Smink till skolfotot

  - Annons -

  Tilda sa…
  “Hej! Jag har nyss börjat skolan igen efter sommaren, och snart är det dags för skolfoto (Som vanligt)… Skulle bli superglad om du kunde tipsa om produkter (typ foundations som är snygga på bild osvosv) samt visa lite tips å trix som man ska tänka på vid fotografering med blixt :)”

  Det första jag gjorde när jag läste din fråga var att tänka tillbaka på alla mina tidigare skolfoton, jag sminkade mig väldigt mycket i skolan (i alla fall dom sista åren) men på alla skolfoton så sminkade jag mig naturligt för jag tänkte att det inte sticker ut så mycket och är alltid snyggt. MEN jag ångrar det lite idag för jag ser precis likadan ut på alla kort, det hade typ räckt med att köpa ett kort från barnskolan och ett från gymnasiet haha.

  Med andra ord, brukar du sminka dig med en specifik detalj så gör det! T.ex. ett färgstarkt läppstift eller en specifik ögonskugga, det kommer vara mycket roligare när du tar fram alla kort och jämför om några år :)

  Foto med blixt
  Det viktigaste att tänka på är att många foundations med spf reflekterar blixtljus och får din hy att se blek och grå ut. Så har du en sådan foundation och inte vill köpa en ny, applicera då ett väldigt tunt lager och har du blemmor att täcka så jobba mer med en concealer istället. Jag använder mineralsmink som naturligt har spf, men jag har aldrig haft problem med det på fotograferingar, kanske för att solskyddet inte är lika högt!

  Ett tips är också att pudra dig ordentligt och inte använda väldigt skimriga produkter i ansiktet (ögonen går bra) för det kan få dig att se väldigt blank ut i blixt-ljus.

  - Annons -

  Detaljer som jag tycker är fina på skolkort:
  *Ljusa skimriga ögonskuggor som är lättapplicerade men ändå får ögonen att stråla lite extra.
  *Vit kajalpenna längs vattenlinjen för att öppna upp blicken.
  *Inramade ögon med eyeliner för att de ska se större ut på långt håll.
  *Ganska mycket shading och highlighter, men sparsamt med rouge.
  *Matta läppar i en fin färg.
  * Lägg lite extra skimrig skugga i ögonvrån för att få dina ögon att synas ännu mer!

  Svartvitt
  Visst får man bilderna i svartvitt också? I sådana fall kan jag tipsa om mitt tidigare inlägg om det här! :)

  IMG_3448_111

  Det viktigaste är att du känner dig snygg, så tänk mer på vad just du känner dig finast i! :)

  Kraam!

  - Annons -
  Föregående artikelA purple story
  Nästa artikelDreams
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish