Sminka sig piggare – före & efter

  - Annons -

  Jag hade en såå go kund i sminkstolen i lördags! Hon bokade brynplock och brynfärg samt sminkkonsultation inkl. produkter. Hon ville få hjälp att sminka sig piggare och önskade en enkel sminkning med få produkter.

  Har även gjort ett annat inlägg på en enkel sminkning med få produkter, eller om du varit  eller är sjuk så kan jag tipsa om mitt inlägg om hur du kan se piggare ut. Läs inlägget här: Varit sjuk? Sminka dig pigg igen!

  Jag gjorde en lite speciell concealerteknik på ögonen också som blev riktigt bra, skriver mer om det i produktlistan :)

  Här är resultatet före och efter:

  Sminka sig piggare - före & efter

  - Annons -

  7 produkter har vi använt totalt för detta resultat:

  BAS :

  1. Foundationgelen Pixi H2O Skintint (Nude) i hela ansiktet. Går att applicera med fingrarna och sjunker in snabbt utan att man behöver jobba in den i huden. Resultatet blir naturligt fräscht och semitäckande, det blir en stor skillnad samtidigt som huden fortfarande ser ut som hud. Håller bra i rynkor och linjer också!

  2. Concealern Pixi Pat Away Concealing Base (Nude) under och på ögonen. Mycket tunt lager! Extremt täckande och “fixeras” fint på huden även om man skippar puder, förutsatt att man lägger ett tunt lager.

  Tekniktips! Det viktigaste för kunden var att bli av med den mörka rödheten kring ögonen samtidigt som hon inte ville ha någon typ av ögonskuggor/bronzer eller fler steg i rutinen – bara täckning. Men om man lägger ett heltäckande lager runt hela ögat och upp till brynen så typ måste man ha ögonskuggor på för att det inte ska se onaturligt och platt ut. Så det jag gjorde var helt enkelt att inte lägga concealern över hela området, utan lägga den lite mer 3-dimensionellt direkt! Jag la först concealer mitt på ögonlocket, sen duttade jag försiktigt ut mot sidorna av ögat för att få lite mindre täckning där. Sen la jag tunt under brynet och under ögat också. Resultatet blir då alltså: heltäckande och ljust mitt på ögonlocket, svag täckning på sidorna av ögonlocket och ingen täckning alls i globlinjen. På så vis blir hennes egen hudton som en naturlig skuggning!

  3. Rougen glo Skin Beauty Blush (Sandalwood). Jag valde en ton som är lite mer brunröd än rosa, för att hon ska kunna svepa den på fler delar av ansiktet också. Detta för att få mer färg och form i ansiktet efter foundation och concealer, men på ett enklare sätt än contouring. Så jag svepte rougen i ansiktet djupa delar också.

  BRYN:

  4. Multipennan Pixi Natural Brow Duo (Deep brunette) med en trekantig brynpenna i ena änden (lätt att använda pga blir inte så skarp som en vanlig udd) samt en bryngel i andra änden. Gelen är perfekt för hennes bryn för hon har så tunna strån, så det är fint att framhäva dom med gel.

  På denna bild har jag dock fyllt i otroligt sparsamt eftersom brynen dessutom är nyfärgade.

  ÖGON:

  5. Brun ögonskugga Paese Kashmir Eyeshadow (604) längs fransraden. Kräver nästan ingen precision och går väldigt snabbt, dessutom mjukare då den är brun och lite sotad jämförelsevis med en skarp, svart eyeliner.

  6. Mascaran Magnetic Lash Mascara på bara överfransarna.

  LÄPPAR:

  7. Läppstiftet glo Skin Beauty Lipstick (Pillow Talk). Väldigt lik hennes egna läppfärg men framhäver formen mer. Läppstiftet är återfuktande och krämigt men ändå ganska “fast” på läpparna, så det sitter väldigt bra.

  - Annons -

  Att sminka sig piggare behöver inte vara svårare än så! :)

  Sminka sig piggare

  Hon blev jätteglad och både hon och jag kände oss mer energifyllda efteråt! Hoppas ni gillade mitt inlägg om att sminka sig piggare! :)

  Vill du också få hjälp av hos oss på Creative Makeup i Uppsala så kan du boka tid enkelt i vår onlinebokning. Eller så kan du kolla på alla produkter direkt i vår webbshop ♥

  Läs även mitt inlägg – Sminkning 40+ före och efter.

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikelSöndagsinlägg 23 februari
  Nästa artikelHar du oljig/blandad hy?
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish