Solskydd & bronzer i dekolletaget

  - Annons -

  Man ska vara noga med solskydd över hela kroppen, såklart, men i sminkväg så är dekolletaget en viktig fråga som jag måste ta upp i tid nu i början av sommaren.

  Mörkare (och ofta röd) solbränna i dekolletaget
  Det börjar bli den tiden på året då det är klurigt att testa ut foundationnyanser på folk och jag ska förklara varför. Om du slarvar med solskydd och vistas mycket ute i solen så blir dekolletaget oftast mycket mörkare för att det är exponerat för solen mest av hela kroppen. När man är påklädd så är dekolletaget ofta öppet ändå, och om man sitter i solen så har man ofta solglasögon, smink och tittar inte rakt mot solen hela tiden så ansiktet får inte heller färg på samma sätt.

  På många får då solbrännan på dekolletaget också en väldigt röd ton, för även om man inte känner att man bränt sig så är huden väldigt solskadad där.

  Svårt att välja foundationnyans
  När du ska testa ut en foundationfärg så är det viktigt att dekolletaget och ansiktet är lika, mer viktigt än att matcha med halsen tycker jag. Men om man har ljus hudton och slavar med solskyddet som jag skrev ovan, så får man ofta en ljus hals, en solbrun ton i ansiktet och en mörkare rödbrun ton i dekolletaget. Inte en helt lätt kombo.

  Om man då matchar dekolletaget i mörkhet så kommer det för personen att kännas för mörkt i ansiktet, och dessutom ser nästan alla foundations ut att vara fel underton för att man jämför med det röda dekolletaget. Och om man matchar foundationen exakt med färgen på halsen eller ansiktet så ser det för ljust ut jämfört med dekolletaget.

  - Annons -

  Vad gör man åt ovanstående problematik? Använd solkskydd på dekolletaget redan i början av sommaren! :) Då slipper man det sminkproblemet helt och hållet.

  Bronzer i dekolletaget
  Ett snabbt och enkelt knep om man vill ha extra solbränna är att använda bronzer i dekolletaget! Det behövs inte mycket och det går SUPERSNABBT med en stor, mjuk sminkborste. Då kan man använda spf 50, slipper man skada den sköra dekolletagehuden och ser ändå solbrun och fräsch ut! Bra va? ;)

  Så här gör jag varje dag nu sedan en månad tillbaka, sveper på snabbt med solpuder på hals och dekolletage (inte för mörkt, det ska ju smälta ihop med resten av kroppen också) och sen lite upp på käkbenen så att det smälter ihop med min contouring i ansiktet. En extra stor borste gör att det går snabbare, jag använder Nanshy Powder Brush, en rougeborste tar längre tid.

  Tips! Vi rear ut bronzer-paletterna från Pixi i webbshoppen! 299:- för 6st nyanser (ord. pris 369 kr) i både skimriga och matta toner, så lyxigt att variera sig tycker jag :) T.ex. har en av skuggorna guldskimmer i sig, så snyggt!

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish