SM i makeup 2013

  - Annons -

  Jag kan erkänna att jag inte är den bästa fotografen, speciellt inte i ”stressiga” sammanhang där man ena sekunden har en perfekt fotochans, men sekunden efter flyttar personen på sig eller så ställer sig någon annan i vägen.

  Ca 75% av mina bilder från SM är suddiga och allmänt dåliga, haha. Jag bara litar på min systemkamera och pepprar foton som värsta paparazzin!

  Men här kommer i alla fall en hyfsat bildbomb á la Helena från i lördags, då jag var på plats för att bevittna SM i makeup! Jag har tyvärr inte bra bilder på alla modeller då det var jättetrångt och jag inte kunde se alla från min plats.

  Men det var såå roligt att se allas sminkningar och hur dom tolkat temat. Extra roligt att Annika Söderlund från Creative Make Up tävlade, henne hejade man såklart lite extra på redan innan tävlingen :)

  Årets tema var ”Call me Cupcake”!

  - Annons -

  Förberedning, Annika och hennes modell. Bilden är tagen ca 5 minuter innan tävlingen började.

  Alla makeup-artister har 30 minuter på sig att sminka. Innan har det förberett hår och klädsel.

  Den otroligt snygga och söta frillan som Annikas modell har står duktiga Jennie Ifren för! Jennie jobbar som frisör på Creative Zone i Uppsala.

  Nu är tävlingen igång!

  Tummen upp fick denna makeup-artist som vunnit SM hela 8 av 10 gånger tidigare år.

  En kvart kvar…

  - Annons -

  Gillade även denna snygga sminkning av Elisabeth Ahlén, också från Uppsala.

  Bara några minuter kvar nu. Denna look var en naturlig sminkning med strössel på läpparna.

  Det tar sig!

  Denna var också riktigt söt!

  - Annons -

  Jag gillar den här bilden, den är taget precis när dom ropar upp ”två sekunder kvar!!” i högtalaren :)

  Ser ni så dåligt ljus det var förresten? Lila strålkastare i all ära, men jag tror inte att arrangörerna tänkte till ordentligt när dom sätter upp det på en sminktävling.

  Annika sa att det i alla fall var bättre än tidigare år, en av gångerna har det varit så mörkt att hon inte såg var i ansiktet hon hade lagt bas och inte! Jag hade blivit galen :)

  Efter 30 minuter fick dom en stund på sig att fixa till det sista med hår och kläder om det behövdes. Stämningen var på topp, äntligen klara men nervösa inför juryns bedömning!

  Alla tjejer tog några varv rulltrappan för att visa upp sig. Själva tävlingen hölls i köpcentret Skrapan i Stockholm, tidigare har tävlingarna hållits i Älvsjömässan, där dom har en ordentlig scen att visa upp sig på.

  Jag måste, utan att vara partisk, säga att Annikas sminkning helt klart var den bästa enligt mig.

  Det var flera som jag tyckte om, men det är lite som när man bakar på riktigt – en bakelse kan lätt bli för söt så att den istället blir ganska ”sliskig” och lite den känslan fick jag av många bidrag. Och även fast många är så extremt duktiga så blev jag lite chockad över kvalitén på vissa looker som jag inte riktigt tyckte höll standarden.

  Annikas bidrag gjorde att man blev riktigt sugen på att baka! Jag ser en sockersöt mamma framför mig som bakar goda kakor hela dagarna. En klassisk sminkning med lite topping skulle jag säga :)

  Och SM-guldet gick till Annika Söderlund!!!!  :)

  Juryns motivering:
  ”En fantastisk kombination med det bästa från en 50-tals pinuppa och en nutida cupcake. Proffsigt gjord med en balans som visar på stor teknisk kunskap.”

  Det är alltså Annika Söderlund som går vidare och får representera Sverige i ”International Make-up Championship” i Düsseldorf 2014!

  Såå kul!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish