Självlärd makeup-artist

  - Annons -

  Jag fick en kommentar här om dagen som jag har så långt svar på att jag tar det i ett inlägg :)

  Anastasia sa…
  “Hej! Först och främst, du har en jättebra underhållande sminkblogg. Läser dagligen.

  Men det är så – jag, precis som du, är en självlärd makeup artist. Gått på någon kurs för att lära mig om allergier och dylikt för kunder, har även kontakt med utbildade makeup artist som tex. Marie Plosjö som jag bett om råd. Läser makeup böcker dagligen, youtube, bloggar osv.

  Jag får alltid bra bemötande av kunder och andra mua:or. Mina kunder är alltid nöjda. Jag säger alltid – Frilansande makeup artist, och på alla mina sidor står det att jag är självlärd. Men sen finns det vissa utbildade mua:or där jag bor, som älskar att gnälla på det faktum att jag inte är utbildad. Har du känt av detta och hur har du svarat/tänkt om det?

  Tror mycket av deras avundsjuka/klagande är för jag bokar mycket jobb. Jag sa till dessa personer ”Jag har all rätt att jobba som makeup artist, sålänge jag inte påstår att jag är utbildad. Det är många av världens största mua:or som inte är utbildade, du skulle aldrig säga såhär till dessa”.

  - Annons -

  Tycker det är kul hur du visar upp att man inte alltid måste ha en utbildning för att göra någonting.

  Kram”

  Gud vad tråkigt att du fått ta sån skit :(

  Jag personligen är jätteglad för att jag är självlärd. Man fastnar inte i tankesätt som lärare haft, utan bildar sin egen uppfattning. Jag har lärt mig en teknik som passar mig allra bäst, tvingats hitta egna problemlösningar och lärt mig av mina misstag genom åren. För mig är självlärdhet den bästa utbildningen! :)

  Hemma i mitt lilla kolsvarta rum (!) kunde jag sitta i timmar om experimentera, och behövde aldrig skämmas över det dåliga (eller bra) resultatet, för det var ändå bara jag som såg.

  Det är synd att folk inte anser att man är makeup-artist bara för att man inte har gått en utbildning. Jag har inte vågat kalla mig makeup-artist förrän ganska nyligen – p.g.a. detta med utbildningen. Men nu känns det naturligt för mig och det är jätteskönt!

  När det gäller sådana här kreativa jobb så finns det ingenting som säger att en utbildad person är bättre/sämre än en självlärd. Den punkten är för mig väldigt logisk, och jag förstår verkligen inte varför det inte så logiskt för alla.

  Absolut lär man sig mycket på makeup-utbildningar, men som du säger, all info finns i princip på sociala medier! Jag har varit väldigt sugen på att ta en hårstylist-utbildning, men samtidigt känns det så onödigt för det finns så himla mycket att lära sig via nätet redan. Vi lever i modern tid. Jag tror det kommer vimla av självlärda makeup-artister om några år, inom andra yrken med! :)

  Det viktigaste (enligt mig) för att bli en bra makeup-artist är att ha så pass mycket intresse att man faktiskt tar tummen ur rumpan och övar, övar, övar. Och detta gäller ju även när man går en utbildning!

  - Annons -

  Att ha gått en utbildning betyder ju faktiskt inte att man är duktig ;) För vissa passar det bättre med en utbildning, medan jag och många andra hellre sitter hemma framför spegeln och datorn. och så ser det helt enkelt ut.

  Jag har faktiskt inte mött några utbildade makeup-artister som varit negativa mot mig, inte som sagt någonting to my face i alla fall. Det kanske känns jobbigt för dom att dom själva lagt ut så himla mycket pengar, medan vi har sluppit den utgiften. Men tid är också pengar, och eftersom vi säkert lagt mer tid på att öva och lära oss via internet så kanske vi ligger lika på den punkten också :)

  Hoppas du slipper folk som har negativa åsikter om dig och ditt jobb framöver.

  YOU GO GIRL! :)

  - Annons -
  Föregående artikelÖnskesminkning – Pink Love
  Nästa artikelBaByliss Curl Secret
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish