Vi slutar på Creative Makeup!

  - Annons -

  It’s like the end of an era.

  Det är inte ofta man känner så :’) men nu gör jag det! Det är nämligen så att jag och Miska slutar på Creative Makeup!

  Annika och resten av teamet kommer fortsätta driva salongen och webbshoppen, det är bara jag och Miska som slutar ♥

  Jag och Miska startade min webbshop 2012 med ett startkapital på 23 000 kronor, som sedan har vuxit till det produktlager och försäljning vi har idag. Stort! Min webbshop byher.se (”her” som i Helena Rönnblad) var då en enskild firma blev sedan By Her AB – som idag är ett aktiebolag som driver en hel skönhetssalong med anställda.

  Vilken resa det varit! Det känns å ena sidan som att jag lämnar bort min bebis och tänker ”vad har vi gjort? Hur ska det här gå?”. Å andra sidan känner jag att jag är färdig med detta kapitel och välkomnar förändringen! :)

  - Annons -

  Den här bilden publicerade vi idag på Creative Makeups sociala kanaler och skrev ett ”hejdå-meddelande” från mig och Miska. Det känns !!

  Varför slutar vi?

  Att vi tagit detta beslut är en blandning av flera anledningar. Det är inget spontant beslut utan har grott i ungefär 1,5 år!

  Dels beror det på att jag håller på att starta ett helt nytt sminkmärke, vilket är ett heltidsjobb bara det. Jag har inte tid över för att utveckla Creative Makeup och gillar inte att göra saker halvdant.

  Jag startade webbshoppen för att jag tyckte det var superroligt, jag älskar ju produkter!

  Att sedan slå ihop mig med salongen gjorde jag däremot inte för att jag så gärna ville driva en salong, utan för att jag ville bygga upp en självgående business för att ha trygg lön och samtidigt tid över för att starta det jag egentligen vill göra – ett eget sminkmärke. Ett mål jag haft i över 6 år, med andra ord! :)

  Resultatet blev dock att salongen tog så mycket tid och fokus att det jag tyckte var roligast, webbshoppen, blev lidande. Vilket är helt okej – jag har lärt mig så OTROLIGT mycket av salongen och ångrar inte en endaste sekund! :) Vi har haft väldigt roligt!

  Men för 1,5 år sedan så slog det mig att jag drev en salong som jag visste att jag inte kommer fortsätta jobba med längre fram, det har ju aldrig varit mitt mål. Samt en webbshop som jag inte känner lika starkt för längre då jag inte haft tid att utveckla den så mycket som jag önskat.

  Och jag gillar som sagt inte att göra saker halvdant! Så vi hade då två val; sluta på Creative Makeup och göra någonting annat, eller börja utveckla igen med nya produktnyheter, marknadsföring och göra webbshoppen rolig igen! Vi valde det sistnämnda! I am a fighter, haha! :)

  Men precis när vi skulle investera i nya produkter, marknadsföring o.s.v. så kom pandemin. Bufferten gick istället åt till att salongen skulle överleva. Min och Miskas lön har varit minimal väldigt länge. Bolaget går bra ekonomiskt om jag och Miska inte tar lön. Att vara företagare betyder att man ibland behöver jobba mycket gratis för att få avkastning senare. Men om man känner att det inte finns något ”senare” så fallerar det helt.

  - Annons -

  Med andra ord insåg vi att det är bättre för alla att ”lämna över min bebis” till mina kollegor redan nu och istället lägga allt krut på sminkmärket jag utvecklar! :)

  Mycket har man arbetat, må ni tro! ;)

  Hur känns det?

  Det är verkligen blandade känslor! Dels läskigt ekonomiskt, det är ju ett tag kvar innan jag kan ta lön från sminkmärket. Jag har inte heller tid för en anställning under tiden, med bestämda arbetstider och så, utan måste kunna jobba på distans med frilansuppdrag.

  Samtidigt känns det bra med förändring! Jag gillar inte när saker går i samma hjulspår. Och allting löser sig!

  Men också nostalgiskt, mina stamkunder har jag träffat oftare än jag träffar mina vänner, dom ÄR mina vänner, haha!

  Och så mina fina kollegor som jag vuxit med i flera år, jag har vuxit och dom har vuxit!

  Jag ser mig själv som en ganska bra chef i dagsläget, men när jag började på Creative Makeup så var jag inte det! Jag startade min enskilda firma samma år som jag tog studenten och hade knappt ens varit anställd själv. Jag kunde inte ens the basics :) Jag var 22 år och när min första anställda frågade ”är jag ledig på röda dagar?” så svarade jag ”ööh jag vet inte” haha.

  Vi har också ”flutit bort” från salongen pö om pö en längre tid, så det är inte som att dra av ett plåster direkt. För 2,5 år sedan började vi jobba hemifrån (pga lokalflytt och vi inte längre hade kontor på salongen) och i två år var jag på salongen bara 1-2 dagar/veckan och tog stamkunder. Men pga pandemin har jag inte ens gjort det nu, har inte haft kunder sedan januari!

  Så det hade nog känts konstigare om vi slutade för 2,5 år sedan då jag jobbade på salongen varje dag :) Men nu är det som sagt väldigt blandat, finns mycket jag skulle kunna vara stressad över om jag tillät mig själv – men jag intalar mig själv att allting bara kommer bli bättre!

  - Annons -

  Nostalgi! Hela salongsgänget samlat för några år sedan ♥ Många fina minnen !!

  Vad händer nu?

  Nu kommer jag fortsätta med mitt och Miskas bolag MH Media AB där vi inte ”investerar tid för framtiden” utan gör mer konkreta jobb som ger intäkter direkt. Miska bygger hemsidor och gör digital marknadsföring åt andra bolag. Jag fotograferar, skriver texter och gör olika frilansuppdrag. Det blir ganska blandat! :)

  Samt investera tid i mitt andra bolag som utvecklar detta sminkmärke ihop med Emma Filipsson. Det tar tid! :) Men det går framåt, haha! Vi gör inget halvdant så det tar lite tid men OJ så bra det kommer bli sen. Så pirrig att få visa er när det väl är dags!!

  Även bloggen genererar en del intäkter via reklamlänkar och Google-annonser, så den kommer jag fortsätta med som vanligt också såklart!

  Det är alltså bara Creative Makeup och webbshoppen som jag slutar med, men min sminkkurs online, bloggen och Instagram kommer fortsätta som vanligt :)

  Som sagt så kommer hela Creative Makeup inkl. webbshoppen att finnas kvar! Det finns stor potential med det som jag och Miska har byggt upp så jag tror det kommer blomstra även utan oss ♥

  Jag tänker på den här Laleh-låten ”det kommer aldrig bli som förr, bara bli bättre!” haha.

  Och känner ni någon som skulle behöva anlita mig och Miska på MH Media AB så hojta till! Förutom hemsidor och digital marknadsföring så gör jag gärna skribent-jobb och foto-jobb. Jag är varken copywriter eller fotograf utan ett perfekt mellanting när man inte har tid/kompetensen själv men inte heller budget för priserna som en riktig fotograf tar. T.ex. produktbilder/content till sociala medier, produktbeskrivningar, photoshop-redigeringar o.s.v!

  Vill verkligen slå ett slag för mig och Miska som team om du behöver en ny hemsida – han bygger hemsidan och jag fotar bilderna. Våra kunder hittills är supernöjda! :D Kolla t.ex. Peragenda.se och Malbyglas.se för att se våra tidigare jobb.

  Så nu ska jag sluta babbla! Jag tycker om att vara ärlig här i bloggen och dela med mig av alla delar av livet som företagare :)

  Ha en fortsatt strålande dag fina ni!!

  Läs även: 12 enkla sminktips för nybörjare + Sminkning (steg för steg)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Lycka till!
   Kul att man kan fortsätta följa dig här! Jag har ju följt dig sedan innan du tog studenten, blir en del år!
   Kram till er båda!❤️

   • Tack snälla, snälla du!! :)

    Oj jaa det är mer än 9 år sedan! Mycket som hänt! Men också inte, hade du frågat min när jag tog studenten vad jag gör om 9 år så hade jag trott att jag var rik och bodde i lyxvilla för länge sen hahaha! Men väldigt glad att det gått mer långsamt, jag har lärt mig så mycket under åren. Hade jag t.ex. startat stort sminkmärke redan då så hade jag nog gjort tusentals misstag och bränt ut mig eller nått. Nu har jag helt andra förutsättningar! :)

    Tusen tack för din kommentar och jätteglad att du vill fortsätta följa mig!!! KRAM!

  2. Men wow vilken grej 💪🏻
   Kommer bli toppen ju!!
   Ska bli såå spännande att få se vad för produkter du ”grejat” med 🥰
   Ett stort lycka till ❣️ ❣️

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish