineralrik torv är antibakteriellt och rengör huden från fett och orenheter, och stänger sen igen porerna.

  IMG_4716_111

  När den masken har gjort grovjobbet så avslutar jag med en mask som både är djuprengörande och samtidigt otroligt återfuktande, vårdande och lugnande för huden. Det är också jätteviktigt, speciellt när man har en stressad hy. Min hy som i vanliga fall är väldigt känslig (och oljig) är ännu mer känslig nu under stress, blossar upp för ingenting!

  Botanicals Balancing Mask Green clay & Avokado är en ekologisk ansiktsmask med 100% naturliga ingredienser varav 70% är ekologiskt certifierade. Innehåller bland annat grön lera, kallpressad avokadoolja och jojobaolja.

  Grön lera drar ut smuts, döda hudceller och olja från porerna och rengör huden på djupet.
  Kallpressad avokadoolja är mild och återfuktar och skyddar huden.
  Jojobaolja är lugnande och används ofta i hudvård för fet hy, då den balanserar talgproduktionen.
  Ringblomma lugnar irriterad hud.
  Citrongräs och mandarin får huden i balans.

  IMG_4728_111

  Efter ett tag såg jag att det kom ut olja och typ pormaskar ut porerna på näsan, så himla sjukt! Jag brukar aldrig titta på ansiktsmasken innan den ska tvättas bort, så jag vet inte om det alltid blir så här eller om jag är extra oren nu. Och jag kan ju inte säga till 100% att det är orenheter från porerna som sugits ut (antagligen tack vare den gröna leran då) men masken såg bara ut så där på näsan, där jag har mest synliga och orena porer, inte någon annanstans i hela ansiktet. Så vet inte vad det annars skulle vara?

  Nu känns min hy i alla fall helt fantastisk jämför med innan! Och det tar ju knappt någon tid heller, så länge man har någon nytta att göra hemma medan ansiktsmaskerna verkar, det är ju inte så att man går ut direkt ;)

  Lumenes ansiktsmask finns att köpa på Nordicfeel.se* och Botanicals ansiktsmask finns på Byher.se. Det är bara att hojta till om ni har några frågor!

  - Annons -

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Du märker inte skillnad på hur mycket huden blossar upp med tanke på vad du äter? Jag märker direkt när jag slarvat; då kommer finnarna på käkbenen och hakan som ett brev på posten :(

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish