Rengör sminkborstarna

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  När jag la ut bilder från mitt sminkjobb på Creative Zone där jag gjorde 11 modellsminkningar, så fick jag lite frågor om mitt jobbsmink, om jag använder mitt eget o.s.v. Jag sminkar ju mest mig själv om dagarna så jag förstår att ni undrar :)

  Men efter att ha svarat på detta så kom jag på att jag måste tipsa er om en bra rengöring för sminkborstarna som jag fick hem som pressprov för ett tag sedan! Det är skönt för alla att ha hemma, men kan även vara räddare i nöden för er som gör sminkjobb bara då och då och kanske inte har en superstor uppsättning med sminkborstar.

  För en av de viktigaste detaljerna när det gäller sminkhygien är att ha koll på sminkborstarna, vilket ibland kan vara svårt när man gör så många sminkningar efter varandra. Helt plötsligt står man där och behöver en läppensel när alla redan är använda. Då ska det gå snabbt att rengöra, och man ska även vara helt säker på att alla bakterier försvinner.

  IMG_6015_111_11

  Jag använder nu rengöringen “Laura Mercier Brush Cleanser” som funkar både för att grundrengöra borstarna när dagen är slut, och för att snabbrengöra dom då den effektivt löser upp smink och dödar bakterier!

  - Annons -

  Den funkar både på borstar med äkta hår och med syntethår.

  När jag gör en snabbrengöring så sprayar jag rikligt på borsten och torkar av sminket med en servett, detta gör jag tills jag känner att borsten är helt ren (det brukar räcka med 2 gånger men det beror lite på vad man har använt borsten till). Och när borsten är ren så brukar jag trycka en torr servett runt stråna så att vätskan sugs upp och kvar blir en torr borste!

  Till stora fluffiga borstar rekommenderar jag dock en bakteriedödande spray bara, en rengöring kommer antagligen vara för blöt så att borstarna fortsätter att vara fuktiga.

  IMG_6022_111

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikelBlowpro Faux Dry Shampoo
  Nästa artikelNyårssminkning
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish