Så sminkar du bort rödhet OCH får ett naturligt resultat

  - Annons -

  Att sminka bort rödhet i ansiktet är inte alltid jätteenkelt, för rött är en sådan färg som lyser igenom sminket väldigt lätt och man behöver ett tjockt lager smink för att få bort det helt – vilket varken blir naturligt eller hållbart, speciellt inte kring näsvingarna där många oftast har röda områden.

  Nu tänkte jag därför ge er tips kring hur ni snabbt sminkar bort detta utan ett lager ”spackel”, och samtidigt visa er en ny favoritkombo av produkter som jag gör min bas med varje dag nu :) och det är:
  1. Nedmattande primer från Paese (Paese Makeup Base Matte)
  2. Grön primer från Pixi (Pixi Redness Reducing Primer)
  3. Färgad dagkräm från Pixi (Pixi Illuminating Tint & Conceal)
  – och denna kräm har även en gymt bra concealer i korken som jag kompletterar med.

  Detta tips för att sminka bort rödhet är bra även för er som lätt rodnar, och vill sminka bort det i förebyggande syfte.

  Så sminkar du bort rödhet OCH får ett naturligt resultat

  Jag är otroligt röd kring näsan, vissa dagar mer än andra och nu har jag en väldigt röd period som ni ser på bilden. Men det går att sminka bort rödhet! :)

  - Annons -

  IMG_3062_111Här ser ni redan att rödheten har lagt sig en hel del, utan att jag har använt någon täckande produkt överhuvudtaget, bara primer!

  1. Primer för att sminka bort rödhet

  Jag är väldigt oljig så jag grundar alltid med Paese Makeup Base Matte, jag överlever inte annars. Men man kan ofta blanda två primers om man har två favoriter som riktar in sig på olika problemområden. Man kan tro att det blir kaka på kaka, men så länge man inte överdoserar båda och konsistenserna smälter ihop bra så är det inga problem :)

  Så först tar jag den nedmattande primern i hela ansiktet och masserar in den ordentligt i huden, och sedan tar jag en klick grön primer från Pixi och smörjer i mitten av ansiktet där jag har problem med rödheten.

  IMG_3067_111

  2. Färgad dagkräm för att sminka bort rödhet

  Om man som min hy nu inte har så mycket mer problem än rödhet, alltså inte så mycket blemmor eller sådana ojämnheter, då behöver man inte ha en mer täckande produkt än man behöver. Det gröna i ansiktsprimern från Pixi neutraliserar bort så mycket av det röda, att hudtonen blir otroligt jämn med bara färgad dagkräm!

  IMG_3085_111

  3. Concealer för att sminka bort rödhet

  Att lite småprickar och sådant lyser igenom gör ingenting när resten är jämnt, det kan bara vara bra om man vill ha ett ”osminkat” resultat, men har man mörka ringar eller någon blemma som stör så är concealern i korken på den färgade dagkrämen helt suverän! Bara att dutta på om sprida ut med fingret, så får man ett mer täckande resultat precis där man vill ha det, och ändå är det väldigt naturligt.

  Jag har täckt nästan alla små ojämnheter med concealern, för jag skulle göra en partysminkning sen och då gillar jag att ha en helt jämn hudton. Men till vardags hade jag bara concealat bort det värsta.

  sminka-bort-röda-områden-i-ansiktet-för-efter

  Så här fint blir resultatet med puder över sen! Skillnad va?

  - Annons -

  Dagkrämen ger huden en fin lyster, och den går in bra i huden så man behöver inte fixera den med puder. Men jag som gillar ett mer matt resultat och gärna vill använda nedmattande puder i förebyggande syfte, jag brukar alltid använde det oavsett foundation.

  Hoppas att inlägget om att sminka bort rödhet var till hjälp för er, har ni några frågor så vet ni att det bara är att hojta till :)

  Kram! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish