Smålockigt hår med volym

  - Annons -

  Jag har aldrig fått så mycket komplimanger för mitt hår som nu när jag blivit blond igen, jättekul! Och återkommande frågan senaste tiden är “hur har du gjort dina lockar?”.

  Som ni vet så är jag sugen på att permanenta håret så att jag slipper göra håret lockigt på egen hand hela tiden. Men eftersom det är nyblekt så är exakt varenda frisör ungefär 100% skeptisk till detta haha så jag har inte vågat det riktigt än.

  Under tiden vårdar jag mitt hår så mycket jag kan med inpackningar och ett väldigt skonsamt sätt att locka håret – inbakade flätor!

  Lockarna man får av vanliga flätor har aldrig varit någonting jag känt mig jättefin i, men det är stor skillnad på vanliga flätor och inbakade (eller utbakade) flätor. När du gör en inbakad fläta så kommer lockarna enda från hårbotten och det ser mer ut som naturliga lockar och dessutom får man den där fina volymen!

  - Annons -

  Vill understryka att längden på håret samt den blekta strukturen gör att det lättare för håret att bli sådär fluff-lockigt. Jag säger inte att alla hår kan få detta resultat.

  Om jag hade gjort samma sak när mitt hår var helt obehandlat och långt (alltså = lite tyngre och inte lika formbart) så hade det nog inte blivit den här effekten lika snabbt och enkelt.

  1. Gör två inbakade (eller utbakade) flätor på kvällen
  Oavsett om jag har nytvättat hår eller inte så har jag i Hårologi Shine & Gel innan jag flätar håret, då blir lockarna mer definierade och fina när jag släpper ut håret på morgonen.

  Shine & Gel är en gel som ger glans och stadga i håret, den innehåller inte silikoner och gör inte håret flottigt (men man bör ändå vara ganska sparsam, liten klick räcker väldigt långt!). Utan den ser håret mer frissigt ut. Jag vill ju ha stort och smålockigt hår – men det ska fortfarande se friskt ut :)

  På mina toppar funkar det att ha en vanlig toffs, men det finns mindre snoddar som man kan använda om man får märken eller raka toppar av vanliga tofsar.

  Det enda man behöver lära sig innan är att göra en inbakad eller utbakad fläta på sig själv, men man ska ju bara sova med det så det behöver inte bli snyggt bara man får flätan att hamna högre upp på huvudet. Så det är ju bra!

  Det finns nog massor av filmer på hur man gör om man kollar på youtube, men kan man göra en vanlig fläta så kan man nog lära sig själv ganska snabbt, det gjorde jag. Man gör på samma sätt som vanligt fast tar lite mer hår för varje slinga. Och som sagt – det behöver inte bli snyggt!

  2. Sov med flätorna –> släpp ut håret på morgonen.

  - Annons -

  Så här ser håret ut när man precis släppt ut flätorna. Ingen wow-effekt direkt ;)

  3. Ruffsa upp håret
  Jag sprayar torrschampo som ger lite volym (Hårolog Dry Schampo) och sen vänder jag huvudet upp och ner och masserar in torrschampot i hårbotten och “ruggar upp” volymen.

  Men jag jobbar bara med fingrarna i hårbottnen, inte i längderna. Lockarna är redan milda så om man borstar håret så kommer det bli mer fluffigt än “fluff-lockigt” om ni förstår vad jag menar? :) Behöver man separera lockarna mer så kan man testa headbanga lite istället.

  Oftast brukar jag inte avsluta med hårspray men är det fuktig luft ute så kan det vara en bra idé. Förutom torrschampo har jag inte använt någon mer volymprodukt, men har man tyngre hår så kan man nog ha en volym-mousse efter duschen eller liknande.

  Och sen ser det ut såhär! Jag gillar att det blir livfullt men ändå inte för “finfixat”, det är en glad frisyr på något vis som funkar till alla tillfällen och outfits.

  Att göra två utbakade flätor på kvällen tar ju en liten stund, men det slog mig precis hur extremt mycket snabbare och smidigare det går än många andra metoder jag testat – som att knyta små knutar, diverse strump-tekniker m.m som inte alls funkat på mitt hår. Som när jag bloggade på Modernmom.se och skrev detta inlägg eller ännu värre det här inlägget när håret blev katastrof-dåligt haha!

  Varför har ingen bara tipsat mig om inbakade flätor förut? :)

  Kram på er! ♥

  - Annons -

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish