Sminkspegel

  - Annons -

  Både på salongen och i bloggen får jag mycket frågor om våra sminkspeglar, superkul! Bara denna helg har det trillat in flera mail om spegeln, antagligen efter mina inlägg om trådning där man skymtade speglarna? :)

  Jag har haft den lilla spegeln Chloe Classic White* väldigt länge, då jag fick den i julklapp för flera år sedan. Jag hade den först med halogenlampor med ganska hög watt, och sen med lite lägre då de blev så himla varma. Vill understryka att lamporna inte ingick i spegeln då, men nu när man köper en spegel så ingår det halogenlampor som passar.

  Och eftersom jag gillar spegeln så mycket så har vi fyra stora Chloe-speglar nu på salongen också! Så himla fina och bra på alla sätt och vis. Har haft flera kunder som sagt ”åh en sån här vill jag ha hemma också” :)

  Så nu tänkte jag skriva lite mer detaljerad info om speglarna, som tillsammans besvarar alla frågor jag fått den senaste tiden!

  IMG_4908_111

  - Annons -

  Var man man köpa spegeln?
  sminkspegel.se om man bor i Sverige, men man kan även handla dom på makeupmirror.com om man bor i något annat land i Europa. De finns i olika storlekar och färger, och en nyhet just nu är att de finns som helkroppsspeglar också, jisses vilket ha-begär jag känner för dom! Tänk en sån i hallen :)

  När man handlar på hemsidan så får man fri frakt, 1 års garanti och glödlampor som ingår.

  Ska man ha LED-lampor eller halogen?
  Det beror helt på. Om man som mig sitter väldigt länge framför spegeln, ibland flera timmar, så rekommenderar jag LED då halogenlamporna blir väldigt varma när de är på en längre stund. Det blir då väldigt varmt framför spegeln (dock skönt på morgonen haha) och jag har bland annat lyckats bränna mig på armen samt smält en kajalpenna på det sättet. Dessutom är ju LED mer ekonomiskt och miljövänligt i längden :)

  Men halogen funkar bra om man antingen inte fixar sig så länge framför spegeln, eller om man inte sitter så nära. T.ex. så är ju de större speglarna superfina som inredning i andra rum än där man sminkar sig, i hallen eller i vardagsrummet exempelvis, och då är det mysigare med varmare ljus som halogenlampor ger.

  Jag har köpt LED-lampor till alla mina speglar och föredrar det mest! Och i deras nya helkroppsspeglar (som är Limited Edition) så ingår LED-lampor istället för halogen som i de andra speglarna :)

  Funkar dimmern med LED-lampor?
  Jag har fått frågan om vilka LED-lampor jag använder och om dimmern fortfarande fungerar. Till min lilla spegel så funkar dimmern utmärkt, men jag vet tyvärr inte var dom är köpta. Till mina stora speglar så har jag köpt LED-lampor från IKEA, men enligt elektrikerna på salongen så var de inte så bra till dimmer-funktionen, men de funkade vet jag för jag började med att köpa en och testade i min lilla spegel innan jag köpte fler :)

  Men jag har lite svårt att uttala mig exakt då vi har specialbyggda bord (a la min pappa) på salongen där elektrikerna har byggt in speglarna så att lampknappen sitter direkt på bordet, för att det ska vara så praktiskt som möjligt, och då tog de bort dimmer-funktionen eftersom mina nyinköpta lampor ändå inte var lämpade för det, så jag har ingen dimmer på någon av de nya speglarna längre.

  Med andra ord, ja dimmern funkar även med LED, men man måste köpa LED-lampor som är dimbara, vilket jag inte hade en aning om då utan köpte dom billigaste jag hittade.

  Är du nöjd med spegeln, du som haft den så länge?
  Jag har haft min spegeln sen december 2012, och jag har haft inte haft ett enda problem med den! Den används fortfarande dagligen och jag är så nöjd som man kan bli :)

  IMG_5251_111

  - Annons -

  Hojta till om ni har fler frågor så svarar jag så fort jag kan ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Fin spegel! Jag kikade också på chloe men valde att köpa en sminkspegel som heter Zara city då den har neutralvita lampor som jag tycker mer om. De är bättre när man sminkar sig.
   Jag köpte min på: https://revoltbeauty.se/sminkspegel-belysning/
   Spegeln kom i världens finaste förpackning med rosor och allt.
   Är även sugen på en walkincloset spegel, men det får jag vänta tills nästa jul :)
   Kram!
   Sandra

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish