Röd i ansiktet? Använd grön ansiktsprimer!

  - Annons -

  Att vara röd i ansiktet kan bero på flera olika saker, t.ex. att huden är så tunn så att blodkärlen lyser igenom (även fast man ofta inte ser att det är blodkärl, det ser bara rött ut) vilket både kan vara konstant eller bara när man t.ex. rodnar.

  Man kan också vara röd p.g.a rosacea, irriterad hud eller finnar.

  Oavsett anledning så är detta ett problem när man ska sminka sig, för rött lyser inte bara lätt igenom huden utan lyser även igenom sminket!

  Det är med andra ord svårt att få bort det röda genom att bara täcka över, man vill ju helst ha så lite smink som möjligt och då känns det onödigt med ett tjockt lager på en hud som egentligen är fin.

  Men jag har svaret till er! Ingenting jag har testat slår Zuii Organic Colour Corrective Base i nyansen mint, som är en grön ansiktsprimer!

  - Annons -

  Röd i ansiktet? Använd grön ansiktsprimer!

  På den här före- och efterbilden ser det ut som att jag har något slags täckande smink, men det har jag inte. Min hudton är ojämn främst p.g.a. röda områden, och när de gröna pigmentet i ansiktspimern neutraliserar bort detta så ser man redan nästan felfri ut!

  primer som neutraliserar rött

  Denna finns att köpa på Jordklok.

  Hur funkar en grön ansiktsprimer?
  Grönt neutraliserar rött, och ni som vill förstå exakt varför kan läsa mitt tidigare inlägg om komplementfärger :)

  Och den här ansiktsprimern är ungefär som en dagkräm med mintgröna pigment, och det är därför den är så bra mot röda områden. Till skillnad från en grön concealer så blir denna inte helt grön på områden som inte är röda, så man kan ha den i hela ansiktet även om man inte är röd överallt.

  Med andra ord kan man använda denna primer även i förebyggande syfte, t.ex. om man lätt rodnar i vissa situationer och liknande!

  Hur använder man den?
  Man kan enkelt variera om man vill ha mycket eller lite primer, så man kan dutta på lite extra på vissa områden där man vill ha mer pigment. Använd efter dagkräm men före grundsmink.

  Kan man ha den trots oljig hy?
  Primern är oljebaserad men innehåller så tunna och fina oljor som går in i huden direkt. Jag som har otroligt oljig hy märker inte alls att primern skulle göra det värre! Den har inga nedmattande egenskaper, men går bra att använda tillsammans med Paese Makeup Base Matte. Dessutom innehåller den här primern ekologisk pelargonolja som minskar utsöndringen av talg :)

  Måste man ha foundation över?
  Om man är sparsam med primern så kan man använda den helt utan foundation över, men jag använder ganska mycket (och med mycket menar jag inte ett tjockt lager, men mer än lite) och då får hudtonen en ganska kall ton, grönt neutraliserar ju bara bort rött, det ersätter inte din naturliga hudton. Så då är det bäst med en foundation i din hudfärg över också!

  - Annons -

  Vad innehåller den för ingredienser?
  Primern är ekologisk, vegansk och innehåller 100% naturliga ingredienser, bland annat:

  Ekologisk mandelolja – Vårdar huden och återställer den naturliga lystern
  Ekologisk rosolja – Rik på vitamin C som bl.a. minskar ärrbildning och rynkor
  Ekologisk ringblomsolja – Lugnande och antiinflammatorisk
  Ekologisk aloe vera – Innehåller vitaminerna B1, B2 och B6, kalcium och kalium och är känt för återfuktande och lugnande egenskaper.
  Ekologisk pelargonolja – Minskar utsöndringen av talg

  IMG_0850_111

  Här ser ni alla tre cc-primers, finns att köpa på Jordklok.se!

  primer rött ansikte

  Flaskan är en smart och hygienisk pumpflaska med 30 ml primer. Finns att köpa här.

  Röd i ansiktet? Använd grön ansiktsprimer! före och efter

  Skillnad va? :) Har man gjort så här bra grundarbete med bara en primer så behöver man inte mycket foundation alls sen, vilket ger ett naturligt och ekonomiskt resultat!

  Hör av er om ni har frågor ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej!
   Nu kommer jag och kommenterar här ett långt tag efter, hoppas du ser det :)
   Du skriver att man kan använda zuii ihop med paese makeup base matte, så dum fråga, men i vilken ordning använder man de två? Och tar man då båda i hela ansiktet? Jag har noll koll som du ser :) Men jag har väldigt röd och glansig hy så jag tänkte ge dessa två produkter en chans, ihop med paese bamboo silk powder,vad tror du om det?

   • Hej! Japp jag ser alla kommentarer, har stenkoll ;) Jag använder Paese Makeup Base först, och sen Zuii efteråt. Har du ändå en ansiktsprimer i hela ansiktet så räcker det med den gröna på områden som du är röd på, om du t.ex. är röd bara på en del av ansiktet. Jag tror absolut att det är en bra kombo! Vi har tyvärr slutat sälja Zuii Organic dock. gloMinerals Redness Relief Powder är också ett superbra tips om man är röd i huden!

  2. Hej! Jag har också väldigt väldigt oljig hy och använder därför dagligen en mattande primer på ansiktet. Men jag ska snart dansa bal och kommer då ha mer ögonsmink en hel svettig dag, en situation som jag inte är så van vid eftersom jag inte brukar ha ögonskuggor till vardags. Mina ögonlock blir också lätt oljiga, borde jag då ha min vanliga primer på ögonlocken först under concealer (som jag vanligtvis brukar ha) och sedan på det min ögonprimer, eller är det ”dåligt”/onödigt med två olika primers på ögonlock? :)

   • Ja det kan du absolut ha! Ta lite av allt bara, så att det inte bara blir en stor blandning av allt. Ögonskuggsprimern brukar oftast räcka för att hålla ögonlocken matta, men det skadar inte med nedmattande primer också, det kan göra positiv skillnad beroende på vad du har för ögonskuggsprimer :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish