Renoveringskalsongerna är på!

- Annons -

För en salongsägare, makeupartist och bloggerska så är mina dagar allt annat än glammiga nu haha, för som jag har nämnt i förbifarten så har vi gått och blivit husägare!

Vi har bestämt oss för att ha kvar mammas hus, det har alltid varit vår samlingspunkt och både jag och Miska hade redan bott här med mamma hela våren så det känns trots omständigheterna ändå naturligt.

Och nu är huset värderat inför arvsuppdelningen vilket innebär att vi kan börja fixa lite fint här! Pappa renoverade huset när dom flyttade hit men det var 23 år sedan nu så det är otroligt mycket att fixa.

Vi kommer göra mer längre fram, har verkligen ingen brådska, men jag och Miska har tagit tag i två stycken rum som känns viktiga för att vi ska kunna “landa lite”, både praktiskt och psykiskt.

Hoppas ni gillar ett vardagligt inlägg med mobilbilder mitt i allt, ville visa att jag inte latar mig bara för att bloggen inte har uppdaterats idag :)

- Annons -

IMG_1674_111

När man har rensat sin garderob och nu inser att man inte har några kläder som man kan förstöra med målarfärg – då funkar jobbtröjan med gamla salongsloggan perfekt! Vilken tur att vi bytte logga, annars hade jag fått måla naken :)

IMG_1677_111

… och Miskas kalsonger! Ja men jag är inte den som är den ;)

Det ena rummet vi har satt tänderna i är mammas rum. Herregud vad det känns konstigt. Men det är jag och Miskas rum nu och som ni förstår så är det lite extra laddat jämfört med resten av huset. Vi sover i mammas rum i mammas säng, och jag känner att jag behöver få in lite “mig och Miska” i energierna där också.

I det andra rummet som vi fixar i nu var först idén att jag ska ha som en walk in closet – för alla mina skönhetsprodukter! Ni hör ju så underbart :) Men ju mer jag tänkte på det desto mer ville jag även göra det till ett arbetsrum.

Så fort det rummet är färdigt så kommer jag sminka mig och göra allt bloggmaterial hemma på morgonen innan jobbet, även göra filmanpassat med bra ljus och grejer. Och sen kommer jag fixa datajobb, ta kunder och göra företagsarbete på salongen. Känns helrätt faktiskt!

Det rummet är nästan färdigt, här får ni en tjuvtitt:

IMG_1682_111

Vi har målat från mörkblått till kritvitt och slipat golven! Golvet var lackat i en blank, halvmörk, gulare träton som dessutom var så slitet att man får passa sig när man är lat för släpar man fötterna i golvet så får man stickor i tårna. Men nu börjar det bli riktigt fint! Har ingen förebild men ni kan ju tänka er vilken skillnad alltså.

- Annons -

Inte nog med att man har eget företag med 4 anställda och en salong, butik och webshop, nej men här ska vi bli husägare och börja renovera också. Ni skulle bara höra om mina två nya jobbprojekt jag vill starta upp nu mitt i allt också. Jag är inte klok på en fläck :)

På tal om huset och allt, mamma har fyra katter också, det är möjligtvis ingen av er som har nått megabra tips på hur man får katter att sluta kissa inne? Så hemskt ju!

Nej nu ska jag krypa ner i sängen framför brasan (vi har flyttat sängen till vardagsrummet under renoveringen). Det är en dag imorgon också ♥

Kram på er!

sidfot-namnloggo

- Annons -
Föregående artikelColorful eyes makeup
Nästa artikelTa bort milier med Fibroblast
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

12 KOMMENTARER

 1. Du får jättegärna uppdatera fortsatt med huset för min del, jag älskar att se renoveringar och före/efter :D Lycka till med kissarna, hoppas det löser sig <3

  • Kul med respons på det, vad roligt att du tycker det är kul! :) Borde ha fotat förebilder på rummen känner jag nu i efterhand, men det finns en hel del fler rum som jag kan fota så it’s not to late :)

 2. Tror vi alla vet att du inte är den som latar dig! Att du bara orkar med allting! Beundransvärd är du, så ung och har kommit så långt som du har.
  “Hör” när jag skriver detta hur larvigt det kanske låter, känner mig som en gammal mossig tant. Men det är jag ju iof, 50+.
  Fint blir det i huset också! Såklart man vill måla och fixa, så det känns som sitt eget.

 3. Prova att gnugga med citron på ställen du vet att dom brukar kissa på. Katter gilla INTE citron nämligen……Sen är det säkert ett invant beteende iom att alla 4 gör det. Prova att `bryta`den fula vanan med att spruta lite vatten på dom när ni tar dom på bar gärning. Bryt den dåliga vanan med vad som egentligen, så länge dom blir distraherade….Lycka till!

  • Ja du har nog rätt i att det är invant tror jag, det ska jag ha i bakhuvudet! Man kanske kan bära dom till kattlådan när man ser att dom kissar? Jag har tänkt på det med citron också (och testat fast med apelsin hehe) men eftersom dom byter ställen att kissa på så vill man inte ha nått dom inte gillar i huset, för man vill ju ändå att dom ska trivas i sitt hem och vi hade behövt ha citron överallt annars känns det som. Men det där med att bryta vanan är nog jättebra! Dom verkar förstå att det dom gör är fel för ibland kissar dom och sen springer dom innan man hinner göra nått, som ett barn hehe. Men ibland kissar dom mitt framför en och är kolugna som om det vore helt normalt. Så konstigt.. Tack för din kommentar :)

 4. Om katterna nu är friska (för tycker precis som ovanstående att du borde kolla det) så finns det ju lite olika anledningar till att de kan kissa inne. Det har ju hänt mycket i deras omgivning den senaste tiden som kan göra att de är lite oroliga och därför kissar för att markera att allt inte är som det ska. Jag kan rekommendera feliway doftavgivare som man pluggar in i ett eluttag. Den innehåller feromoner som får katterna att känna sig trygga i hemmet.

  • Tusen tack för tips! Vi har köpt Feliway-produkter för över 1000:- (både sprayer och till uttag, vi har stort hus) men dom kissar fortfarande. Det bästa är nog att höra med veterinär om dom är friska för det känns som det enda vi inte har testat. Eller jo det finns en sak som vi testat som funkar till 100% och det är att ställa skålar med kattmat där dom kissar, för dom kissar aldrig på maten. Men då kommer det kiss på andra ställen istället så det hjälper inte i längden ändå. Bra försök dock hehe.

 5. Vid urinvägsinfektion är det mest småskvättar.
  Kan dom gå ut och in som dom vill? Nu på vintern kanske dom är mest inne, har ni 4 katter bör ni ha minst 3 kattlådor och rensa dom dagligen. Everclean är bra sand.
  Prova Feliway friends, jag har märkt skillnad på mina katter.

  • Tack för tips! Dom har bara en låda nu men dom har kattlucka också. Vi hade 3 lådor förut men dom kissade ändå på andra ställen då också. Fast dom rengjordes 2 gånger per dag. Vi har både Feliway till kontaktuttagen och spray men det har inte hjälpt.

 6. Skulle börja med att kolla så att katterna är friska, exempelvis urinvägsinfektion kan göra att de kissar inne!
  Annars är det något annat de inte trivs med och kissar inne i protest!
  Står kattlådorna på rätt ställe? Är de tillräckligt många med rätt strö?
  Trivs de med varandra?
  Gjorde de likadant när din mamma bodde där? Annars kan det ju vara ett tecken på att de har svårt att acceptera förändringen att hon inte är där och tar hand om dem längre!

  • De är utekatter men vi har en kattlåda med sånt strö som blir som klumpar när dom kissar. Hur vet man om lådan står på rätt ställe och vad är rätt strö? Dom har alltid kissat inomhus, oavsett när mamma har haft lådor överallt, men det är mer/mindre i perioder. Nu är det jättemycket och en av katterna har till och med kissat PÅ MIG haha. Dom använder lådan också men tror dom både “markerar” och typ är lata hehe. Dom kan bråkas ibland men kan även ligga bredvid varandra och mysa så svårt att säga. Friska bör dom vara eftersom dom alla 4 gör det och det har pågått så länge, men det skadar ju inte att kolla upp :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish